Температура на антифриза според бордовия ви компютър
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
През някое от скритите менюта има ли вариант да се занулят маслото и сервизния интервал.Ясно че през меню 3 може да се видят оставащи дни до инспекция, но за зануляване....................?А за зануляване на масло през скрити менюта мисля че някой беше писал нещо, но не мога да го намеря.Или варианта е единственно през OBD 

- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
hrpopov217 написа:През някое от скритите менюта има ли вариант да се занулят маслото и сервизния интервал.Ясно че през меню 3 може да се видят оставащи дни до инспекция, но за зануляване....................?А за зануляване на масло през скрити менюта мисля че някой беше писал нещо, но не мога да го намеря.Или варианта е единственно през OBD
Не може от там да се занулят колега.И тоя сервизен интервал незнам какъв е но май не е дни до инспекция,а дни след инспекция защото при мен се увеличават дните не намалят

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
днес гледах мойта и со4и 81 - 82 градуса
това в града при спокойно каране ... за Русе става въпрос
на дълъг път ще ви кажа какви са температурите

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
don_mimo написа:днес гледах мойта и со4и 81 - 82 градусатова в града при спокойно каране ... за Русе става въпрос
на дълъг път ще ви кажа какви са температурите
Стрелката ти по средата ли стои (на 12 часа) ? Това 81-82 градуса не е ли малко? Проблем с термостата?
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
ами стрелката си стои по средата инемрадва, като спря колата от 82 отива на 85 86 ... според мен всичко си е ок . явно просто термостата отваря по-рано
от 2 месеца я имам колата минал съм 2000км и не съм имал проблеми с температурата. днес цял ден бръмча из града на пуснат климатик да духа на макс уж ама температурата стигна 83 градуса и това беше...
още немога да 4уя дали е включва перката на климатика обаче
явно не е жегаво чак толкова още...
колеги недейте кара и да следите темепературата едновременно 4е стават бели със спрели изневиделица коли по пъта

още немога да 4уя дали е включва перката на климатика обаче

колеги недейте кара и да следите темепературата едновременно 4е стават бели със спрели изневиделица коли по пъта

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
xela написа:Здравейте колеги,
Абсолютно съм сигурен, в това че температурата не мърда само с 3 градуса.
При моя мотор термостата е управляем. В ниски обороти термостата е почти затворен и държи температура м/у 109 и 114 градуса. Натисна ли я и температурата пада до 90 градуса, защото термостата ми отваря тогава.
При зверско каране температурата на колата не успява да стигне 100. Като сваля оборотите и термостата пак затваря.
Поздрави,
Сашо.
Здравейте колеги,
"Малка" корекция след смяна на:
- термостат;
- виско;
- нов антифриз;
- капачка на разширителният съд;
- двата маркуча, които влизат в радиатора;
Всички части са от официален сервиз на БМВ в София.
Термостата е на 105C (градуса).
Температурата по борд компютъра е от 105 - 109 градуса, като играе м/у тези стойности. това са показания измерени при натоварено за колата каране, тип задръстване.
Когато я държа в високи обороти я сваля бързо, около 90. При дълго натискане на десният педал температурата не е играе и стои около 92 градуса.
Когато я включа на спортен режим, температурата се колебае м/у 102-107 в задръстванията и около 90 при силно натоварване.
п.с. При М62 термостата е управляем и компютъра си определя колко да е отворен при различните режими на работа.
Поздрави,
Сашо.
Re: Температура на антифриза според бордовия ви компютър
колеги може ли някой да ми каже дали всеки път трябва да се отключват скритите менута или само при мен е така?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Всеки път трябва 

Остават си отключени, докато не откачиш клемата на акумулатора. При мен поне е така.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
При малкия борд се отключват всеки път,при големия борд си остават отключени
- Радо69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36,e39
- Мечтае да кара: м3
Колеги от скоро имам 525 тдс и немога да сваля файла който колегата е качил да видя как се откл. тайните менюта някой да помогне 

- im0tep
- старши ентусиаст
-
`DaRkMaN написа:задържаш копчето за нулиране на километрите и ти излиза надпис test натискайки копчето стигаш до 19-ти тест след което изчакваш излиза надпис L off който след 2 секунди става L on идеята е да натиснеш копчето когато е изписано L off ако трябва изчакай да се изредят 1 пътслед тази процедура ди излиза пак тест и вече са отключени тестовете като всяко от тях показва различни данни ...има за напрежени на акумулатора, за количество гориво общо и по отделно в единия и другия резервоар, за оборотите и за температурата и разни други
имаи предвид че менютата не остават отключени завинаги и всеки път трябва да правиш цялата процедура
успех
Колега,ето тук е обяснено как се влиза в тайните менюта а в началото на темата е обяснено кое меню за какво е

Последна промяна im0tep на 17 Ное 2010, 16:36, променена общо 1 път
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
хубава тема, и полезна