климатик за 318 тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

климатик за 318 тдс

Мнение от kokakabana » 27 Апр 2009, 21:51

виждам че вече си слагате климатроници аз като поскромен се интерисувам как да си исталирам климатик какво е неоходимо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 27 Апр 2009, 21:59

ами в общи линия няколко нещица :
радиатор за климатик
дехидратор
компресор със стойка
тръби от радиатора до дехидратора от радиатора до компресора от дехидратора до ламарината пред чистачките и от компресора също до там
цялото прасе с всички моторчета управления радиаторчета за климатика и за водата (абе всичко)
една снадка която е от прасето (вътрешното тяло) до тези две тръбички които споменах по горе от компресора и от дехидратора
много нерви и сръчност
ремък за да вържеш компресора нов филтър като разглабяш всичко и най накрая фреон и готово
Е разбира се и инсталация от вътр до бушонното табло от там до термодатчика на радиатора и до дехидратора и до компресора ( и това не е малко работа )

ааа забравих и клапанчетата които става двойни вече ако е климатроник двузонов и един преход който сещо седи на ламарината (коша) на колата но ако разгледаш темата ми дето съм пуснал ще ти стане по ясничко
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=144610

И в общи линии е това доста описателно сам ти го описал може да сам изтървал нещо но това мисля е всичко ;) поздрави ако си от софия и искаш клима може да звъннеш един тел на колегата vld , liloff ili pnr (az) може да се сложи поздрави
PNR@abv.bg
София
0888779546

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Апр 2009, 0:06

Павка, той е с дизелов Компакт. ;)
Проблемно е да се намери компактско парно и тройното копче. Много са редки.
Другия вариант е да направим първия Компакт с дигитална клима на компактското табло ;) После остава да сложим един 18-button OBC долу под фабричните врътки и филма ще е пълен :) Или можем да го набутаме на мястото на CD-то, ако е DIN size... Ще е ебахти изродията ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 28 Апр 2009, 0:10

liloff написа:Павка, той е с дизелов Компакт. ;)
Проблемно е да се намери компактско парно и тройното копче. Много са редки.
Другия вариант е да направим първия Компакт с дигитална клима на компактското табло ;) После остава да сложим един 18-button OBC долу под фабричните врътки и филма ще е пълен :)

аз сум за ако е съгласен може дасе пробваме да направим манипулацията :):):)
PNR@abv.bg
София
0888779546

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 28 Апр 2009, 1:30

Автора май се уплаши! :!: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 28 Апр 2009, 21:48

не съм се оплашил ни най-малко въпроса е ча съм от търново.и все пак колко време ще ви отнеми евентуално да погустувам по софия и колко ще ми струва тази интервенция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 28 Апр 2009, 21:51

не съм се оплашил ни най-малко въпроса е ча съм от търново.и все пак колко време ще ви отнеми евентуално да погустувам по софия и колко ще ми струва тази интервенция.

Назад към E36