Внимание потенцилен измамник !!!
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Тези. дето не издават фактури и касови бончета ги знаем. Въпросът е как може да има толкова прости хора, че да им се вързват на глупостите.
Club BMW написа:Явно не си запозната добре с работата в другите фирми. Ще ти дам за пример Oriflame. За да станеш дистрибутор, заплащаш такса от 15 лв., а в момента има и намаление и тя е в размер на 7.50 лв. С което получаваш стартов пакет и правото да предлагаш продуктите на фирмата според правилата им. След като намериш клиенти желаещи да закупят козметика по каталога на Oriflame, може да поръчаш продуктите в офиса или по интернет. По личен избор може предварително да вземеш пари от поръчалите или да ти платят при получаване на стоката. Ако нямаш пари, с които да вземеш продуктите, ги взимаш от фирмата на кредит за определен период и като си вземеш парите от клиентите си погасяваш кредита. А по спомен си губиш правата ако в периода на една година не пуснеш поръчка.
Това е в общи линии.
Оставам с впечатление, че вземаш страна и защитаваш скапаната пирамида. Като ни обясняваш как другите работят на същия принцип е да ама не.
Както сама виждаш разликата е огромна.
Не, запозната съм.
Имам собствен номер в Amway.
Била съм и съм към Орифлейм, както и към Avon. С едно изключение, че продуктите на Орифлейм и Ейвън са с качеството на "Ален мак", България, само дето се произвеждат в Полша, докато на Амуей са на 8 място в света. И много добре знам схемата. Пускаш си продуктите за клиенти, имаш кредитен лимит за продукти, който възстановяваш в рамките на 10 дни, и пишеш 10 каталога по 0,50 ст. всеки, и прочие....
Опитаха се да ме вербуват и към Fuel... но безуспешно. Просто ме подразни, че това било пирамида, която източва пари. Сигурно източват пари, но не по начина, по който сме свикнали с Орифлейм и Ейвън. Иначе, Да, пирамида са всички, ако погледнеш структурата. И печалбите на всяка са различни. На 21% в Орифлейм месечната сума печалба на дистрибутор е едва 100 лева след къртовски труд и пак фактурата не е за клиента, а за дистрибутора. Дистрибутора фактури по ДДС не издава, освен ако е с няколко вериги от 21% и е регистриран по ДДС, т.е. си е направил фирма, за да си прибира легално печалбата. Май знам, а?
А, Пирамидална е структурата на цялата световна икономика.
Производител - реклама /медии, печат, телевизии, и прочие/
търговец/ци на едро - реклама /медии, печат, телевизии, и прочие/
търговци на дребно - реклама /медии, печат, телевизии, и прочие/
краен клиент.
Това е схемата.
В мултилевъл маркетинга е:
Производител /обучава дистрибутора/
Дистрибутор /ходеща реклама на производителя/ като дистрибутора е - И клиент.
- краен клиент.
Т.е. между дистрибутора и клиента се делят парите за "реклама", а производителя взима своя процент, че все пак дистрибутора е обучен, да рекламира.
Друг е въпроса, че наистина златния пакет на Fuel е 1500 лв., всичко останало е едно и също, като при всички други.
Разбери ме правилно, не се опитвам да защитавам мултилевъл маркетинга, нито хапчетата и схемата с 1500 лв., просто гледам обективно на факторите. Едно хапче за гориво е 6,00 лв. сметни колко блистера са необходими за 1 "дистрибутор", за да закупи златния пакет и да започне бизнес! Това е подразващото.
Не искам да влизам в детайли, защото нещата отиват да говорим и в печалби, а няма да ги сравнявам. А, опит имам.
Ако не възразяваш, моля да минем на ЛС. Да не спамим темата с нашите коментари.
Да караш Peugeot е страст!
Eva* написа:А, Пирамидална е структурата на цялата световна икономика.
Производител - реклама /медии, печат, телевизии, и прочие/
търговец/ци на едро - реклама /медии, печат, телевизии, и прочие/
търговци на дребно - реклама /медии, печат, телевизии, и прочие/
краен клиент.и цялата реклама я плаща - крайния клиент, както и % печалба за всеки.
