Въпрос за 320I '94 купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20 S1 1993
- Мечтае да кара: M3 E46
Въпрос за 320I '94 купе
Здравейте нов съм във форума и имам няколко въпроса т.к. за първи път имам BMW и честно казано изобщо не съм запознат с тази марка.
Въпроса ми е къде да видя двигателя ми какъв е ?! М43 или как се водят ? колко е разхода приблизително? също така ми казаха че колектора е пластмасов и евентуално ако слагам газова уредба то тя трябва да е газов инжекцион - струва ли си такава газ и каква е цената и ?!
Въпроса ми е къде да видя двигателя ми какъв е ?! М43 или как се водят ? колко е разхода приблизително? също така ми казаха че колектора е пластмасов и евентуално ако слагам газова уредба то тя трябва да е газов инжекцион - струва ли си такава газ и каква е цената и ?!

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Мотора ти е М50. На мен в София в най големите задръствания ми дава около 13,за газова немога да ти помогна.
Я дай някоя снимка да го видим тва купе.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
www.realoem.com и VIN послвдните 7!
За газа ако не можеш да прежалиш 1500лв за ГИ не е трябвало да си зимаш БМВ!
Пак помисли дали ще слагаш газова и да орезелиш колата,ако си твърдо решен пиши едно л.с да те насоча към едни пичове от първите който слагат в София,за да не съжаляваш после,те слагаха на няколко приятели и те са много доволни!
За газа ако не можеш да прежалиш 1500лв за ГИ не е трябвало да си зимаш БМВ!
Пак помисли дали ще слагаш газова и да орезелиш колата,ако си твърдо решен пиши едно л.с да те насоча към едни пичове от първите който слагат в София,за да не съжаляваш после,те слагаха на няколко приятели и те са много доволни!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
пост
Благодаря за информацията. Реално не мисля да слагам газова, защото, колата съм я взел за каране не за осакатяване и преправяне!
Ако реално харчи 13-14 ще е супер , колко и е голям резервоара и извън града как се справя с разход ако може също да споделите?
Имам и един въпрос - значи има климатроник според мен с 2 врътки за градусите на шофьора и една на возещия се това климатик ли или ? За мен е малко странно защото съм виждал с климатик и с дигитален климатроник някакъв ?!
Също така въобще не съм на ясно компютъра под тези неща какво може да показва и как ?!
Ако реално харчи 13-14 ще е супер , колко и е голям резервоара и извън града как се справя с разход ако може също да споделите?
Имам и един въпрос - значи има климатроник според мен с 2 врътки за градусите на шофьора и една на возещия се това климатик ли или ? За мен е малко странно защото съм виждал с климатик и с дигитален климатроник някакъв ?!
Също така въобще не съм на ясно компютъра под тези неща какво може да показва и как ?!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Toва което описваш е аналоговия климатроник преди феислифта от 11.95г.,след това са с дигиталния климатроник!
За борда какво показва,зависи с какъв си,ако е с 7 бутнончета-външна темпераура в градуси Целзии/Фаренхаит/като последното е малко безмислено като всеки може да си ги сметне 8/9*(''грдуси Целзии'')+32=град.Фаренхаит!И дата съответно/час!
Има 11 бутеонен с чек!
И 18 бутонния със всичко!
Ето тък можеш да прочетеш за функциите/не забравяи че ако нямаш чек модул няма да ги имаш всичките/:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%F1%E8%FF
И за разхода извънградско на мен старата 320-ка с 90км/ч съм я свалял на 7.8л/100км!
Сега ис-а 6.2л/100км!
За борда какво показва,зависи с какъв си,ако е с 7 бутнончета-външна темпераура в градуси Целзии/Фаренхаит/като последното е малко безмислено като всеки може да си ги сметне 8/9*(''грдуси Целзии'')+32=град.Фаренхаит!И дата съответно/час!
Има 11 бутеонен с чек!
И 18 бутонния със всичко!
Ето тък можеш да прочетеш за функциите/не забравяи че ако нямаш чек модул няма да ги имаш всичките/:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%F1%E8%FF
И за разхода извънградско на мен старата 320-ка с 90км/ч съм я свалял на 7.8л/100км!
Сега ис-а 6.2л/100км!
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
отг
Nukem - стара какво имаш предвид като моята или по старата ?
при 90 - 7.8 си е сериозно
Иначе благодаря много за Инфото до тук прочетох за компютрите.
За съжаление още нямам снимки на купето но утре ще се постарая да направя! и ще ги кача тук.
при 90 - 7.8 си е сериозно

