Рекламна Война

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Апр 2009, 10:40

аз си мисля, че просто bmw направиха фал с дизайна на Е90, щото за масата хора това е водещото при покупка на кола. и сега си сърбат попарата. иначе като технически характеристики не мисля, че могат да се мерят въобще...

примерно вижте 3.2tfsi двигателя, просто е жалка картинка на фона на 335i ;)

http://www.youtube.com/watch?v=a1V4lrwWVfU -- ама че подигравка ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от T u n d e r » 21 Апр 2009, 11:24

Никой ли не забеляза че всъщност закачката не е между фирмите Ауди и БМВ,а между два щатски дилъра на съответните марки?
П.С.Отделно на Ауди рекламата е тъпа и неподходяща.
Ако реално искат да си ги мерят трябваше да снимат(качествено) С5 а от другата страна да е М3 купе.И тогава според мен щеше да е въпрос на вкус(говоря за дизайна-за двигателя е ясно че БМВ е по напред).
Последна промяна T u n d e r на 21 Апр 2009, 21:53, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 21 Апр 2009, 11:36

Е.Димитров написа:Абе на голф съм виждал "ангелски очи" ама до сега не съм виждал някой да имитира на ауди лампичките,това с ангелските очи стана е**баси и селския тунинг

Не си прав. Виждал съм лично Вектра с ангелски И "лампички". :mhihi: Нямам нищо против въпросните "лампички" впрочем, връзват се с дизайна на Аудитата, но лично според мен "ангелските" са по-стилни. И са си съвсем на място в дизайна на BMW.
А сравнението на R8 с М5 е крайно неуместно... едното е четириврат седан клас GT, другото е двуместно купе с претенции за спортен автомобил. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 21 Апр 2009, 14:55

T u n d e r написа:Ако реално искат да си ги мерят трябваше да снимат(качествено) С5 а от другата страна да е М3 купе.И тогава според мен щеше да е въпрос на вкус(говоря за дизайна-за двигателя е ясно че БМВ е по напред).

Всъщност не. S5 трябва да се сравнява с 335i coupe, а не с М3. И това го доказаха много тестове м/у S5 и M3. Когато Ауди пуснат RS5, то тогава той ще може да бъде сравняван с М3 (и С63).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 21 Апр 2009, 15:07

MCar написа:
T u n d e r написа:Ако реално искат да си ги мерят трябваше да снимат(качествено) С5 а от другата страна да е М3 купе.И тогава според мен щеше да е въпрос на вкус(говоря за дизайна-за двигателя е ясно че БМВ е по напред).

Всъщност не. S5 трябва да се сравнява с 335i coupe, а не с М3. И това го доказаха много тестове м/у S5 и M3. Когато Ауди пуснат RS5, то тогава той ще може да бъде сравняван с М3 (и С63).

Всъщност не. :) RS5 би трябвало да се сравнява с евентулно М3 CSL. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 21 Апр 2009, 17:31

Feanor написа:Всъщност не. :) RS5 би трябвало да се сравнява с евентулно М3 CSL. ;)

Всъщност да - RS5 ще е конкурент точно на M3. И за да не го правим на спор, можеш да направиш справка по големите световни RS/М бордове.

S5 e с/у E92 335i (даже не бих казал Xi, защото X-a не се предлага със спортно окачване). Дори и като цена са съвсем близки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 21 Апр 2009, 17:57

Последното Ауди А4 много избяга от класа си като размери.Направиха го с доста по-голямо междуосие и с 20 см. по-дълго от 3-ка седан.В опита си да изместят конкуренцията те почти се доближават по размери до автомобили от висок клас/като Е 60 нспример/.Например А4 авант е 4,75 дълго срещу 4,84 на е60 туринг.Все пак това допринася за комфорта и возията и затова автомобила е доста по-купуван от е90 в Германия.Не е лош модела,но дневните светлини адски много ме дразнят.Базовия им модел е 140 коня,които според мен особено за Авант за доста малко.А на въпроса на един колега за разпитване на майсторите на коли,кое е по-надеждно,аз мога да ти кажа,че те от Ауди се прехранват! :mhihi: Колкото и някои хора да спорят,кекави са много,особено с тия 10 алуминиеви носачи и подобни глупости.В сравнение с БМВ,Ауди е в пъти по-скъп за подръжка и много капризен автомобил.Иначе имат доста сполучливи модели.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Апр 2009, 19:05

[steeN] написа:аз си мисля, че просто bmw направиха фал с дизайна на Е90, щото за масата хора това е водещото при покупка на кола. и сега си сърбат попарата. иначе като технически характеристики не мисля, че могат да се мерят въобще...

