стоп мъгла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече не кара такива талиги

стоп мъгла

Мнение от ventostz » 25 Апр 2009, 11:28

здравейте, проблема ми е следния - на таблото ми понякога святка лампи4ката за стопа за мъгла отзад без да съм го включил. имам една изгоряла крушка отзад, може ли да е от нея? или някакви други предположения имате ли

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40B18

Мнение от xamctepa » 25 Апр 2009, 11:49

Здравей,точно от това ти свети крушката на таблото,или някоя не прави хубав контакт.

старши ентусиаст
Аватар

Re: стоп мъгла

Мнение от metodi80 » 25 Апр 2009, 12:21

ventostz написа:здравейте, проблема ми е следния - на таблото ми понякога святка лампи4ката за стопа за мъгла отзад без да съм го включил. имам една изгоряла крушка отзад, може ли да е от нея? или някакви други предположения имате ли

Колега , няма начин от изгоряла крушка от зад да ти светва крушцицата на таблото за стопа за мъгла , без ти да си натиснал бутона за стопа за мъгла!!!!! Просто е 1000 % невъзможно и ще ти кажа защо .... Ето я схемата :

Изображение

Значи фрагмента от схемата , който съм оградил със червен правоъгълник отговаря за стопа за мъгла....
Значи на схемата ясно се вижда , че двете крушки , едната която е на таблото и другата , която е на самия стоп се явяват в паралел спрямо маса. Това означава , че няма как ако едната е изгоряла да свети другата. Още повече бутона за който задейства и двете крушки се явява преди тях (те са след него на схемата) и той прекъсва или пуска напрежението към тях. Според мен причината чат пат да ти светва крушчицата на таблото е самия бутон да се е скапал нещо и вътре клемичките му чат пат да се опират една за друга и от там да ти светва и индикацията на таблото а от там би трябвало и самия стоп за мъгла да ти светва (защото както казах те са в паралел и ако свети едната трябва да свети и другата крушка- демек ако свети индикацията на таблото , трябва да ти свети и самия стоп за мъгла). Та провери си самия бутон ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 25 Апр 2009, 12:50

metodi80 написа:
ventostz написа:здравейте, проблема ми е следния - на таблото ми понякога святка лампи4ката за стопа за мъгла отзад без да съм го включил. имам една изгоряла крушка отзад, може ли да е от нея? или някакви други предположения имате ли

Колега , няма начин от изгоряла крушка от зад да ти светва крушцицата на таблото за стопа за мъгла , без ти да си натиснал бутона за стопа за мъгла!!!!! Просто е 1000 % невъзможно и ще ти кажа защо .... Ето я схемата :

Изображение

Значи фрагмента от схемата , който съм оградил със червен правоъгълник отговаря за стопа за мъгла....
Значи на схемата ясно се вижда , че двете крушки , едната която е на таблото и другата , която е на самия стоп се явяват в паралел спрямо маса. Това означава , че няма как ако едната е изгоряла да свети другата. Още повече бутона за който задейства и двете крушки се явява преди тях (те са след него на схемата) и той прекъсва или пуска напрежението към тях. Според мен причината чат пат да ти светва крушчицата на таблото е самия бутон да се е скапал нещо и вътре клемичките му чат пат да се опират една за друга и от там да ти светва и индикацията на таблото а от там би трябвало и самия стоп за мъгла да ти светва (защото както казах те са в паралел и ако свети едната трябва да свети и другата крушка- демек ако свети индикацията на таблото , трябва да ти свети и самия стоп за мъгла). Та провери си самия бутон ...

Мето,според мен не си съвсем прав,защото и при мен е така,когато ми изгори крушка отзад на стоповете светва индикацията на таблото за светната стоп светлина.Не разбирам от схеми,просто говоря от опит!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 25 Апр 2009, 12:55

От физична гледна точка не виждам как може да стане това ..(предвид схемата ) , но щом казваш..... , вярвам ти...... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече не кара такива талиги

Мнение от ventostz » 25 Апр 2009, 22:02

и аз незнам защо светва, но ако е заради едната крушка на стопа която ми е изгоряла, предполагам лампата на таблото щеше да свети постоянно, а тя светва от време на време, и като натисна копчето за стопа за мъгла и го изключа, нищо не става, демек не престава да свети на таблото, така че според мен не е от самото копче..

Потребител
Аватар

Мнение от fra » 03 Май 2009, 21:16

мен ако питаш може да ти е от допълнителния бушон(ако ти е слаган такъв за халогените и стопа за мъгла) аз го премахнах и сега всичко е ОК ;)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 03 Май 2009, 21:34

metodi80 написа:Значи чат пат ...

