Най честите проблеми със синьосветещите...
Модератор: Общи модератори
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Най честите проблеми със синьосветещите...
Предлагам в тая тема да напишем ВСИЧКО за което се дребнавят
когато ни спират. Създавам я с цел да оставим гладни колкото се може повече
Ще обновявам темата при нови постинги. Ако сметнете темата за неуместна направо трийте, без лок.
За момента :
Гражданска отговорност
Технически преглед.
Талон на автомобила.
Винетка (за пътуващите извънградско)
Шофьорска книжка + контролно талонче (или акт).
Стари актове.
Ако се шофира без син талон или без заверен акт се прибира книжката.
Какво возим в багажника,
Големината на грайферите на гумите (минимум 1.6 мм)
Аптечка,
Пожарогасител,
Работещи светлини
Резервни крушки
Ножица с тъпи върхове
Авариен триъгълник.
Резервна гума.
Сложен предпазен колан до нареждане "слезте от автомобила".
Пожарогасителя трябва да се презаверява на всеки две години
Светлоотразителна жилетка
Документи за газовата уредба
включени халогени в града вечер
Шумни спортни гърнета
И малко Fun за тези които няма да се разпишат (Моля без коментар за да няма offtopic)

За момента :

И малко Fun за тези които няма да се разпишат (Моля без коментар за да няма offtopic)
Последна промяна LizarD на 25 Апр 2009, 18:27, променена общо 8 пъти

- Новини
-
Ако не се правите на отворени и им отговаряте културно и цивилизовано, всичко приключва с наличието на следните документи:
- Гражданска отговорност.
- Технически преглед.
- Талон на автомобила.
- Шофьорска книжка + контролно талонче (или акт).
Ако се правите на тарикати, тогава ще бъдете проверени и за:
- Аптечка.
- Пожарогасител.
- Светоотразителна жилетка.
Ако се държите сякаш куките са длъжни да ви цункат нахаканите задници, тогава ще ви проверят и за:
- Наличие на конкретно съдържание в аптечката.
- Авариен триъгълник.
- Резервна гума.
- Грайфер на гумите.
- Още сто хиляди неща, които дори си нямате представа, че сте длъжни да носите. Ще ви направят проблеми и за затъмнени светлини (фарове, мигачи), затъмнени прозорци, лепенки и надписи по колата и пр.
С други думи, всичко си зависи от вас. Мен ме спират всеки ден за проверка поне по веднъж и до момента всичко приключва с наличието на най-важните документи.
Иначе ако попаднете на вкиснати полицаи, може да ви захапят за много неща. Бъдете внимателни с халогените, както и с ползването на щора на задното стъкло през летния сезон.
Някои млади полицаи по незнайни за мен причини си мислят, че трябва да носите и квитанция за платен годишен данък на колата. Такъв филм естествено няма, но до момента няколко пъти ми се е случвало някой младок да се опитва да ме убеди, че трябва да нося такъв документ. Не спорете с тях, просто ги накарайте да си проверят правилника или още по-хубаво - да ви напишат акт
Ако ви сгащят да дрифтите, не отричайте и не се правете на много отворени. Куките не ядат доматите с колците! Ако се държите пичовски с тях, ще ви пуснат.
Ако ви зашият някой малоумен акт, задължително го обжалвайте. Ако сте попаднали на наистина скапани служители на закона, можете да им направите живота черен като всеки месец ги влачите в съда.
На полицаите не им пука какво влачите в багажника си. Каквото и да влачите (части, джанти, съмнителни инструменти), с готовност отворете багажника веднага щом ви приканят да го направите.
- Гражданска отговорност.
- Технически преглед.
- Талон на автомобила.
- Шофьорска книжка + контролно талонче (или акт).
Ако се правите на тарикати, тогава ще бъдете проверени и за:
- Аптечка.
- Пожарогасител.
- Светоотразителна жилетка.
Ако се държите сякаш куките са длъжни да ви цункат нахаканите задници, тогава ще ви проверят и за:
- Наличие на конкретно съдържание в аптечката.
- Авариен триъгълник.
- Резервна гума.
- Грайфер на гумите.
- Още сто хиляди неща, които дори си нямате представа, че сте длъжни да носите. Ще ви направят проблеми и за затъмнени светлини (фарове, мигачи), затъмнени прозорци, лепенки и надписи по колата и пр.
С други думи, всичко си зависи от вас. Мен ме спират всеки ден за проверка поне по веднъж и до момента всичко приключва с наличието на най-важните документи.
Иначе ако попаднете на вкиснати полицаи, може да ви захапят за много неща. Бъдете внимателни с халогените, както и с ползването на щора на задното стъкло през летния сезон.
Някои млади полицаи по незнайни за мен причини си мислят, че трябва да носите и квитанция за платен годишен данък на колата. Такъв филм естествено няма, но до момента няколко пъти ми се е случвало някой младок да се опитва да ме убеди, че трябва да нося такъв документ. Не спорете с тях, просто ги накарайте да си проверят правилника или още по-хубаво - да ви напишат акт

Ако ви сгащят да дрифтите, не отричайте и не се правете на много отворени. Куките не ядат доматите с колците! Ако се държите пичовски с тях, ще ви пуснат.
Ако ви зашият някой малоумен акт, задължително го обжалвайте. Ако сте попаднали на наистина скапани служители на закона, можете да им направите живота черен като всеки месец ги влачите в съда.

