Нека спрем лудостта - едно общо мероприятие!

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Мар 2005, 8:56

Babuna написа:Дефлепард, само не разбрах как така тръгваш да биеш хора? Като съдията Дред ли се изживяваш или като Наказателя? Айде няма нужда...

не се изживявам като никакъв а говоря от личен опит, щото веднъж (още при втория или третия ми месец зад волана) ми се случи тва явление наречено "агресия по пътищата"
включвах се от второстепенен път беса предимствено към междуградски път по който карат с 80-100км/ч и нагоре...
пред мене имаше друга кола която чакаше да се освободи пътя - и той като тръгна и аз тръгнах веднага след него без да се огледам (мислех си "щом той тръгва начи пътя е чист")- е да ама той беше 115 коня, а аз 45, той отлетя е а аз останах на пътя и се оказа че зад мене е имало друга кола която е успяла да спре на 20см зад мойта броня и замалко да утрепя човека за едното нищо....
а аз въобще не се усетих кво е станало и го видях в огледалата половин километър по-късно...чак тогава разбрах кво е станало - после ми сви пътя и реших да сваля джама да му се извиня - кат го свалих изядох 4-5 бързи (после той тръгна към болницата със счупена ръка, нос и може би някой ребро но тва е друга тема)
та точно заради тая случка си научих урока винаги да се оглеждам сам за себе си а не да гледам другите откъде как минават.. и ако въпросния тип не ме беше спрял въобще нямаше да се усетя и да си взема поука - а следващия път като направя същата грешка може би щеше да ми е за последно... както и за последно на някой друг...

не се изживявам като никакъв - даже аз лично не бих правил подобни неща щото съм най-кроткия човек на света, мн често ми се е случвало да ми свиват пътя по всевъзможни начини и да предотвратявам катастрофата на косъм и никога не съм натискал клаксно даже (задоволявам се с няколко псувни)... обаче тия същите хора на следващия сфетофар правят същата глупост, на по-следващия пак и пак и пак.. и накрая ги четем по вестниците !
познавам няколко такива шофьори и знам как разъждават...
"тоя е бахти идиота виж как минах пред него"
"тоз е мн просто момче глей как му свих пътя"
"аз съм бахти добрия шофьор глей как минах на 1 боя разстояние" (нищо че другия си е запалил накладките за да може да мине на "1 боя разстояние"
а като се блъснат
"малеее путкоооо как се блъснахме ако знаеш" и пак се мисли за по-специален, за по-оригинален, за нещо повече щото е преживял катастрофа, и пак е център на вниманието щото сичко го слушат и ахкат
разправят как влизат в 90 градусови завои с 50-60км/ч с ръчна (дето е пълно с пешеходци) и без никва видимост и как са успели да избеггнат някоя кофа за боклук излязла в последния момент пред тях...
и всичките тия хора имат вече по няколко катастрофи, един даже има над 15 дребни и 3-4 мн сериозни (рекорда му е 3 за един ден) и няма застрахователна фирма във Варна която да се навие да му направи каско.. вече

повярвай ми - просто знам как разсъждават тия хора и това е най - подходящия метод за който се сещам... всъщност единствения за който съм чувал и се сещам - ОТ който ИМА ПОЛЗА изпитал съм я на собствения си гръб ;)

и същевременно без да преувелича ни най-малко мога да кажа. че НИКОГА не съм правил глупости пред други хора, НИКОГА не съм застрашавал чужд човешки живот, НИКОГА не съм създавал излишна опасност....
правил съм глупости - да
карал съм със 100км/ч в града - да НО на булевард с 3 платна в едната посока с идеална видимост по 1км напред и 1 назад без нито един пешеходец и почти без автомобили на пътя...
правил съм обратни завои с въртене на гуми -да НО на пусти пътищат където също има идеална видимост и не е имало МПС-та пък пешеходци по принцип няма....
карал съм със 160км/ч при ограничение 60 - да, НО пак с идеална видимост и без коли около мене
правил съм пергели - да НО на празни, пусти паркинги без коли и хора...

за всичко и всеки може да се намери подходящо място и време - щом аз мога да ги намирам значи всеки може !
и точно на това трябва да се научат тия "шофьори"

ама не... те трябва да си покажат магариите пред всички, да си избият комплексите публично, да се радват когато "дъртите" ги псуват, да минават засилени през локвите за да пръскат минувачите, да удрят пешеходците със страничните си огледала.... да правят всевъзможни простотии за да могат после да разказват за тях пред приятелчетата си които да ахкат и охкат и да им се възхищават....