Чат пат оставяй и другите хора да поназнаиват малко от електроника...проблема е изцяло в стоповете и ще ти дам пример защо...накарай някой да седне на контакт и да натисне спирачка...размърдай буксата на десния стоп и виж как изгасват и 2та стопа - и от ляво и от дясно :shock:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Май 2009, 22:04

///MapTo написа:
metodi80 написа:Значи чат пат ...

Чат пат оставяй и другите хора да поназнаиват малко от електроника...проблема е изцяло в стоповете и ще ти дам пример защо...накарай някой да седне на контакт и да натисне спирачка...размърдай буксата на десния стоп и виж как изгасват и 2та стопа - и от ляво и от дясно :shock:

Никъде , никога не съм казал , че аз съм единствения ,който разбира от електроника ! "Оставям " абсолютно всеки да разбира от каквото иска.... Колегата е казал , че се чуди защо му светва лампичката на таблото за стоповете за мъгла и аз изразих мнение защо според мен се случва това (предвид схемата на връзване на стоповете)..... Това което казваш за стоповете също съм го забелязал ... Ако смяташ , че в случая това е причината за проблема на колегата ,можеше просто да го изразаиш .... Не виждам защо ми казваш , че трябва да "оставям другите да поназнайват от електроника..." !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 03 Май 2009, 23:48

metodi80, ти не просто си казваш мнението, а направо отсичаш експертно "1000% че не било възможно".
По-добре когато не си напълно сигурен не пиши толкова категорично, че може да объркаш някой, нали така.
Не е трудно да отидеш и да пробваш как стоят нещата на практика.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Май 2009, 0:46

PeReZ написа:metodi80, ти не просто си казваш мнението, а направо отсичаш експертно "1000% че не било възможно".
По-добре когато не си напълно сигурен не пиши толкова категорично, че може да объркаш някой, нали така.
Не е трудно да отидеш и да пробваш как стоят нещата на практика, вместо да се позоваваш на физична, химична или биологична гледна точка :-)

Сърказма ти е подвеждащ , но този път ще се въздаржа , за да не спамя в темата ..... и да сигурен съм , ако схемата на връзване е като тази която съм постнал (а тя би трябвало да е такава , освен ако някой не си е играл с инсталацията и не е модифицирал.... ) . Имай нещо на предвид - аз говоря винаги от опит.... и това ,което ме "съветваш" да проверя съм го проверил на "практика" . И ако само си направиш труда да погледнеш схема , ще видиш и ти , че е така както казвам ... те хората не случайно са ги "нарисували " тия схеми , за да може да се ориентираме в тях и да ни помагат за отстраняване на проблемите и за "диагностика " на такива .... Айде стига толко!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 04 Май 2009, 1:05

Да, колега, стига толкова. Този път грешиш.
Явно нямаш опит с точно този проблем (приеми, че някои други имат), в това няма нищо лошо, поне научи още една удобна функция на колата си.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 04 Май 2009, 1:33

PeReZ написа:Да, колега, стига толкова. Този път грешиш.
Явно нямаш опит с точно този проблем (приеми, че някои други имат), в това няма нищо лошо, поне научи още една удобна функция на колата си.

:shock:
Я го обясни по схемата, виждам те, че знаеш и кътните зъби на е36.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 04 Май 2009, 2:32

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
EnimEn, казах си мнението :-) не разгледах схемата, но щом казвате, че го няма на схемата окей, все тая ми е :mhihi: .
Според моя опит отговора е: крушка; кабели (най-вероятно в багажника) и/или бушон.
Доколкото разбрах според Методи (и схемата) отговора е в бутончето ?

А това за кътните зъби на е36 - не, не твърдя че съм някакъв разбирач или специалист, но смея да заявя, че доста неща са ми минали през ръцете (както и доста е36-ци), явлението от темата съм го виждал и споделям какво се оказа решението.

Не разбирам какъв е проблема и има ли смисъл да издребняваме и да пълним темата с "така е" "не е така". Всеки каза каквото мисли, според методи е бутона според мен е друго, какво повече има да се напъваме ? Автора ще каже как се е решил проблема и тогава ще разберем за какво иде реч.
Приятна вечер! :-)

ПП: прегледайте и тази тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... A%E3%EB%E0 8) 8) 8)
Последна промяна PeReZ на 04 Май 2009, 2:41, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 04 Май 2009, 2:38

а да няма водица в тоя стоп?
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Следваща

Назад към E36