примерно вижте 3.2tfsi двигателя, просто е жалка картинка на фона на 335i ;)

http://www.youtube.com/watch?v=a1V4lrwWVfU -- ама че подигравка ;)

Абсолютмо прав си! Сега мисля че фейслифта на Е90 седан ще съживи значително продажбите и първата позиция ще е възвърната отново. Колкото до С5 то си е конкурент на М3, а РС5 на М3 ЦСЛ, стига писахте глупости !!!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Апр 2009, 19:09

всъщност а5-та на ауди не трябва да се мери със нищо от бмв гамата - нарочно е направена така да е в "между-класието" че да събере някакви изгубени клиенти на които 3та серия / а4 им е малко малка, ама 5-та серия / а6 им е доста семейно.

ако има нещо "наблизо" до а5 то е мерцедес цлк... където с5 трябва да се мери с цлк63 амг, докато рс5 (аз не съм виждал ама като излезе) трябва да се мери (и да загуби геройски) със цлк63 бс.

но самата истина че всички напоследък много надебеляха - новото а4 е колкото първото а6... новата 3та серия е почти колкото е34 5-та серия...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 21 Апр 2009, 20:49

alx написа:докато рс5 (аз не съм виждал ама като излезе) трябва да се мери (и да загуби геройски) със цлк63 бс.

Едно добре конфигурирано S5 e 160К лв. без отстъпка. CLK63 e над 200.
Така по памет CLK63 BS е с поне 70-80к лв повече от RS-еквивалента си, така че няма база за сравнение.

CLK63 BS e брутална кола, но в този ценови клас (близо 300 000 лв) има доста по-силни коли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 21 Апр 2009, 21:02

Modulo написа:
Feanor написа:Всъщност не. :) RS5 би трябвало да се сравнява с евентулно М3 CSL. ;)

Всъщност да - RS5 ще е конкурент точно на M3. И за да не го правим на спор, можеш да направиш справка по големите световни RS/М бордове.

S5 e с/у E92 335i (даже не бих казал Xi, защото X-a не се предлага със спортно окачване). Дори и като цена са съвсем близки.

Добре колега, ако С5 се мери с 335и , то двигателят на Алди 3.2 Тфси с кое от гамата на БМВ е еквивалент. С 318и КОМБИ ли :roll:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Апр 2009, 21:23

едит: от къде ми се е видяла тая буквичка Т снощи в сайта на ауди... така нещата придобиват смисъл.
Последна промяна steeN на 21 Апр 2009, 21:34, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 21 Апр 2009, 21:25

kriso85 написа:Добре колега, ако С5 се мери с 335и , то двигателят на Алди 3.2 Тфси с кое от гамата на БМВ е еквивалент. С 318и КОМБИ ли :roll:

Първо, такъв двигател 3.2TFSI аз не знам ауди да имат. Имат 3.0TFSI, който в момента се предлага във вариант 300 hp в Audi А6 и 333 hp в Audi S4/S5.

Вероятно не си разбрал, че Audi S5 се предлагаше с 4.2 за известно време, а сега вече е с 3.0 compressor (3.0T (TFSI).

Kакъв проблем виждаш в това да се сравняват 3.0 turbo на BMW с 3.0 compressor на Audi?
Последна промяна Modulo на 21 Апр 2009, 22:21, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Апр 2009, 22:06

Modulo написа:Едно добре конфигурирано S5 e 160К лв. без отстъпка.

като почнеш да ми говориш за коли над 150к и мисля че няма значение дали е 150 или 200к... хората които ги купуват не гледат цената. затова и ти ги сравнявам като габарити и възможности и философия (базисна кола (а5/цлк), тунингована(с5/цлк63), крайно тунингована(ц5рс/цлк63бс)) а не като цена...

Modulo написа:CLK63 BS e брутална кола, но в този ценови клас (близо 300 000 лв) има доста по-силни коли.

но много малко седят по-вярно на пътя и/или изглеждат толкова добре... а и не забравяй, че един цлк бс е пистова кола ... като почнеш със липсата на задни седалки, ролкейдж-а и свършиш с почти неприплъзващия заден диф дето трака като завиваш бавно на паркинга...

въпрос на лично възприятие и вкус предполагам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Апр 2009, 22:40

alx написа:всъщност а5-та на ауди не трябва да се мери със нищо от бмв гамата - нарочно е направена така да е в "между-класието" че да събере някакви изгубени клиенти на които 3та серия / а4 им е малко малка, ама 5-та серия / а6 им е доста семейно.

ако има нещо "наблизо" до а5 то е мерцедес цлк... където с5 трябва да се мери с цлк63 амг, докато рс5 (аз не съм виждал ама като излезе) трябва да се мери (и да загуби геройски) със цлк63 бс.

но самата истина че всички напоследък много надебеляха - новото а4 е колкото първото а6... новата 3та серия е почти колкото е34 5-та серия...

всъщност, като се замисля е точно така, но ми се струва, че и CLK едва ли е много близо до а5
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум