Акциз .... светло бъдеще

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 24 Апр 2009, 14:05

Ogi написа:Решението на Евросъда вероятно ще засегне автомобили, внесени 2007-2009 г., обясниха експерти. Тогава държавата ще трябва да възстанови акциза, прибран незаконно.

Еее не е честно, само от 2007 до 2009 г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 24 Апр 2009, 14:07

Колегата Rebel горе го е казал много точно!Но аз за моята отдаван съм решил ,че ще остава вечно моя,по-добре така отколкото да се пазаря с някакви цигани за 8/9к и оня да ми обяснява как даже много дава!Но сега вече можем да си вземем за втора кола нещо което няма да струва колкото самия акциз!И мен ме притеснява въпроса с данъчните ,но ще поживеем ще видим!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Апр 2009, 14:07

Rebel написа:Незнам, колеги, защо масово се радвате, като колите, които караме в момента се обезценяват драстично.

Не е точно така... те много хора "лаят", ама много малко от тях ще "хапят"... щото големият матор е придружен с голям разход, по-скъпа поддръжка и т.н....и освен хората с пари ще има и излъгали се, ама няма да е вкупом...особено с тая криза в момента...

Наистина, iS-ките и 20-есетките мое да поевтинеят за сметка на 25/28, но няма да е толкова драстично...

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 24 Апр 2009, 14:12

Rebel написа:Също така ще се напълни с Е36-ци М-повер, купени с клизма, които ще се поддържат с части втора употреба, което също е малко тъжно... :|

П.П: И все пак... честито, като цяло това е хубава новина и така е логично да бъде :mhihi:

Все пак една Е36 М3 трудно ще падне под 9 хил.лв дори и англичанка...а като гледам няма много мераклий да дадат толкова за Е36 било то и М3.
Пак казвам не мисля, че ще се напълни с 300 коня "резачки" аз си мисля, че ще се увеличи вноса предимно по-нови автомобили от класа на 330i/d, 530i/d
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Апр 2009, 14:15

Да живее Петър Калинчев :D :bgflag:

Изобщо не ме интересува нищо друго , освен отпадането на измислената ставка :!: Аз си мисля ,че няма как изведнъж заради това да хвръкнат цени на горива или данъци ,защото все пак ни следят :D Па и да се качат важното е ,че няма да ни спират десетки хиляди левове на куп , обирджии мръсни :no:

Колко ми е кееееф ,колко се радвам ухааааа :D :D :D :lalala:
А сега да ги видя премиерчето,мургината и останалите акули :1: :fart:

Георги Пенчев
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 24 Апр 2009, 14:25

колко ли м3 е30 ще влязат в България :bgflag:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 24 Апр 2009, 14:31

Това с връщането на вече взет акциз вони. Фирмата Х внася колата, плаща и акциза и я продава (естествено с начислен в крайната цена и акциз) на гражданина Y. Е, по каква точно схема ще върнат акциза на гражданина Y, който реално го е платил?? Или ще върнат парата на фирмата, която я е внесла, тоест ще си праснат вносителите далаверка? Това ако не е свързано с напоследък мноооого редките продажби на големи автомобили от мутренските автокъщи ей ме де съм. Закъсаха реалните управници и се чудят как да източат още някое левче от държавата, щото с ДДС-то стана малко сех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 24 Апр 2009, 14:43

Аз доколкото разбрах от статията ще паднат акцизите на лимузините и джиповете, което значи, че на спортните 2 door saloon акциза си остава, така че няма да се напълни точно с М3-ки, а по-скоро с е38-ци и Х5-ци.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 24 Апр 2009, 14:52

Не колега пада акциза за всички коли.(Нови и стари). Без значение лимузина ли е джип ли е или купе :) .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: Акциз .... светло бъдеще

Мнение от Benedetto » 24 Апр 2009, 14:55

pesho написа:http://www.blitz.bg/news/article/45646

Вие какво мислите по въпроса ?

Ако това стане реалност, аз лично ще си тресна задника от кеф у тавано

:twisted: :P :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 24 Апр 2009, 15:20

Joro_Paveto написа:
Rebel написа:Също така ще се напълни с Е36-ци М-повер, купени с клизма, които ще се поддържат с части втора употреба, което също е малко тъжно... :|

П.П: И все пак... честито, като цяло това е хубава новина и така е логично да бъде :mhihi:

Все пак една Е36 М3 трудно ще падне под 9 хил.лв дори и англичанка...а като гледам няма много мераклий да дадат толкова за Е36 било то и М3.
Пак казвам не мисля, че ще се напълни с 300 коня "резачки" аз си мисля, че ще се увеличи вноса предимно по-нови автомобили от класа на 330i/d, 530i/d

прав си колега, но аз съм бил мераклия за Е36 и съм дал много, много повече от 9 бона ... и то за М43. И ако сега ///М-ките станат по 9-10 хил. ще се почувствам малко прее*ан :roll:

А за връщането на акциза и аз не знам точно как ще го измислят. Предполагам, че накрая ще стане така, че само хората купили чисто нови коли и са първи собственици ще им бъде върнат акциза. Иначе как става? Аз внасям акцизна кола за 20 бона, от които 10 акциз, регистрирам я, карам я 5 месеца и я продавам за 13 с лек удар... На кой ще върнат акциза после? На мен или на колегата дето е купил колата от мен, имайки предвид, че ако е нямало акциз и за 2ма ни би трябвало тази кола да струва по-малко? :) или пък ще си разделим :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 24 Апр 2009, 15:28

Rebel написа:
прав си колега, но аз съм бил мераклия за Е36 и съм дал много, много повече от 9 бона ... и то за М43. И ако сега ///М-ките станат по 9-10 хил. ще се почувствам малко прее*ан :roll:

ами много лесно бе колега... взимаш едно ///М3 прехвърляш мотора и си се радваш на твойта си кола само че с 200 коня повече :mhihi:
останалото за части избиваш парите за мотора... не само че не си преебан ами си и на печалба :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 24 Апр 2009, 15:35

Това за връщането на акциза нали знаете кога ще стане ?

Интересно ще бъде дали ще се променят цените на новите коли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 24 Апр 2009, 15:46

ейййййй най накрая ще дожиевеем да видим М-ка на газ !!!!

Вчера, веднага след решението на МС, шефът на бюджетна комисия Румен Овчаров и червеният депутат Петър Кънев спешно внесоха предложението за отмяна на акциза в бюджетна комисия. “Събирането ни бе отложено за вторник заради удължаването на парламентарното заседание. То обаче ще бъде прието”, обеща пред “24 часа” Петър Кънев.

не се радвайте още във вторник ще го гласуват чак според 24 часа
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Апр 2009, 15:53

вече се чудя 530 ,или 330 да бъде :mhihi: :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата