проблем с чистачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Незнам за Е46ците, но на една стара Вектра чистачките и спираха винаги след 3-4 минути работа.
Оказа се че е заради кофти предно стъкло (некво турско) + чистачки от 5 лв. комплекта и натоварват релето и то изключва заради по-голямото напрежение при чистене
Просто като идея го давам
Оказа се че е заради кофти предно стъкло (некво турско) + чистачки от 5 лв. комплекта и натоварват релето и то изключва заради по-голямото напрежение при чистене

Просто като идея го давам
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
здр колеги и мойта се ебава не6то като пусна чистачките на автоматично на сензор де и работи малко и забива блокира всичко ни пръскалата нито нищто бързи бавни като я изгася и след малко паля и всичко си работи
Та въпросът ми е понеже и централното ми се бъзика дали този модул за които говорите е един и за чистачките и за централното благодаря предварително.???

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
unikalen88 написа:ресетнах я от 21 мениу от бк-то и за сега няма грижи-маиче работят както трябва,ако се обаркат пак ще пиша
Не че нещо ама 21-во меню ресетва засечените данни до момента - л/100км, средна скорост и там какво още беше. Няма нищо общо с чистене на грешки. То ако ставаше така никой нямаше да се бъхта да си прави кабели и да качва DIS-ове.
А колегата AUDI-6EFFFFFFFA: Прочети ми предишния пост и виж снимките.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Archangel написа:unikalen88 написа:ресетнах я от 21 мениу от бк-то и за сега няма грижи-маиче работят както трябва,ако се обаркат пак ще пиша
Не че нещо ама 21-во меню ресетва засечените данни до момента - л/100км, средна скорост и там какво още беше. Няма нищо общо с чистене на грешки. То ако ставаше така никой нямаше да се бъхта да си прави кабели и да качва DIS-ове.
А колегата AUDI-6EFFFFFFFA: Прочети ми предишния пост и виж снимките.
прав си колега,проблема се появи пак и както каза колега спират инито праскалки нито нищо и след малко си работят с разлика че с централното проблем нямам
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Както ти казах в началото най-вероятно е модула но 100% гаранция няма...аз разсъждавам по това че до ръчката отива само ток и ако ма нещо хлабаво тя или ще работи или не...единствено може да има признаци на живот при вибрации примерно като минеш през дупка.Същото се отнася до релето но там има и друго...може релето след определен предиод от време да блокирва.И остава само този модул за който ти говоря.Та провери релето и модула...в тях най-вероятно се крие проблема ти.Казвам го от опит какво проверяваха в Найси кар.Моят проблем беше подобен...не ми работиха чистачките и пръскалките на фаровете и стъклото,та проверяваха всичко това и накрая ми разглобиха половината кола за да намерят един кабел който се намира в левият праг на вратата че е прекъснат
Та успех в разрешението на проблема!!!

Последна промяна quickshare на 26 Апр 2009, 20:21, променена общо 1 път
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
ами колега,разглобих около волана но нито модул нито реле,каде устава да са,зад жабката ли и трудно ли се сваля тя,щото гледам там има бушони
- quickshare
-
-
Релето се намира като отвориш капака от дясната страна между прозореца и там където се захваща амортисьора има една черна кутия която е с 4 лимбусни болта доколкото си спомням отваряш я но немога да ти кажа кое е релето за чистачките.Модулът се намира зад жабката,която трябва да свалиш,защото той се намира зад нея а не където са предпазителите...представлява бял правоъгълник но за модула трябва компютър за да се разбере дали е от нега а иначе ако разбереш кое е релето и ако си падаш поне малко електричар ще разбереш дали е здраво!!!
Иначе въобще не си играй да разглабяш околу волана защото това е можеби последното място в което се крие повредата ти!!!

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
мерси колега,днес погледнах кутията кадето каза че са релетата но ми се стори че е прозрачна и има неква течност и си викам ,чакаи да не пипам да не изтече нещо,но сега знам и още утре ще проверя
- quickshare
-
-

- quickshare
-
-
За модула може да погледнеш този линка най-долу в страницата пише модул да видиш какво преставлява той: http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=61&fg=25
А за релетата тази снимка....десният ботуш точно над амортисьора където се захваща(където е лепенката с цвета на колата)най-дясно,най-горе в кухината има една черна кутия...в нея стоят релетата!!!!
http://www.fabdirect.com/netimage/web_i ... _image.jpg
А за релетата тази снимка....десният ботуш точно над амортисьора където се захваща(където е лепенката с цвета на колата)най-дясно,най-горе в кухината има една черна кутия...в нея стоят релетата!!!!
http://www.fabdirect.com/netimage/web_i ... _image.jpg
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
е ти ми е*а мамата колега,несам толкова зле но е бяла и си помислих че има течност затова,но вече я знам,а следващия въпрос е ако е от релето ,защо спират и пръскалкитеquickshare написа::mhihi: Колега ти да не гледаш казанчето за течност за чистачки???Тази кутия се намира в кухината която е а-симетрична с кухината в която стои акумулаторът ако е отпред!!!

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
unikalen88 написа:е ти ми е*а мамата колега,несам толкова зле но е бяла и си помислих че има течност затова,но вече я знам,а следващия въпрос е ако е от релето ,защо спират и пръскалкитеquickshare написа::mhihi: Колега ти да не гледаш казанчето за течност за чистачки???Тази кутия се намира в кухината която е а-симетрична с кухината в която стои акумулаторът ако е отпред!!!
Защото е възможно релето да е вързано със релето на пръскалките, нали все пак се задействат и чистачките при пръскане.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- quickshare
-
-
unikalen88 написа:е ти ми е*а мамата колега,несам толкова зле но е бяла и си помислих че има течност затова,но вече я знам,а следващия въпрос е ако е от релето ,защо спират и пръскалкитеquickshare написа::mhihi: Колега ти да не гледаш казанчето за течност за чистачки???Тази кутия се намира в кухината която е а-симетрична с кухината в която стои акумулаторът ако е отпред!!!
Ами ако е релето...ново реле и си готов
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Archangel написа:unikalen88 написа:е ти ми е*а мамата колега,несам толкова зле но е бяла и си помислих че има течност затова,но вече я знам,а следващия въпрос е ако е от релето ,защо спират и пръскалкитеquickshare написа::mhihi: Колега ти да не гледаш казанчето за течност за чистачки???Тази кутия се намира в кухината която е а-симетрична с кухината в която стои акумулаторът ако е отпред!!!
Защото е възможно релето да е вързано със релето на пръскалките, нали все пак се задействат и чистачките при пръскане.
Реле за пръскалите няма, те се управляват директно от командния модул. Имах някъде схемата на чистачките и пръскалките(нали и аз минах по тоя път), ако искаш пиши ЛС и ще ти я пратя.
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3