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 29 Мар 2005, 10:07

Браво на bonbonev!Напълно го подкрепям!ЕВАЛА!

За общо мероприятие с такава цел съм и с двете ръце за! ;)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Мар 2005, 10:28

Инициативата е чудесна, но ако бяхте обърнали внимание на предложението ми отпреди няколко седмици БМВ клуб България щеше да е инициатор и можеше да поведе тази инициатива, а сега просто се носим по течението...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 29 Мар 2005, 11:50

bum_bum написа:Инициативата е чудесна, но ако бяхте обърнали внимание на предложението ми отпреди няколко седмици БМВ клуб България щеше да е инициатор и можеше да поведе тази инициатива, а сега просто се носим по течението...

Хах това беше грубичко ... Какво значение има кой е поел инициативата? ;) Организатор без обект на организиране е като да тръгнеш на риба без въдица...

Тука има и хора от други форуми..

Поздрави,
Агент (Смит) :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от AstraGSi16V » 29 Мар 2005, 12:47

Babuna написа:AstraGSi16v, Ти караш ли разумно и отговорно, стараеш ли се да пазиш другите участници в движението и пешеходците? (ако отговаряш искрено с "Да!" защо караш 150 коня кола...?)

Приятелю, факта, че карам по-мощна кола ме прави неразсъждаващо животно на пътя, което застрашава всички?
Не мога да разбера този вид мислене... Какво значение има колко коня е колата?
Човек можеш да убиеш и със запорожец!
И съвсем искрено ти казвам, че когато аз карам, карам внимателно, защото съм млад шофьор и усещам, че практиката ми не е достатъчна за да се правя на шампион. :roll:

Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от West » 29 Мар 2005, 13:00

Ако погледнете в сайта които е дал AstraGSi16V ще видите че са отписали БМВ Клуб България а мисля че всички сме ЗА да се включим в тази Иницятива :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Мар 2005, 17:52

xterminat0r написа:
bum_bum написа:Инициативата е чудесна, но ако бяхте обърнали внимание на предложението ми отпреди няколко седмици БМВ клуб България щеше да е инициатор и можеше да поведе тази инициатива, а сега просто се носим по течението...

Хах това беше грубичко ... Какво значение има кой е поел инициативата? ;) Организатор без обект на организиране е като да тръгнеш на риба без въдица...

Тука има и хора от други форуми..

Поздрави,
Агент (Смит) :mhihi:

Обекта и начина аз го посочих ама нямаше достатъчно желаещи щото все пак не е гонка, не е събиране на екото, не е ластици по Бояна...т.е. както съм забелязал мероприятия различни от горепосочените доста трудно намират съмишленици. Ама я пуснете една тема "Страшни гонки на Бояна, ще има 10 турбо БМВ- та" и гледайте какво става
Ще кажете "Ами децата в Гуцал, ами баловете"... ама мероприятието за децата в Гуцал е 2- 3 годишно сигурно, а сбирките на Еко?
Ако греша, нека някой ме поправи.
Абсолютно вярно, че по- важно е да се включим, отколкото дали сме инициатори или не, но какво пък лошо има да си първи??? И защо да не сме като сме можели да бъдем? Защо да не сме пример, а само да го следваме?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 29 Мар 2005, 18:08

и аз подкрепиам тази идея дано има ефект

Потребител
Аватар

Мнение от AstraGSi16V » 30 Мар 2005, 13:57

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 30 Мар 2005, 21:04

bonbonev написа:Нека първо да кажа, че съм ЗА !

но - хммм - аз си мисля, че границата м/у спортната кола с много коне и примерното шофиране е много, много размита. Шофирането, само по себе си представлява сбор от множество фактори, (психическо равновесие, стрес, шофьорски стаж, опит, талант, преценка на ситуации, инстинкти, зрение, здраве и мн. други подобни) които като цяло разграничават "добър" от "лош" шофьор в дадена ситуация...

Незнам дали сте се замисляли - чувате как някой си пали колата, като очевидно се мъчи, ако може и да тръгне на стартер - и отсичаме(наглас или на ум) -лош шофьор!(ше си скапе стартера..) ОБАЧЕ - тръгва човека и не успява да удари никой, от гъсто паркиралите до него автомобили...- хмм - не е чак толкова лош (шофьор)...Виждаме как същият този "лош" шофьор - минава бавно през локвата, за да не изкъпе минаващите наблизо хора, дава мигачи - за да не се чудят всички наоколо как, накъде и какво ще предприеме...Още съвсем малко успяваме да проследим как излизайки на главната улица - не засича грубо останалите участници в движението, дава си мигачи и елегантно се престроява - без да "разчита", че мигача давал предимство... ----Еее - не е чак толкова лош шофьор - признаваме си на ум ние....

