Проблем със задния мост-разкрачване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със задния мост-разкрачване
Колеги имам голям проблем със задния мост. Смених всички тампони отзад но явно като са ги сменяли са ми скасали болта от който се регуира наклона на гумите и са го заварили кажете ми какво да правя моля ви се. Лявата гума стои по наклонена от дясната 

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Отиваш и си взимаш един болт за 2лв. от някоя морга,режеш тоя и и правиш наклоните!
И на мен ми се е случвало двапъти да го късам тоя болт,та и сега имам резервен!
Има и още нещо болта е ексцентричен,и опира в две издатини на "фибата" като по този начин зависи в коя от двете опира измества колелото навън или навътре.Сега като са ти го заварили нищо чудно заварката да е затях и за фибата,така като отрежеш болта може да,ги съсипеш.Ако ги изпилиш при рязането после може да се направят с наварка ама трябва тоя с електрожена да е заварвал и друг път!Правил съм го тва на една 318ка веднъж.
И на мен ми се е случвало двапъти да го късам тоя болт,та и сега имам резервен!
Има и още нещо болта е ексцентричен,и опира в две издатини на "фибата" като по този начин зависи в коя от двете опира измества колелото навън или навътре.Сега като са ти го заварили нищо чудно заварката да е затях и за фибата,така като отрежеш болта може да,ги съсипеш.Ако ги изпилиш при рязането после може да се направят с наварка ама трябва тоя с електрожена да е заварвал и друг път!Правил съм го тва на една 318ка веднъж.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
жгтгтн
ОНЯ ДЕН СКЪСАХА И МОЯ БОЛТ,че и развалиха резбата.моя майстор го направи със шпилка която зави около 1см. след това я завари и зави една гайка.Ако сменяш болт както ти казват колегите горе болта е стомонен със спец.стъпка на резбата-така че внимавай какво завиваш там!!!
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Такъв болт може да си намериш винаги!Така че според мен всички други магарии са излишни.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Добре е да си вземеш нов болт,а не втора употреба щот се късат мн.лесно.
Нов струваше към 17лв.+ексцентричната шайба и гайката комлект.
Като сменях лагера отдзад си взех и въпросния болт,защото почти винаги се къса.
Нов струваше към 17лв.+ексцентричната шайба и гайката комлект.
Като сменях лагера отдзад си взех и въпросния болт,защото почти винаги се къса.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Така е по няколко причини, първо не ходите често на реглажи, и второ като ходите на реглажи, реглажниците толкова ги мързи или съотвметно тези дето ви сменят части по колите, че ги мързи ад ис купят едно тубе с Медна грес и да мажат болта и резбата, тогава проблеми няма да имате. Аз съм си със старите болтове и проблеми нямам, реглаж правя на макс 2 месеца, напролет ще си сменя болтовете, защото не ми харесват главите, на единия реглаж ми ги навиваха и развиваха с пневматичен пистолет и им е*аха мамата та затва.
Denev написа:llazarr написа:Колеги а има ли някаква опасност освен износването на гумите неравномерно ако карам така известно време???
бръкни се 35лв за два болта и ще си решиш проблемите!
Колега знам как ще ги реша но питам дали може да стане някоя беля ако карам така известно време и каде в стара загора мога да намеря читав тенекеджия??
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Може да ти се дестабилизира задницата някаде.Предполагам може и други последици да има .... но сигурно няма да е толкова стабилна колата колкото трябва.

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
llazarr написа:Колеги а има ли някаква опасност освен износването на гумите неравномерно ако карам така известно време???
За такива евтини неща няма смисъл да се лигавиш
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
и мойта е разкрачена, на регляж ходих:
сега изяде лявата гума отвътре, възможно ли е да е от това че често я въртя(пергели, слънца
) на ляво а надясно почти никога:

сега изяде лявата гума отвътре, възможно ли е да е от това че често я въртя(пергели, слънца

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
mihal написа:и мойта е разкрачена, на регляж ходих:
.... .... ....
сега изяде лявата гума отвътре, възможно ли е да е от това че често я въртя(пергели, слънца) на ляво а надясно почти никога:
колега, и аз съм ходил на реглаж в Примекс ................ май са те "претупали" щото като гледам от протокола предницата въобще не е пипана (....страничния наклон на предните колела, едно че е извън нормите и второ няма почти никаква разлика от стойностите ти преди реглажа)
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2