Акциз .... светло бъдеще
Модератор: Общи модератори
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Това докато не го видя черно на бяло няма да го повярвам
И дори да ги притиснат от ЕС да го направят, държавата винаги ще измисли начин да свлича кожи за този "лукс", наречен мощен автомобил
!

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Rebel написа:прав си колега, но аз съм бил мераклия за Е36 и съм дал много, много повече от 9 бона ... и то за М43. И ако сега ///М-ките станат по 9-10 хил. ще се почувствам малко прее*ан![]()
Не трябва да се чустваш преебан...най-вече щот не си сам, колко още хора от форума има дето са набили пари за една м-ка, а някои и доста повече в Е36-ците си.
Бая чувство на преебаност ще завитае из форума

А това с м-ката на газ е само въпрос на време

Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Мощните коли са си за хора с пари.
Те и сега си ги карат, не мислете че кой знае колко ще се промени положението.
Може би ще има такива "ентусиасти", ще се метнат на една Мка..... и после ще се чудат как да я поддържат, щот тия дето имат кеш да поддържат кола с голям мотор отдавна не се кефат на Е36
Единственото хубаво е че "леко" акцизните коли ще станат с 5000лв. по-достъпни (323,325,328) , и точно те ще поветинеят.
320ката, 318ката и т.н. и сега са си достатъчно евтини, така че не се притеснявайте
Те и сега си ги карат, не мислете че кой знае колко ще се промени положението.
Може би ще има такива "ентусиасти", ще се метнат на една Мка..... и после ще се чудат как да я поддържат, щот тия дето имат кеш да поддържат кола с голям мотор отдавна не се кефат на Е36

Единственото хубаво е че "леко" акцизните коли ще станат с 5000лв. по-достъпни (323,325,328) , и точно те ще поветинеят.
320ката, 318ката и т.н. и сега са си достатъчно евтини, така че не се притеснявайте

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Миналата година бях до Германия да докараме една Ес класа 2006 и едно БМВ 740д 2006 година,при закупуването на тея 2 коли в пакет от една автокъща дето я държаха руснаци,видях една перфектна 850-тка,хареса ми,качих се в нея и тогава единия от собствениците ми каза-гешенк(подарък) заради това че взимаме 2 те коли (а и в германия 850 тка много трудно може да се продаде...те и за това са по 3-4 иляди евро),не го взех поради 2 причини-основната е че акциза му е около 15000 лева,втората е че нямаше и къде да го кака.
Смятам догодина пак да се разходя до Германия за ...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Смятам догодина пак да се разходя до Германия за ...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Мисля,че няма бъдеще в тая тема 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
bivola написа:Мисля,че няма бъдеще в тая тема
хаха бате ти кво каза

а иначе все ще измислят нещо не може така да спрят да цоцкат

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
И аз докато не го видя няма да повярвам....
Ще поживеем, ще видим, живот и здраве да е...
Ще поживеем, ще видим, живот и здраве да е...
F**k them all!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
веднага си купувам 850и, 740д и м3 е30 за по 1000 евро, като махнат акциза и няма какво да ме спре

Последна промяна vicho на 24 Апр 2009, 20:47, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Това само за колите внесени от ЕС ли ще важи? И така е супер, но аз пък дочух ,че също им се върти друг закон в главата за колите преди 95год. Така точно искат да се избегне това да си купиш е36 м3 за 16 000 лв вместо да си купиш нов форд КА. Както и да е де скоро обаче ще дойдат и еврорегулацийте и измерването на вредни емисий както и засилен контрол по изправността на МПС-то и пак няма да има коли 80та с 400 кс. Определено закона е облага за новите мощни коли от 100 000лв нагоре
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
sk. написа:Мдааа.. прав си!! Единственото нещо което ще може да те спре е друг надяваме се неудошевен предмет като МПС, стълб или може би дърво! Но да не дърпаме дявола за опашката! Жив и здрав да си да си ги караш! Успех!
нещо не стопли иронията

идеята е, че като махнат акциза (Дай Боже, защото е безумно), хората които ще сменят колите се броят на пръсти, а 99% си оставаме с приказките

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Извиянявай, найстина не съм! Афектиран съм от личен проблем в момента...
То е ясно, че никой няма да смени колата веднага, но при първия по-сериозен проблем или удар, всеки втори съм сигурен, че ще хвърли кошницата някъде си и ще припка за НОВ употребяван автомобил от Германия.
Всъщност последиците от едно такова решение можем да видим сигурно след 2 години, като много кошници отидат на боклука и много от нас припкат до германия и си докарат резачки!
Аз съм твърдо ЗА акциза! Но като предпазна мярка с цел намаляване на катастрофите, а не с цел събиране на пари от държавата.

То е ясно, че никой няма да смени колата веднага, но при първия по-сериозен проблем или удар, всеки втори съм сигурен, че ще хвърли кошницата някъде си и ще припка за НОВ употребяван автомобил от Германия.
Всъщност последиците от едно такова решение можем да видим сигурно след 2 години, като много кошници отидат на боклука и много от нас припкат до германия и си докарат резачки!
Аз съм твърдо ЗА акциза! Но като предпазна мярка с цел намаляване на катастрофите, а не с цел събиране на пари от държавата.