Това не е пирамида
Производителя, не го интересува, търговеца на едро за колко пари ще си продаде стоката!!
Производителя продава стока за 1 лв.
Търговеца на едро я продава 2 лв. Производителя не взема нищо от продадената стока на търговеца на едро(тоест от 2-та лева), за да викаш на това пирамида, той си взема печалбата от продадена стока за 1 лв, не за 2 лв!
Както и търговеца на едро не го интересува, за колко пари търговеца на дребно ще си продаде стоката!!
Пирамида ще е, ако производителя взема % печалба на търговеца на едро и от търговеца на дребно.
И като заключение, ако производителя продава на търговеца на едро... стока 1 лв(печели 50 ст примерно), докато стигне стоката на пазара(тоест да мине през 2-3 търговци) - може и 10лв да стане!! Но производителя пак си печели 50 ст.
Бъркаш бизнеса с някакви псевдо пирамиди.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Не е баш по темата, но преди няколко години искаха да ме вербуват в една фирма за разпространение на билкови продукти-става дума за гр. Сливен, офисът беше в кв. "Българка" не помня кой блок. Та зарибяваха ме за следното-купувам за 600-700 лева от техните препарати и после търся хора, на които да бъдат продадени, обаче като намеря балъци не ги продавам аз, а представители на тая фирма-неизвестно на каква цена естествено.Веднъж да печелят от мен, втори път-от крайния купувач. В крайна сметка останаха с пръстче в ....че
Българинът като цяло е много лековерен и вярва на всичко 
Българинът като цяло е много лековерен и вярва на всичко Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ако някой дойде на вратата ми и се опита нещо да ми продаде,най много некой шут да получи...
Отивам в магазина и ако си купя нещо некачествено,неработещо или друго,знам къде е магазина и правя рекламация,а какво ще направиш ако това "апче" дето вземеш е да кажем "витамин Ц",ще седиш по входовете да чакаш въпросния продавач да се появи ли???
Големите компании знаят какво означава пазар,те продават продуктите си по магазините,така имат и обратна връзка с клиентите,все едно да си майстор на автомобили , да нямаш елементарен гараж и да правиш автомобилите на улиците,ходиш си ,чукаш на вратите на хората и им казваш "аз съм супер майстор,дай да ти спретна колата...ама след ремонта ще я запалиш когато си тръгна..."същото е с апчетата-тури го в резервоата...ама чакай да си тръгна и тогава пробвай...
Още се чудя как има такива хора да се връзват на подобни глупости,че и пара напред да вадят
Към колежката-я колежке дай едно апче за 6 лева ли беше да видя как действа,ама с заверен документ при нотариус,ако стане нещо с автомобила ми поемаш вички ремонти произтекли от добавката в оторизиран сервиз....
Отивам в магазина и ако си купя нещо некачествено,неработещо или друго,знам къде е магазина и правя рекламация,а какво ще направиш ако това "апче" дето вземеш е да кажем "витамин Ц",ще седиш по входовете да чакаш въпросния продавач да се появи ли???
Големите компании знаят какво означава пазар,те продават продуктите си по магазините,така имат и обратна връзка с клиентите,все едно да си майстор на автомобили , да нямаш елементарен гараж и да правиш автомобилите на улиците,ходиш си ,чукаш на вратите на хората и им казваш "аз съм супер майстор,дай да ти спретна колата...ама след ремонта ще я запалиш когато си тръгна..."същото е с апчетата-тури го в резервоата...ама чакай да си тръгна и тогава пробвай...
Още се чудя как има такива хора да се връзват на подобни глупости,че и пара напред да вадят
Към колежката-я колежке дай едно апче за 6 лева ли беше да видя как действа,ама с заверен документ при нотариус,ако стане нещо с автомобила ми поемаш вички ремонти произтекли от добавката в оторизиран сервиз....
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Има и друг проблем.След като се хванеш с пирамидите почваш да дърпаш всичките си познати да им продаваш нещо от което най-вероятно нямат нужда, а да не говорим, че може да е напълно некачествено т.е. прецакваш най-близките си.Това е като вирус, който отравя цялото ти обкръжение.
