смяна на накладките отзад на М40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

смяна на накладките отзад на М40

Мнение от krasman » 19 Апр 2009, 12:55

някой ако може да помогне с снимков материал, малко да се образовам преди да ги почна тез гадни барабани.
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 19 Апр 2009, 13:02

Колега по добре върви да ги ти сменят.Няма да ти вземат кои знае какви пари.Не си заслужава заради тях да се мъчих.Аз скоро сменях мойте вкл. и помпичките но следващият път на сервиз ще ходя ;) Порови се из темите има писано :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Апр 2009, 13:13

Когато има желание , има и резултат ...

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 19 Апр 2009, 14:42

metodi80 написа:Когато има желание , има и резултат ...

Изображение

Изображение

То всичко много хубаво , ама тия снимки дето си ги дал не са на барабани , а на дискове и това са наклатките на ръчната...
На барабаните механизма за натягане е почти същия , само дето зъбчатата гайка се развива през отворите за болтовете...
Изображение
№6 е на схемата , след като се развие накладките охлабват и се сваля барабана.Напръскай предварително с някакъв спрей гаиката и резбата на шпилката , цялата е в прах от наклатките ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Апр 2009, 15:04

На барабаните механизма за натягане е почти същия , само дето зъбчатата гайка се развива през отворите за болтовете..

Колега ,виж как си дал отговор на въпроса защо съм дал тези снимки - защото механизма е почти същия , а не можах да намеря други снимки по подходящи , а човека иска снимки , за да се ориентира в "обстановката" , друго е снимка , друго е схма ....и аз можех да му постна схемата от REALOEM-a , но както казах друго си е със снимка..... (А иначе предполагам на всички им е ясно че това е дисков механизъм ... )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 19 Апр 2009, 15:16

специални благодарности на колегата МЕТОДИ80 ,че все пак помогна.не ми се остая при майстори че ще я претупкат на бързо.пък аз искам да се почистят да се разкарат малко цилиндърчетата,да се напръскат с тех.възелин и теи нататък.аве сички механизми да се раздвижат че,кат одих на преглед ми казаха че едното колело изобшто не спира.
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 19 Апр 2009, 15:18

Колега ,виж как си дал отговор на въпроса защо съм дал тези снимки - защото механизма е почти същия , а не можах да намеря други снимки по подходящи , а човека иска снимки , за да се ориентира в "обстановката" , друго е снимка , друго е схма ....и аз можех да му постна схемата от REALOEM-a , но както казах друго си е със снимка..... (А иначе предполагам на всички им е ясно че това е дисков механизъм ... )

Не съм го направил да се заяждам , просто мисля че щом няма понятие от механизма тия снимки няма да помогнат а ще го объркат допълнително...В крайна сметка дано сме били полезни :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Апр 2009, 16:32

vladiverm написа:

Не съм го направил да се заяждам , просто мисля че щом няма понятие от механизма тия снимки няма да помогнат а ще го объркат допълнително...В крайна сметка дано сме били полезни :yes:

Не съм си и помислил , че се заяждаш .... в крайна сметка , както казваш , дано сме били полезни..... :yes:

Назад към E36