БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН СЪЩЕСТВУВАХА

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Karamazov » 02 Апр 2005, 19:58

anica banica написа:... Когато цар Борис започва да покръства българите през 864 г, всички в днешното Г7 :mhihi: са неверници.. и говорят на родните си езици предимно с конете си...

Те и до днес са си неверници... :confused:
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 04 Апр 2005, 20:22

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
пред Българската история и ханове/княз/царе
а затова дали е била велика или не - до края на второто българско царство сме били слаби само 3 пъти за 712 години.
а това са
- византийското иго
- първите години от царуването на Княз Борис (все пак да не забравяме че сме приели християнството като единствена въжможност за избягване на поредната война с Византия, която е била с 3-4 пъти по многобройна армия тогава)
- падането под турско робство

винаги съм твърдял, че от историята можем само да се учим, а нашата показва че сме били силни само и единствено при едновластия - ханство, княжество, царство, както и "режима" на Стефан Стамболов - при всички други формации от освобождението насам сме си.... знете кви сме си :(

тва за убийствата на владелите наистина е вярно и много жалко...
често се чудя какво ли щеше да стане ако не бяха убили цар Калоян пред портите на Византия ?:)
при едно обединение от страна на Византия и България в края на 14 век можеше да няма такова понятие като "турско робство" може би сега щяха да си седят в Азия... не ми се мисли ние кво щяхме да направим през ренесанса и модерното време, а Г7 или щяха да са малки държавици или въобще нямаше да съществуват......
опс... айде стига съм мечтал :)

П.С. ако измислят машина на времето се обадете да ида в 1380-та година да свърша малко пакости :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Предишна

Назад към Страхотни истории