Проблем с турбото!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Проблем с турбото!!
Здравейте!
Проблема е следния, един приятел с бмв 320 дизел 2001година(136 коня) му гръмна турбината!Случката е следната на магистралата от Дупница към Перник с около 210 км нещо му изтропало по мотора и загубила мошност!Спрях ме и огледах ме колата и нищо нередно не видях ме!След потеглянето колата минала в авариен режим и макс скорост 60км/ч.Вече към Сф. отзад почна да пуши страшно!Пурво черен дим, а после сив!Турбото не се чуваше!Пред сервиза в орландовци се останови, че няма масло.Цялото било в генерацията!Маркучите към турбото са били здрави!та въпросъм ми е къде може да се закара колата на сервиз да се оправи турбото и дали е то или нещо друго!??Колата е с чип обаче незнаем коко надува турбината и пр. така е къпена с чип!
Благодаря!
Проблема е следния, един приятел с бмв 320 дизел 2001година(136 коня) му гръмна турбината!Случката е следната на магистралата от Дупница към Перник с около 210 км нещо му изтропало по мотора и загубила мошност!Спрях ме и огледах ме колата и нищо нередно не видях ме!След потеглянето колата минала в авариен режим и макс скорост 60км/ч.Вече към Сф. отзад почна да пуши страшно!Пурво черен дим, а после сив!Турбото не се чуваше!Пред сервиза в орландовци се останови, че няма масло.Цялото било в генерацията!Маркучите към турбото са били здрави!та въпросъм ми е къде може да се закара колата на сервиз да се оправи турбото и дали е то или нещо друго!??Колата е с чип обаче незнаем коко надува турбината и пр. така е къпена с чип!
Благодаря!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
© написа:турбото ще ти се стори нищожен ремонт, ако си карал без масло
+1

Аз съм карал 900 метра с 20километра в час, като ми се прецака турбото и няма да ти казвам с какъв страх

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
лампата за маслото светнала пред сервиза.Жълтата лампа.А да предложите някой добър сервиз за турбини или някой да продава читава такава.....? 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Rupart написа:лампата за маслото светнала пред сервиза.Жълтата лампа.А да предложите някой добър сервиз за турбини или някой да продава читава такава.....?
реал турбо на околовръсното за софия,
http://www.unitechturbo.com/index_bg.html Варна
или виж сервизите някой от тях си имат доставчици и биха могли да ти помогнат. Можеш да им дадеш твоята турбина за да вземеш новата без ДДС
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Мерси!Сега още момчето я е оставил да почива, че малко безпаричие го е налегнала, но като я оправи ще пиша какво и е било всъшност, къде го е направил и колко е излезнал ремонта! 

- xerial
- старши ентусиаст
-
Rupart написа:Мерси!Сега още момчето я е оставил да почива, че малко безпаричие го е налегнала, но като я оправи ще пиша какво и е било всъшност, къде го е направил и колко е излезнал ремонта!
събери повечко пари за нова турбина , не само защото ще имаш гаранция, но на рециклираната ще излезе почти същите пари но без гаранция а и може да сдаде багажа след 2 дена!! Така че съберете пари и си вземете една нова турбинка за да спите спокойно

От симптомите които описа незнам дали ще може да се оправи ,тя и маслото е изхвърлила до колкото видях така че дебела работа

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
xerial написа:Rupart написа:Мерси!Сега още момчето я е оставил да почива, че малко безпаричие го е налегнала, но като я оправи ще пиша какво и е било всъшност, къде го е направил и колко е излезнал ремонта!
събери повечко пари за нова турбина , не само защото ще имаш гаранция, но на рециклираната ще излезе почти същите пари но без гаранция а и може да сдаде багажа след 2 дена!! Така че съберете пари и си вземете една нова турбинка за да спите спокойнозащото ще излезе 1000 кинта вместо 2 бона но като се прецака ....
От симптомите които описа незнам дали ще може да се оправи ,тя и маслото е изхвърлила до колкото видях така че дебела работа![]()
дано вътре вс не е на СОЛ
Парен студена каша духа

- xerial
- старши ентусиаст
-
milennyc написа:xerial написа:Rupart написа:Мерси!Сега още момчето я е оставил да почива, че малко безпаричие го е налегнала, но като я оправи ще пиша какво и е било всъшност, къде го е направил и колко е излезнал ремонта!
събери повечко пари за нова турбина , не само защото ще имаш гаранция, но на рециклираната ще излезе почти същите пари но без гаранция а и може да сдаде багажа след 2 дена!! Така че съберете пари и си вземете една нова турбинка за да спите спокойнозащото ще излезе 1000 кинта вместо 2 бона но като се прецака ....
От симптомите които описа незнам дали ще може да се оправи ,тя и маслото е изхвърлила до колкото видях така че дебела работа![]()
дано вътре вс не е на СОЛ
Парен студена каша духа
за съжеление си прав

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
plamen_hh написа:Те се рециклират успешно само че не трябва да е блокирала ми малко по рано да се даде на ремонт има си ремонтни комплекти за тия турбини
Аз съм му намерил решението, турбо и ГНП в багажника(консуматив

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Оказа се, че нещо е влязло в турбината(въпреки, че незнам как ще стане) и я разбило!Приятелчето ми напрактика на което му се счупи турбото(не на мен слава богу) намерили оста на турбото чак в кенерацията!Лопатките били здрави само едната била леко издрана, а на корпуса нощо му нямало!И аз го съветвам да вземе нова, защото с неговото каране рециклираната бързо ще даде фира ама незнам дали ще ме послуша!
- xerial
- старши ентусиаст
-
plamen_hh написа:Те се рециклират успешно само че не трябва да е блокирала ми малко по рано да се даде на ремонт има си ремонтни комплекти за тия турбини
така е има си комплекти но не при вс случай може да се отремонтира.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2