Tресе на място (без газ) не са тампони!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с

Мнение от Sergo » 17 Апр 2009, 20:05

Смених само единия тампон , другия майстора каза че нямало нужда , тампона е оргинален на БМВ , от МКар Пловдив

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 17 Апр 2009, 20:19

Днеска я гледах на канал,тресе ми след меката връзка,а нея я смених :( цялата генерация,обаче забелязах,че тръбите са спукани на няколко места и то доста сериозно.Утре 6те ги заваря да видим дали няма да се оправи,ина4е двигателя не се тресе-само при гасене ,но това явно си им е проблем на тея баварки

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 18 Апр 2009, 1:15

Аз ще ви кажа от какво тресе, от калпавата нафта която ни продават на цена по висока от тази и в Германия. И на мен ми тресе на празен ход и се чудих от какво е. Преди няколко дни напълних резервоара със евро5 дизел от Ромпетрол в Констанца, и спря да тресе. Нито студена нито топла, мотора си заработи перфектно.
Да поясня само че вече година и половина зареждам само ОМВ алпин и премиум дизел, тампоните са ми нови и съединителя е сменен, а преди време свалях и дюзите за профилактика и смяна на дифтунги. Просто и горивата са ни менте както и всичко останало.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 20 Апр 2009, 18:36

КОЛЕГА дюзите си провери на 40-50,000 се проверяват и се чистят а с нашта нафффффффффффффта маи и по често

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 12 Юни 2009, 10:47

Намери ли се решение на проблема колеги ? Някой да го е оправил с смяна на нафта или със смяна на маховик или със изолиране на агр клапана или само с тампон ..... казвайте, че се усилва и вече дразни и искам да реша скапания проблем ( който може и да няма решение де) ... ама мойта вече така друска, че левия къс фар тресе :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 16 Юни 2009, 10:41

Явно не :( при мен казаха, че тампони не са, пробвах с различна нафта (поне в БГ до колкото може да се каже че са различни) и това не е, освен да пробвам с почистване на дюзи ???

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Юни 2009, 19:19

А как се чистят тия дюзи? Имам един приятел с ултразвукова вана, да се пробвам ли по тоя начин?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 16 Юни 2009, 20:37

Само искам да кажа че дори тампоните да изглеждат здрави,-може да не са.Ето как беше при мен.
Тампоните видимо изглеждаха много добре.
Като пипнеш от горната страна(двигателя)тресе здраво като пипнеш отдолу(купето) никакви вибрации,-а като седнеш на дясната седалка ти се тресът ушите направо!!!!Всичко сочеше да Не са тампони.Смених ги с оригинални и проблемът изчезна.Но бях с 2 десни!Внимавайте какво копувате защото са ляв и десен ,-изглеждат еднакво но сигурно има разлика.И майстора трябва да внимава да не ги обърне!
-според мен може да се дължи на 2леви/2 десни/обърнати тампони
-демпферна шайба
-некачествени тампони(неоригинални)
При мен при стартиране и гасене продължава да тресе(макар и много по малко но продлемат при мен мисля че е от шайбата )
а инач след смяната на място работи добре,-без да тресе както преди...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Re: Tресе на място (без газ) не са тампони!?

Мнение от jivko2828 » 07 Яну 2010, 20:01

Имам същия проблем. Тресе си на празен ход дост. Тампоните са на 3 месеца Lemforder. Казаха ми, че може да е от маховик. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от tsb_bg » 10 Яну 2010, 8:47

Dimitroff написа:... сега по магистралата ... с едно Е46 320i доста се поглезихме ... накрая като спряхме на ОМВ ... чак се учудих - перфектно работеше на място, без грам вибраций! (доста понатисках по пътя)...слезнахме да се запознаем с пича... обратно по колите, паля и пак усещам, че е започнало да "тръска" леко, леко.. (45 минутна беше паузата)

Колега, това че при продължително каране на високи обороти се оправя, а след престой се появява дефекта ме навежда на мисълта за повдигачи
Забелязал ли си сутрин при студен старт да тресе повече и след като загрее да се оправя ?

PS погледни тази тема въпреки че е за бензинов двигател (решението е на края)

viewtopic.php?f=35&t=149302

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Яну 2010, 20:03

Решил съм го проблема отдавна, колега, но...малко генерално - смених тампоните (2та)+2те ролки (паразитна и тази на климатика) и ..., о чудо - мотора мърка!
Не знам в крайна сметка от тампоните ли беше проблема или от ролките (лагерите в тях),но мотора работи перфектно!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 10 Яну 2010, 20:59

Dimitroff написа:Решил съм го проблема отдавна, колега, но...малко генерално - смених тампоните (2та)+2те ролки (паразитна и тази на климатика) и ..., о чудо - мотора мърка!
Не знам в крайна сметка от тампоните ли беше проблема или от ролките (лагерите в тях),но мотора работи перфектно!

Колега кажи какви тампони сложи последно, и какви ролки, че и аз мисля да сменям мойте.
10х! :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Яну 2010, 21:13

Тампоните са Лемпфьордер, а ролките не съм сигурен...ще те излъжа за марката, колега.
Смених и ремъците в същия ден, та...колата утихна много!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 10 Яну 2010, 23:42

Dimitroff написа:Тампоните са Лемпфьордер, а ролките не съм сигурен...ще те излъжа за марката, колега.
Смених и ремъците в същия ден, та...колата утихна много!

Мерси колега, дано и при мен да е от това. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 12 Фев 2010, 0:07

Какво става с тези тампони сега, кои е най добре да се слагат .... Лемпфьордер, оригинални, други ... ? Друг освен Димитроффф да си е решил проблема ?

ПредишнаСледваща

Назад към E46