Като теглиш чертата накрая- не си забогатял,загубил си време, което е можело да посветиш на нормална кариера, прецакал си личните си контакти и най-вероятно си в един постоянен стрес от всичките напъни да продадеш някой боклук на приятелите си.
Като теглиш чертата накрая- не си забогатял,загубил си време, което е можело да посветиш на нормална кариера, прецакал си личните си контакти и най-вероятно си в един постоянен стрес от всичките напъни да продадеш някой боклук на приятелите си.
Re: Внимание потенцилен измамник !!!
Накратко казано, дали заради кризата или заради друго, но основния ви довод, че мрежовия маркетинг е пирамида - първоначалните такси не е актуален вече. NWA предлага безплатна регистрация. Ето инфото - http://mrejov.net. Други доводи?
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
"Първата мултилевъл компания в света е създадена преди повече от 50 години в САЩ от евреи и се казва Amway."
Абсолютна еврейщина
да си го наричат както искат ама е толкова еврейско...що да имаш магазин то наема е грехота да се плаща
един приятел са го зарибили с някви козметики обикаля всички познати,никой не му се връзва ама той си знае
смешна работа да се правиш на маймуна по този начин... 
Абсолютна еврейщина
да си го наричат както искат ама е толкова еврейско...що да имаш магазин то наема е грехота да се плаща
един приятел са го зарибили с някви козметики обикаля всички познати,никой не му се връзва ама той си знае
смешна работа да се правиш на маймуна по този начин... Re: Внимание потенцилен измамник !!!
smolenvil написа:Накратко казано, дали заради кризата или заради друго, но основния ви довод, че мрежовия маркетинг е пирамида - първоначалните такси не е актуален вече. NWA предлага безплатна регистрация. Ето инфото - http://mrejov.net. Други доводи?
Абе пич,от къде я изкопа тая тема,бре? Първо мнение и ъп-ваш тема от 2009?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Това като гледам е същата зарибявка като онея простотии Herbalife.... некъф концлагерист ти се изправя и ти се кълне, че допреди 2 месеца е приличал на човечето от рекламата на Мишелин...
Тия трябва да ги разстрелват без съд и присъда... а за балъците дето са се вързали - сами са си виновни. Да не се оплакват.
Тия трябва да ги разстрелват без съд и присъда... а за балъците дето са се вързали - сами са си виновни. Да не се оплакват.
Si non confectus, non reficiat.
ева, мисля че пропускаш няколко ключови момента...
най-простичко:
не бъркай авон-ите на света с пирамидите с които е залята българия (бедна държава- много отчаяни хора- лесни за експлоатация). едното е млм (което както ти самата каза не е задължително да е лошо) а другото са пирамиди които _винаги_ са лоша оферта защото докато стигне до обикновения човек.. влака е заминал.
авон-ите са фирми която имат някакъв качествен продукт които се е доказал, има го по магазините свободно и млм-ръкава на бизнеса е точно това- още един източник на печалба. търсенето е голямо и млм-а допълва предлагането. входната цена да станеш дистрибутор е символична.
за сравнение пирамидите имат няколко типични "ракови образования" върху млм-а- продуктите които предлагат не са доказани (няма ги по магазините) и са са със съмнителен ефект; входната цена е висока и се "приемат" нови дистрибутори само с препоръки и тн; подържа се ефект на "затворено общество"; упражнява се натиск да станеш дистрибутор (нито един сериозен производител не се натиска да си търси дистрибутори- посоката на случващите се неща е обратна- дистрибуторите търсят производителя)
а с две думи- мислете го така- няма сериозен продукт които да му е необходим млм схема за да прокопса... има ли млм като _единствена_ схема на разпространение- дистрибуторите страдат и нещата не са коректни.
най-простичко:
не бъркай авон-ите на света с пирамидите с които е залята българия (бедна държава- много отчаяни хора- лесни за експлоатация). едното е млм (което както ти самата каза не е задължително да е лошо) а другото са пирамиди които _винаги_ са лоша оферта защото докато стигне до обикновения човек.. влака е заминал.
