Искам 316i Touring ;)

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Искам 316i Touring ;)

Мнение от Dr.Schnaps » 27 Мар 2005, 19:54

Наи после има някаква възможност да се сдобия с БМВ. За съжаление вси4ко се свежда до един единствен модел- Е30 316i Combi, 1991 и нагоре като година, със така необи4аният М40 със 73 киловата или 99 конски сили(сещате се защо).
:arrow: Както се сещате ме интересува кога сдава багажа двигателя(знам 4е много е коментирано но трудно се намира с Търсене)... горе долу на колко километра. И сътветно колко струва после този ремонт- повдига4и и вал?
:arrow: А без да се възмущавате от намеренията ми, знаете ли колко струва една газова за тоя мотор- L Jetronik ли е всъщност?
:arrow: Kъде оби4а да ръждясва този модел?
Ина4е ако дадете някои други типи4ни проблеми на този модел ще бъда благодарен.
Има ли някои които да кара такава кола тук?
Мерси предварително
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 27 Мар 2005, 22:33

запалването е мотроник 1.3 , джетроника е механичен а тоя електронен - добро запалване според мене , няма си кнок сензори само
Изображение

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 28 Мар 2005, 9:20

За 100 лв ще ти дам мойта газова, дето я свалих от 325-цата, със 60 кила бутилка.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 28 Мар 2005, 12:13

какво значи сдава багажа. Мотора според мене си е добър но по капризен от към масла например, горивото се усеща веднага като е кофти . каквото си чел за повдигачите е вярно слабо място но с хубаво масло няма проблем .
Карай си със здраве и не се плаши
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 28 Мар 2005, 14:03

mitao_o Л-джета (за който питаше човека) не е механична инжекция бро :idea: А иначе верно М40 е мотроник :winky:

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 28 Мар 2005, 14:18

BAYRON написа:какво значи сдава багажа. Мотора според мене си е добър но по капризен от към масла например, горивото се усеща веднага като е кофти . каквото си чел за повдигачите е вярно слабо място но с хубаво масло няма проблем .
Карай си със здраве и не се плаши
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 28 Мар 2005, 15:00

Мерси за отговорите :)
Колата която аз ще купувам ще клони към 200 000 км без ремонти така 4е работата по вала и повдига4ите маи ще е препрограмирана.
А както някои се оплакват 4е колата им умира на 4000 оборота като вала стане с кръгли гърбици , то явно само с масло работата няма да стане като се стигне до този момент.
Е това ми е основния въпрос кога горе долу се стига до този момент и колко пари ще е ремонта- 4асти и горе долу работата :?:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 28 Мар 2005, 15:08

Това е много относително. Ако колата е гледана добре от начало ще държи по-дълго естествено. Проблемите ти могат да започнат и от 50 и от 250... Преди човек от Дарукар периодично отговаряше на въпроси поставени от потребителите. Имаше и естествено такъв за М40. Та този човек сподели, че средният живот на такъв двигател е 200-300 хиляди ако не се лъжа. Докато всеки друг няма проблем да си изкара и 500 без особено големи ремонти. Ще се поразтърся за тези теми и ще гледам да ти пусна точния цитат по-късно. А ремонта може да ти се върже и 1000лв. може би. Все пак ще ти отварят двигателя има си цена за части и отделно за работа. А след като си отворил двигателя вероятно ще се възползваш да смениш и някои други неща, които ще ти излязат +++
човек се учи докато е жив...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 28 Мар 2005, 15:09

Един написа:За 100 лв ще ти дам мойта газова, дето я свалих от 325-цата, със 60 кила бутилка.

Мерси за предложението, като се стигне до там ще го имам предвид

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 28 Мар 2005, 15:10

Бро един приятел има М40В16 на 200000+км и си въри добре за "родения мъртъв" М40. Ни повдигачи ни валове така че ходи виж сръчкай я и зимай ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 28 Мар 2005, 15:20

Ето го мнението на човека от Дарукар:

Support написа:Колкото и деликатен да е въпроса, наистина практиката и статистиката доказа че всъщност М40 е един от не особено удачните мотори на БМВ. М10, М20 и М30 - все железни мотори, същото е и при по-новите М42, М50, М60... Но специално този се определя като не особено успешен, като за разлика от събратята си, които изкарват безпроблемно (при редовна поддръжка!!) по около 500 хил.км пробег, М40 има живот от по около 200 хил.км след което обикновено е нужен ремонт - обикновено е необходима подмяна на разпределителния вал и повдигачи на клапаните. Има и случаи (по-редки) когато самите пружини на клапаните се 'вкопават' в главата, което за съжаление е необратимо и налага замяна на главата. Тези лоши работи може да се поотложат малко при използване на качествени масла, но за съжаление са неизбежни. И е напълно вярно че М40 яде разпределителен вал. Дали валовете на другите производители са по-добри или лоши нямаме сведения, тъй като Дарукар не работи с други производители освен тези, които препоръчва BMW, а специално фирмата Febi не ми е известна. Това което мога да кажа със сигурност е че освен BMW, качестени продукти за двигател правят Kolbenschmidt и още по-добри (но и по-скъпи) са тези от Mahle. За другите просто нямаме сведения.

Ето и всички такива теми, доста са ценни!

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=57

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=19

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=119
човек се учи докато е жив...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 28 Мар 2005, 19:10

fortune мерси за линковете :yes:
С функцията Търсене щеше да ми отнеме мнооооого време да ги намеря

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 30 Мар 2005, 21:28

След гледане на няколко Комбита тия дни/ Равносметка-
Няма такива коли под 200 000 км
Не само петата врата ръждясва
Много е яко 4е 316 е с дискове отзад
Страхотна оптика има тази кола :D
Търсенето продължава

Потребител
Аватар

Мнение от TheUbo » 31 Мар 2005, 18:09

Моето комби да ти кажа не е ръждясало никъде , а също така и това на братовчед ми :) '89 и '91 ......Чувал съм че комбитата не ръждясват защото са с алуминиево покритие на ламарините , което от мойте залягания под колата се потвърждава:)
За двидателя моя на 210хил. почва да потраква , но братчеда защото я прегря неговата за околу 1000лв я направи :)
Що се отнася до газовата братчеда я изтрая неговата 1год и я изхвърли, а пък аз нямам и нямам намерение да слагам :)

Надявам се да съм ти помогнал :)
Иначе определено според мен това е колата :) но 1,6и ми се струва малко слабичко ......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 31 Мар 2005, 20:01

Е незнам, но тези които гледах по Патата врата, шиебедаха и вратите бияха зле.

TheUbo написа:но 1,6и ми се струва малко слабичко ......

Е да но е 99,24 конски сили, което е единствения вариант за мен

Следваща

Назад към E30