Как различаваме добрият от лошия шофьор?? - критерйи много

За мен добрият шофьор, е внимателния шофьор...(примерно внимателно дрифтвайки между витрината на ЕКО-то и съседната бензиноколонка - без да помели всичко наоколо :mhihi: - визирам голяма част от хората идващи на сбирките ;))

Мисълта ми е:

Аз карам кола със спортен дух, с не малко коне, доста тежка (спира по-трудно), тъмна на цвят - забелязва се по-трудно(което е доста опасно) И съм млад човек - няма вариант да не я изръчкам чат пат, изстрелвам се от светофар до светофар(когато обстоятелствата го позволяват!), НЕ СЪМ пенсионер - иначе просто oщe щях да си карам кадета (60 к.с.),....

НО бивайки самокритичен към себе си - в смисъл опитвам се да определя РЕАЛНО, до колко ми се простират възможностите в дадена ситуация, която дори още не се е случила (примерно ако ми се наложи да спра внезапно с моментната ми скорост - дали ще успея???) - съм си набелязал в следствие на стажа и опита си някои прости правила, които ако всеки спазваше - много от инцидентите по улиците нямаше да са факт и черна хроника...

1. НИКОГА НЕ КАРАМ УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ!!! /някои последствия: забавени реакции, нереална преценка на ситуации, надценяване на възможностите (собствени и на МПС-то)/

2. в 90% от случаите КАРАМ НА КЪСИ СВЕТЛИНИ!!! /някои последствия: по-лесно те забелязват, повече се пазят пешеходците от МПС със светнати фарове, останалите участници в движението също се оглеждат повече/

3. Старая се, ВИНАГИ ДА ДАВАМ МИГАЧИ!!! /някои последствия: и пешеходците и шофьорите, виждат каква маневра се опитвам или ще предприема - виждат, че се опитвам да им улесня живота и се съобразяват с мен...

4. КОГАТО СЕ НАЛАГА ДА СПИРАМ РЯЗКО, ИМА ЛЕКА КАТАСТРОФА ИЛИ ОПАСЕН УЧАСТЪК ОТ ПЪТЯ - "удрям" по едни АВАРИЙКИ комбинирани със СТОП-ове, за да ПРЕДУПРЕДЯ зад мен за евентуална опасност / някои последствия: предотвратява се (в голяма степен) възможността да ме "катастрофират" или да стане верижна катастрофа/

5. КОГАТО ПОПАДНА НА ТЕЖКА КАТАСТРОФА и имам възможност, се стремя ДА ОБЕЗОПАСЯ ПО НЯКЪКЪВ НАЧИН, с цел да не стане катастрофата още по-тежка (примерно с поставяне на светлоотразителен триъгълник на разтояние преди въпросната ситуация) и СЕ ОБАЖДАМ ДА УВЕДОМЯ СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ /някои последствия: спасяване на човешки живот.../

6. СМЕНЯМ СИ ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ ИЗГОРЕЛИТЕ КРУШКИ НА жизненоважни системи, като ФАРОВЕ, СТОПОВЕ и СТОП СВЕТЛИНИ!!! /някои последствия: спестяват се множество главоболия, като : влизане в дълбоки дупки, удари отзад - понеже не могат да видят, че спирам или просто защото не са ме видели/

7. ДАВАМ ПРЕДИМСТВО ПРИ РАЗМИНАВАНЕ С ДРУГИ АВТОМОБИЛИ /някои последствия: спестявам си евентуално задръстване и получавам благодарност, на което се радвам повече, отколкото да мина пръв при разминаването../

8. старая се да СПИРАМ НА ПЕШЕХОДНИ-те ПЪТЕКИ /някои предимства: получавам благодарност, за нещо което най-често съм длъжен да направя по закон! а пък и аз ходя пеша доста често/

9. КАРАМ БАВНО В КВАРТАЛНИ и ТЕСНИ УЛИЧКИ - децата и възрастните нямат спирачки!!!! /някои предимства: спестявам си евентуална присъда и затвор/