авон-ите са фирми която имат някакъв качествен продукт които се е доказал, има го по магазините свободно и млм-ръкава на бизнеса е точно това- още един източник на печалба. търсенето е голямо и млм-а допълва предлагането. входната цена да станеш дистрибутор е символична.
за сравнение пирамидите имат няколко типични "ракови образования" върху млм-а- продуктите които предлагат не са доказани (няма ги по магазините) и са са със съмнителен ефект; входната цена е висока и се "приемат" нови дистрибутори само с препоръки и тн; подържа се ефект на "затворено общество"; упражнява се натиск да станеш дистрибутор (нито един сериозен производител не се натиска да си търси дистрибутори- посоката на случващите се неща е обратна- дистрибуторите търсят производителя)
а с две думи- мислете го така- няма сериозен продукт които да му е необходим млм схема за да прокопса... има ли млм като _единствена_ схема на разпространение- дистрибуторите страдат и нещата не са коректни.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Т'ва лееееко ми прилича на измама
.
Обаче ми направи впечатление че тоз човечец в темата е предложил някой да му напълни резервоара, прави Пловдив-София и обратно, като на втория курс слага добавка. И разхода от 14 става 9. Ако чете темата да го попитам, съгласен ли си да е друга кола пак по този курс? 100% има колеги, които пътуват.
Обаче ми направи впечатление че тоз човечец в темата е предложил някой да му напълни резервоара, прави Пловдив-София и обратно, като на втория курс слага добавка. И разхода от 14 става 9. Ако чете темата да го попитам, съгласен ли си да е друга кола пак по този курс? 100% има колеги, които пътуват.
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Аз пък имам предложение към дистрибутора на хапченцата!
Слагаме хапченце,пълним резервоара,отиваме до Пловдив и обратно,и ако разхода ми е паднал,си взимам още едно хапченце за 6лв.
Ако няма промяна в разхода ви го докравам дистрибутора на някои от събиранията по Бояна,таман ще го разходим из Витоша.....
Преди 3 години,неква идиотка звъннала на майка ми и продала "джобен компютър" за 40-60лв,не помня вече.
Прибирам се аз,и като ми го показа,направо откачих-калкулатор!
Като и казах кво е направила,го изхвърли от яд!Да и е за урок.
та накратко-тая схема я знаеме,и само се моля да ми звъннат на вратата,любезно ще ги поканя да влезнат.......
Слагаме хапченце,пълним резервоара,отиваме до Пловдив и обратно,и ако разхода ми е паднал,си взимам още едно хапченце за 6лв.
Ако няма промяна в разхода ви го докравам дистрибутора на някои от събиранията по Бояна,таман ще го разходим из Витоша.....
Преди 3 години,неква идиотка звъннала на майка ми и продала "джобен компютър" за 40-60лв,не помня вече.
Прибирам се аз,и като ми го показа,направо откачих-калкулатор!
Като и казах кво е направила,го изхвърли от яд!Да и е за урок.
та накратко-тая схема я знаеме,и само се моля да ми звъннат на вратата,любезно ще ги поканя да влезнат.......
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Много хубаво!
Ако турят захар вътре съвсем ще спре да им харчи! Реално ако се замисли човек как може подобно нещо да подейства на двигателя?
Ако турят захар вътре съвсем ще спре да им харчи! Реално ако се замисли човек как може подобно нещо да подейства на двигателя?
брех.., евала на колегата, който си е направил труда да пусне темата за да предотврати вероятни измами
п.п. тия вълшебни хапченца май ги пият доколкото разбрах и затова им се струва по нисък разхода
...докато има балъци да се връзват винаги ще има такива "гениални" тъкачници
...законът къде е се чудя? или законът трябва да сме ние?
п.п. тия вълшебни хапченца май ги пият доколкото разбрах и затова им се струва по нисък разхода
...докато има балъци да се връзват винаги ще има такива "гениални" тъкачници
...законът къде е се чудя? или законът трябва да сме ние?

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3