За съжаление още нямам снимки на купето но утре ще се постарая да направя! и ще ги кача тук.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ми под ''стара'' имам предвид че това ми беше предишната кола,иначе беше 94-та 320i седан m50 без ванос!Ако имаш ванус може да паднеш с разхода 1-1.5л/100км надолу!Нo както и да го гледаш 6-ка не е много икономичен,поне има хубав звук!
- go6o82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: м6
мда,извънградско може да бъде икономично.с брат ми сме правили експерименти,с различна скорост,и в някои от опитите се учудихме .двигателят ми е М50 single vanos.иначес нормал на скорост (90-120км/ч)разхода ми е 7 /100 до към 8 и нещо/100.но в града-плевен-един път го направих 18/100,така че,всичко е според десниа крак.но градско под 11/100 не мога да го сваля.
само да споделя -в един ият от експериментите-с брат ми веднъж като ходихме до свищака направи 6,3/100 по борд компютър.незнам до колко е точен компа ,но има едно копче дето показва за колко км има гориво,та съм пълнил тубата с бенз(умишлено),и оставих карах градско докато компа показа че има бенз за още 8 км и успях да стигна до бензиностанцията(което е на ок1 км от нас.Та мога да твърдя че компа дава доста точно данните ,може би +/- 0,200л до 0,500л,не повече .
това си е лично мое впечатление,и никой не е длъжен да вярва!защото знам че някой сега ще каже 'да бе да ........'та това което исках да кажа е че разхода варира в широки граници, единственото условие(при здрав двигател става дума) е десният ти крак,колега.
да си я караш с кеф , и да и се радваш
само да споделя -в един ият от експериментите-с брат ми веднъж като ходихме до свищака направи 6,3/100 по борд компютър.незнам до колко е точен компа ,но има едно копче дето показва за колко км има гориво,та съм пълнил тубата с бенз(умишлено),и оставих карах градско докато компа показа че има бенз за още 8 км и успях да стигна до бензиностанцията(което е на ок1 км от нас.Та мога да твърдя че компа дава доста точно данните ,може би +/- 0,200л до 0,500л,не повече .
това си е лично мое впечатление,и никой не е длъжен да вярва!защото знам че някой сега ще каже 'да бе да ........'та това което исках да кажа е че разхода варира в широки граници, единственото условие(при здрав двигател става дума) е десният ти крак,колега.
да си я караш с кеф , и да и се радваш
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Въпрос за 320I '94 купе
Zliq_Zmei написа:Здравейте нов съм във форума
Поради тази причина ти препоръчвам да погледнеш важните теми в този раздел... сам ще си отговориш на много въпроси... след това използвай търсачката и потърси за отговори на евентуални други проблеми... нещата, които питаш са дискутирани многократно и това е поредната тема по въпроса... тази тема няма да ти я заключа, щото има някво развитие вече по нея... но следващи подобни теми имай в предвид, че след като не си имал желанието да си помогнеш и сам и си пуснал поредната повтаряща се тема, и аз няма да имам желанието тя да стои отключена... имай малко уважение към всички тук

djvisage написа:Мотора ти е М50. На мен в София в най големите задръствания ми дава около 13,за газова немога да ти помогна.
Този разход 13/100 при условие 4е се стараеш да караш икономи4но ли ти се вразва или при нормално каране?
Питам защото на мен при нормално каране под 15 не ми слиза а аз нормално не я карам така 4е си ми гори твардо по 20/100 а на вси4кото отгоре и не варви ... водих я на диагностика в дару ... нищо и нямало но това е друга тема.
Re: пост
Zliq_Zmei написа:... Реално не мисля да слагам газова, защото, колата съм я взел за каране не за осакатяване и преправяне! ...

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
13 мнения
• Страница 1 от 1