10. НАМАЛЯВАМ И ПОЧТИ СПИРАМ, КОГАТО ПО УЛИЦАТА СЕ ДВИЖИ МАИКА С БЕБЕ В КОЛИЧКА!!! /някои предимства: спокоен съм, че няма да затрия бъдещото поколение/

11. ОСОБЕННО СТРИКТНО СПАЗВАМ ЗАНЦИТЕ И ПЪТНАТА МАРКИРОВКА НА МЕСТА С ПРЕДИМСТВО И ЗНАЦИ "СТОП" (вкл. светофарите) /някои предимства: спестявам си катастрофи, актове и разправии/

12. ОГЛЕЖДАМ СЕ НЕПРЕКЪСНАТО И СЕ ОПИТВАМ ДА ПРЕДПОЛОЖА ДЕЙСТВИЯТА НА ОКОЛНИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО!!! /някои предимства: спестявам си изненади и нерви от опасни маневри/

13. СЛАГАМ СИ КОЛАН И ЗАДЪЛЖАВАМ АКО ИМА ВОЗЕЩ СЕ НА СЕДАЛКАТА ДО МЕН, ДА СИ СЛОЖИ КОЛАНА! / някои предимства: в 80% от случаите колана може да спаси човешкият живот!!!/

14. СТАРАЯ СЕ ДА КАРАМ ВНИМАТЕЛНО!!! /някои последствия: пазя околните и себе си/

И така в общи линии, ако всички шофьори спзваха поне част от тези писани и неписани правила - шофирането щеше да носи много по-голямо удоволствие на всички...

П.С. Предвид това, че сме БЪЛГАРИ в БЪЛГАРИЯ - според мен логото трябва да е не - "карай внимателно" (,защото това е просто поредния сух съвет, който виждайки всички да потъпкват - не ти прави никакво впечатление) ЛОГОТО ТРЯБВА ДА Е ПОСЛАНИЕ И КЪМ ТЕЗИ КОИТО НЕ КАРАТ С НЕГО!!!). С други думи ЛОГОТО залепено на задното стъкло на водача пред мен тябва да ме накара да се замисля - дори и той да не кара безопасно и внимателно!!! "МИСЛИСШ ЛИ?" - това е ключова фраза, която наистина те кара да се замислиш над този прост въпрос...

"МИСЛИШ ЛИ? - КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО!" - ето това лого би ме накарало да се замисля за себе си - дори и тоя пред мен, дето си го е лепнал да кара като смахнат...

Но никой май не се замисля, дали мисли...

:uups:

БЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪРРРРРРРРРРРРРПППП!!!!
Исвиняям са ама като чета простотии из форуми и тъпи теми ми идват киселини :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 30 Мар 2005, 21:54

А пък аз, като няма какво да напиша - не пиша ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bonbonev » 30 Мар 2005, 23:33

БЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪРРРРРРРРРРРРРПППП!!!!
Исвиняям са ама като чета простотии из форуми и тъпи теми ми идват киселини :lol:

Мисля, че всеки има право да си каже мнението - простотии за един, смислено за друг...Без да се заяждам - споделих няколко неща, които са ми помогнали да нямам нито една катастрофа за 8 години зад волана (карам предимно градско в софия)

а относно киселините - сода бикарбонат ;)

мир

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 30 Мар 2005, 23:48

не помага брат..за содата става въпрос... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

ДА

Мнение от SSASS » 04 Апр 2005, 11:53

БОНБОНЕВ мноо си прав приятелю .
Спазвам всичките 14 точки които си изброил.Казвам го с ръка на сърце. Също така съм сигурен че и други от форума го правярят. но със сигурност знам че сме твърде малко от този ви.Даже мисля че сме на изчезване . По горе стана на въпрос за "новоизлюпените" Имам 15 години стаж зад волана като 90%от тях са на коли със задно предаване.
Пазя себеси, пазя хората с коли без коли . Но не пропускам да я сритам тая моита ИС-ка.когато позволява.
МНОГО ЩЕ НИ Е ТРУДНО ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ЕДНО ТАКОВАНАЧИНАНИЕ.
С РАДОСТ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ САМИШЛЕНИЦИ ,НО ..... ТИЯ "НОВОИЛЮПЕНИТЕ" ОПРАВИЯ НЕМА .

АИДЕ СЪС ЗДРАВЕ И ПО ВНИМАТЕЛНО:) :driving:
..............................................................

Внимателно избърсвам със спирт място на стената, където да се утепам с глава у бетона!

Предишна

Назад към Събори/Мероприятия