Спешно!!! Изтича бензин по време на работа на двигателя!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Спешно!!! Изтича бензин по време на работа на двигателя!!!

Мнение от boywalking » 20 Апр 2009, 13:59

Днес докато си гледах свещите, се загледах докато работи колата ето в тая джаджа и забелязах, че лекинко сълзи, спрях колата, развинтих му скобата, - джаджата не искаше да излезе и пробвах на ново да я затегна,... сега като запаля колата капе много, капка след капка бензин........

Какво да правя..... опитвах се да огъна скобата така, че да го притисна по-добре,.... дали може да се извади тая работа или как да постъпя...... не е препоръчително точно в момента за сервиз!!!

318 is m42

http://bobim1.hit.bg/Photo-0174.jpg
http://bobim1.hit.bg/Photo-0175.jpg

Какво представлява това нещо, и какво прави ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50

Мнение от BOOKER » 20 Апр 2009, 14:16

rombeca написа:От тоя клапан, през тънкото мъркуче ми тече бензин. Това не е нормално предполагам?
Аз лесно ще сменя мъркуча, но не мисля че там трябва да излиза бензин, защото се набива в колектора и ще мята бензин в въздушния поток.
Въпроса ми е, да сменям ли вакуум регулатора или само мъркуча?

MOGY написа:Щом ти влиза бензин сигурно ти е пробита мембраната на клапана

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 20 Апр 2009, 14:17

не разбрах това нещо дали се вади ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Апр 2009, 16:28

Дам , това е "регулатор налягане гориво" и се сваля :

Изображение

По горе колегата ти е отговорил коя може да е причината - пробита менбрана. Обикновено ако има проблеми с тоя клапан колата мени обороти. Цената му е "само " 100 лв. в ДаруКар....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Апр 2009, 16:45

Ако тече от него а не от уплътненията направо го сменяй, защото се отразява и на работата на двигателя и на разхода ...

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 20 Апр 2009, 17:44

Като свалиш регулатора може да идеш и да си купиш две нови гумени уплатнения по 10ина 15 стотинки са.Ето каде седят Изображение не че няма да ги видиш като го свалиш.Като сложиш новите ако пак тече взимаи друг.А може да купи същите уплатнения или с 1-2десети по голями за всеки случаи.
Преди да го свалиш избърши го хубаво да няма бензин,свали му скобата,натисни го здраво отгоре да го притиснеш,вгледаи се внимателно в него(поне при теб е на удобно място) и накарай някой да запали колата като се вгледай от къде започва да излиза бензин най често е от тук Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 20 Апр 2009, 22:44

Колега,би трябвало да се вади лесно,сигурно е клеясало с годините-пробвай с една отвертка леко по ръба,преди това отвии гайката
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 21 Апр 2009, 9:57

свалих го (някак си) бяха износени уплътненията, но докато го сваля беше станало около 18:00 часа и единствено на Симеон само 1 магазин работеше и ми пробутаха уплътнение за 1лв бройката.... както и да е.... голямото го смених, а за малкото - нямаха такива....
после едвам съм го вкарал на мястото му,.... накрая с едно трупче и едн чук отгоре - тряс, и си влезна на мястото..... паля - не капе грам....
после като се загледах сълзи лекичко.... нещо от типа на 2 капчици за 1 минута..... но това е положението, капе - не капе, на работа ходя с колата.... :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 21 Апр 2009, 23:26

ела да ти дам такива гумиички и да ги смени.Ще се запалиш някаде с тоя течащ бензин ;) обади се да ти обясня каде съм 0899104840
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

Назад към E36