проблем с резервоара на 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с резервоара на 320d

Мнение от vkarva4a » 12 Мар 2009, 23:45

Някой имал ли е подобрн проблем като мен и къде може да е причината.Напълних резервоара за първи път до горе и се оказа че от някъде има теч и то бая стабилен.Оказа се че датчика от дясната страна под задната седалка е бил разглобяван и не е затегнат както трябва, и там цялото пространство беше пълно с нафта,монтирахме го както си трябва,и пак налях до горе като си мислех че ще е само това причината.Но уви теча продължи ,макар и много по малък вече,не както беше в началото.И теча продължава докато изкапят около 4 -5 литра и спира.Според мен причината е някъде в тръбата от капачката за зареждане до самия резервоар.А датчика ми е бил разхлабен,защото можеби преди мен са търсели причината там някъде.Струва ли си да се сваля резервоара и да се търси причината ,или да си зареждам до по ниско ниво и да си карам така,и изобщо и да се свали резервоара дали ще подлежи на ремонт или ще трябва нов

Потребител
Аватар

Мнение от vkarva4a » 12 Мар 2009, 23:51

освен това да питам нещо и за самия датчик за гориво на таблото,забелязах че много бавно ми се покачи стрелката на максимума,едва след изминаване на няколко километра,нормално ли е това

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivsan_82 » 13 Мар 2009, 2:38

vkarva4a написа:освен това да питам нещо и за самия датчик за гориво на таблото,забелязах че много бавно ми се покачи стрелката на максимума,едва след изминаване на няколко километра,нормално ли е това
Не колега,според мен определено не е нормално...Поне при мене,дори и на предшни коли,стрелката веднага отива до края.Явно има някакъв проблем :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kitenov » 13 Мар 2009, 10:40

хич несе чуди колега това нее шега работа наближава горещото лято сваляи го и тарси причината в наи скоро време а що се отнася до свалянето му е лесно ще ти отнеме около един час с подходящи инструменти УСПЕХ

Потребител
Аватар

Мнение от vkarva4a » 23 Апр 2009, 23:10

Колеги проблема е бил в уплътнението на сондата (с датчика) към резервоара.Когато са я разглобявали някога преди мен не са го поставили на мястото му а висеше доло около самия поплавък.По тоя начин това уплътнение е пречело дори на показанието ми на таблото,затова стрелката не отиваше на максимума.А без уплътнение колкото и да се стяга горе обръча на сондата от там винаги ще истича гориво когато е до горе пълен резервоара.Е аз свалих резервоара все пак и чак тогава установихме проблема.Ето и снимки някой ако е любопитен какво представлява резервоара и сондата с поплавъка
http://store.picbg.net/pubpic/D8/8F/73e ... edd88f.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/17/F7/e67 ... 0817f7.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/89/5D/461 ... d5895d.JPG

Потребител
Аватар

Мнение от vkarva4a » 23 Апр 2009, 23:26

На първата снимка е целия резервоар
Втората - уплътнението както си висеше в резервоара като го отворихме
Третата - правилно поставено уплътнение.
Колкото до самия резервоар ако на някой му се наложи да сваля - малко си е играчка защото се налага да се сваля ауспуха(най задната част),кардана и жилото на ръчната,иначе нищо сложно,стига да има подходящи инструменти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 24 Апр 2009, 1:09

Готини снимки, ебати колко малък изглежда резервоара ... къде ги побира тия 65л ... че толко го дават уж ...

Потребител
Аватар

Мнение от vkarva4a » 24 Апр 2009, 11:38

по книжка е 63 л. ама е май малко повече.Само на снимката изглежда малък,иначе тея двете пространства са си бая обемисти

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i

Мнение от kpekov_81 » 17 Юни 2009, 21:28

Колега, може ли реално да се отвори отгоре тази сонда без да се сваля резервоара? имам същия проблем и тече дори когато сипя половин резервоар. но само докато пълнят бензина, после като покарам малко спира да тече. :help:

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 17 Юни 2009, 22:34

vkarva4a написа:по книжка е 63 л. ама е май малко повече.Само на снимката изглежда малък,иначе тея двете пространства са си бая обемисти

незнам колко събира ама аз го карам по следния начи резервоара до горе->до 0 и после пак догоре......повече от 55-6 литра не ми е събирал никога и то до ръба където е капачката демек да прелее!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Re:

Мнение от vkarva4a » 27 Сеп 2009, 9:27

kpekov_81 написа:Колега, може ли реално да се отвори отгоре тази сонда без да се сваля резервоара? имам същия проблем и тече дори когато сипя половин резервоар. но само докато пълнят бензина, после като покарам малко спира да тече. :help:

отваря се без проблем отгоре,маха се задната седалка и ще видиш двете кръгли гумени капачета на двете сонди,всяка е хваната с по 4 гайки,развиваш ги ,изваждаш буксата с кабелите и после развиваш огромната гайка която опасва цялата сонда(тя е нещо като капака на бидон :) ) с помоща на отвертка и чукче,и после издърпваш цялата сонда на горе.При теб не знам дали ще е същия проблем ,щом казваш че тече докато наливаш ,може да има пукнатина по тръбата от гърловината до самия резервоар.
Последна промяна vkarva4a на 27 Сеп 2009, 10:29, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Re:

Мнение от vkarva4a » 27 Сеп 2009, 9:37

quickshare написа:
vkarva4a написа:по книжка е 63 л. ама е май малко повече.Само на снимката изглежда малък,иначе тея двете пространства са си бая обемисти

незнам колко събира ама аз го карам по следния начи резервоара до горе->до 0 и после пак догоре......повече от 55-6 литра не ми е събирал никога и то до ръба където е капачката демек да прелее!!!

и аз винаги когато зареждам по този начин под 60 литра не е било,61-62 някога е надхвърляло и 63л!!! а зареждам само на Лукойл.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: проблем с резервоара на 320d

Мнение от ///M_Martin » 27 Сеп 2009, 10:40

63л. и аз съм го засичал-а стрелката се вдига на макс за няколко секунди.
Имаше подобна тема преди време-виж с търсачката

Назад към E46