На полицаите не им пука какво влачите в багажника си. Каквото и да влачите (части, джанти, съмнителни инструменти), с готовност отворете багажника веднага щом ви приканят да го направите.

- LizarD
- ентусиаст
-
Беше ли запалил?kiro_320 написа:Мен ме "спряха" паркирал, докато чаках приятелката.![]()
Всички документи
Проверка на жабката
Проверка на багажника(пък там само мене ме нямаше). 5 мунити му обяснявам, че акумулатора е отзад - заводски.
Иначе бяха пекани де..

Мен за 3 дена ме спират над 10 пъти общо...И нароно кат караме вечер с др марки коли викам ее минавайте да карате пред мен да съм или по средата или втора кола минават си джандара ме сочи мен с палката и само мен спира...документи вс редовно и ме пускат.Ако е за нормална проверка и знам,че не съм направил нещо не си показвам синия талон...показвам само книжката и личната с талона на колата,че ако ще пишат нещо да не го давам..разликата е 10лв. за това,че не го носа,и не обикалям пак 2 месеца да го търся по РПУ-тата...иначе ако е само проверка го показвам...Хващаха ме и в пързалката сържа се спокойно обяснявам му как е вечер късно за да няма движение и да не съм опасен,и тен подобни и ме пускат да чукна на дърво вече 2 пъти без нищо.! път само за алкохол ме провериха,ма аз па не пия грам така че ...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
!!Asen_X написа:....:
мани мани с тая резервна гума кво обяснение беше 1 час, че М3-та няма по рождение такава
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
- LizarD
- ентусиаст
-
как така?pantzer3 написа:Който има например немска книжка, да дава нея ! Тъпата кука започва да гледа триизмерно![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- Новини
-
kiro_320 написа:Мен ме "спряха" паркирал, докато чаках приятелката.![]()
Всички документи
Проверка на жабката
Проверка на багажника(пък там само мене ме нямаше). 5 мунити му обяснявам, че акумулатора е отзад - заводски.
Иначе бяха пекани де..
Ако са печени - даваш си ги нещата да си ги проверяват. Ако обаче са кисели старшинки, разясняваш им, че щом ключа не е на таблото, шоф. книжка не могат да ти искат.

Последна промяна Новини на 20 Апр 2009, 1:39, променена общо 1 път
- Новини
-
Sharo написа:!!Asen_X написа:....:
мани мани с тая резервна гума кво обяснение беше 1 час, че М3-та няма по рождение такава
Ако не вдяват - нека си ти пишат акт. В графата "Възражения" пишеш, че този автомобил фабрично няма резервна гума. Веднага щом акта стигне до някой с мозък, ще ти отпадне. Ако ли не - обжалваш и се наслаждаваш на сеира после

- Новини
-
Като стана въпрос за дебилщините на някои полицаи, сетих се за една история, разказана ми от приятел с е21-чка.
Та... нашият герой решил да си смени предната броня+престилката, като за целта махнал старата, но имало период, в който трябвало да кара без броня. Предния регистрационен номер съответно грижливо сложил при предното стъкло, така че да се вижда.
Докато си карал из квартала една вечер, буден софииски полицай забелязва тази толкова .... сериозна.... нередност и незабавно спира е21-цата за проверка и разбира се държи това тежко провинение да бъде наказано с подобаващ акт. Застава полицая в патрулката и по радиото изисква на мястото да бъдат изпратени катаджии, които да напишат акта, като описва и самото нарушение. След кратко радиомълчание, от диспечера се чуват крясъци "Ти луд ли си, бе? Знаеш ли колко произшествия има тая вечер та си седнал с глупости да ни занимаваш?!"
Сконфузен полицаят излязъл от патрулката и заявил "Айде да мине от мене, ходи си и да не съм те видял повече да караш без номер"
Та... нашият герой решил да си смени предната броня+престилката, като за целта махнал старата, но имало период, в който трябвало да кара без броня. Предния регистрационен номер съответно грижливо сложил при предното стъкло, така че да се вижда.
Докато си карал из квартала една вечер, буден софииски полицай забелязва тази толкова .... сериозна.... нередност и незабавно спира е21-цата за проверка и разбира се държи това тежко провинение да бъде наказано с подобаващ акт. Застава полицая в патрулката и по радиото изисква на мястото да бъдат изпратени катаджии, които да напишат акта, като описва и самото нарушение. След кратко радиомълчание, от диспечера се чуват крясъци "Ти луд ли си, бе? Знаеш ли колко произшествия има тая вечер та си седнал с глупости да ни занимаваш?!"

Сконфузен полицаят излязъл от патрулката и заявил "Айде да мине от мене, ходи си и да не съм те видял повече да караш без номер"

- borislav
- младши ентусиаст
-
!!Asen_X написа:Забравих да добавя - не сваляйте колана преди проверяващия да е дошъл до прозореца и да ви е приканил да представите документите за проверка!!!

Аз имах такива проблеми.
И сега по темата......Заяждат се и за включени халогени в града вечер