Стържене около перката на двигателя

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Стържене около перката на двигателя

Мнение от i4koo » 09 Апр 2009, 11:03

Здр колеги ,вчера сутринта паля колата всичко нормално ,пътувах около 250 км ,и започна да се чува стържене на моменти като на метал с метал ,това се чува само при ниски обороти .Звука идва някаде от към перката на мотора ,огледах няма течове ,нищо нередно .Но днес същия звук на ръждясало колело или лагер,идея накакви колеги ,генератор ,демпфер ,перка лагер :?: Мерси !
Нищо лично ,Просто бизнес !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Апр 2009, 11:13

Според мен свири някоя ролка по ремъците
По-малко вероятно е да е водна помпа или алтернатор

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Стържене около перката на двигателя

Мнение от im0tep » 09 Апр 2009, 11:21

i4koo написа:Здр колеги ,вчера сутринта паля колата всичко нормално ,пътувах около 250 км ,и започна да се чува стържене на моменти като на метал с метал ,това се чува само при ниски обороти .Звука идва някаде от към перката на мотора ,огледах няма течове ,нищо нередно .Но днес същия звук на ръждясало колело или лагер,идея накакви колеги ,генератор ,демпфер ,перка лагер :?: Мерси !

А беше ли си пуснал климатика? По принцип компресора стърже точно така когато не е добре

ентусиаст
Аватар

Мнение от i4koo » 09 Апр 2009, 12:04

im0tep написа:
i4koo написа:Здр колеги ,вчера сутринта паля колата всичко нормално ,пътувах около 250 км ,и започна да се чува стържене на моменти като на метал с метал ,това се чува само при ниски обороти .Звука идва някаде от към перката на мотора ,огледах няма течове ,нищо нередно .Но днес същия звук на ръждясало колело или лагер,идея накакви колеги ,генератор ,демпфер ,перка лагер :?: Мерси !

А беше ли си пуснал климатика? По принцип компресора стърже точно така когато не е добре
Не колега ,климата не съм я пускал изобщо !

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 09 Апр 2009, 15:04

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 30 Юли 2009, 22:28, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 09 Апр 2009, 16:15

Една дълга отверка взимаш и опираш металния край на подозрителните елементи, на пластмасовия слагаш ухото. Това ще помогне да локализираш донякъде стърженето. Може да е наистина от куп неща... И внимавай да не те дръпне някой ремък или перката, че ойде коня у ряката...
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

ентусиаст
Аватар

Мнение от i4koo » 11 Апр 2009, 11:23

Днес за мое съжаление установих че при това стъргане се усеща вибрации в скоростния лос ,тоест усещам ги и там (ръчни) То е ясно че ще се влиза в бокса ама най-близкия сервиз е на 200 км от мен. :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от i4koo » 18 Апр 2009, 21:11

Здравейте колеги ,вчера излязох от бокса на Мкар и моя проблем се оказа разбит лагер на водна помпа.Беше се раздробил на части и оттам е идвал този звук и виене.За мой късмет няма други проблеми с мотора ,смяна на водна помпа -180 лв с ддс ,бях писал че ми се скъса и жилото на капака 80 лв с ддс .Въпреки че я бях сменил преди 2 години ,също с оригинална с метална турбинка ,всяко нещо си има определен период за смяна.След моя час ,имаше за преглед 645-ца ,нов внос от Германия със сранен шум от двигателя и познайте -разбита водна помпа , с много повече луфт от моята.Интересна за всички ни ,беше цената и която беше 380 лв. с ддс,всички както и собственика очаквахме доста по солена цена .Размера и беше много странен 2-3 пъти по голям от Е39 -та и с много странна форма .Това е от мен ,че мноо се разписах .Весели празници на всички колеги,живи и здрави :D

Потребител
Аватар

Мнение от AndRea&CostI » 18 Апр 2009, 21:58

евалата ичко пак си полезен да не повярва човек 8)
демек 180лв за водна помпа+смяна+антифриз така ли
или само 180 е водната помпа, че мислим и аз да сменя моята в дару, все пак си е бабаружка на 12г и всичко може да се очаква, щом бях с оригиналния термостат, сигорно и помпата ще е от завода

само не разбрах ти твоята като си я сменял преди 2 години пак ли си я взел от М кар и дали там са я монтирали ?

Потребител
Аватар
Кара: 525тдс.98

Мнение от juvenilo » 19 Апр 2009, 15:58

Колега аз мойта си я сменях сам.
Попата ми излезе 90лв. с метална турбина.
Смяната е елементарна само с виското малко може да си поиграеш ама един пут като го свалиш вече нямаш проблем :)

Назад към E39