корекция на зрението с ЛАЗЕР
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
stambo_81dg написа:krystal написа:А твоите очила за астегматизъм ли са? Заради това те дразнят.
.
много ясно кви да са други, дразни ме самото носене на очила![]()
лещи нещо някои да се произнесе
Колега , лещите ще те побъркат още повече

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

И аз се бях навил на операция, бях прочел и за минусите (никаква гаранция), но от един приятел научих за негов колега - ходил на такава операция, в началото всичко било ОК, обаче след няколко години (2 или 3 мисля) са се скофтили нещата и станало още по - зле положението - очила само, лекарства и т.н. Имай предвид, че операцията представлява нарязване на ретината (дано не звучи много лаическо). Т.е. втори път няма, не е възвратим и процеса.
Относно очилата - добре е да не се носят постоянно, а да даваш почивка на окото - иначе мускулатурата му се отпуска (за това и ако си без цайси виждаш по - добре, отколкото ако поносиш известно време и ги свалиш).
За лещите - индивидуално си е. Очният да ти каже какъв диоптър ти трябва (моите са малко по - молко отколкото на очилата). За начало вземап 45% водно съдържание докато се научиш да ги слагаш. И аз си мислех, че е гадна работа да си бърникаш из очите, но се свиква. Поносимостта към лещата - зависи. Аз от първото слагане нямах проблеми - не са ми дразнили. Имам приятели, които 2 месеца свикваха. Ако дразнят - носиш ги на по - малки периоди в началото, капеш разтвор и така. Дразненето идва от това, че окото / ллещата не може да се овлажнява като хората и капките помагат в началото докато си свикне окото самото. Пазиш хигиена - с чисти ръце само слагаш / махаш. Ако се навиеш на лещи - внимавай как ги слагаш - аз не знаех, че имало "лицева" и "опак" страна и е имало моменти, в които дразни яко и се чудя що - а то щото съм ги сложил обратно. Абе щом аз свикнах да си бъркам в очите - и ти ще успееш (за сведение сега като видя някой окото си да търка пак ми става гадно - смятай).
Поувлякох се май - ако имаш въпроси / нужда от още пояснения - давай лично.
Иначе съветът ми е - пробвай с лещи първо и ако след месец - два - три не си свикнал - тогава се замисляй за операция.
Относно очилата - добре е да не се носят постоянно, а да даваш почивка на окото - иначе мускулатурата му се отпуска (за това и ако си без цайси виждаш по - добре, отколкото ако поносиш известно време и ги свалиш).
За лещите - индивидуално си е. Очният да ти каже какъв диоптър ти трябва (моите са малко по - молко отколкото на очилата). За начало вземап 45% водно съдържание докато се научиш да ги слагаш. И аз си мислех, че е гадна работа да си бърникаш из очите, но се свиква. Поносимостта към лещата - зависи. Аз от първото слагане нямах проблеми - не са ми дразнили. Имам приятели, които 2 месеца свикваха. Ако дразнят - носиш ги на по - малки периоди в началото, капеш разтвор и така. Дразненето идва от това, че окото / ллещата не може да се овлажнява като хората и капките помагат в началото докато си свикне окото самото. Пазиш хигиена - с чисти ръце само слагаш / махаш. Ако се навиеш на лещи - внимавай как ги слагаш - аз не знаех, че имало "лицева" и "опак" страна и е имало моменти, в които дразни яко и се чудя що - а то щото съм ги сложил обратно. Абе щом аз свикнах да си бъркам в очите - и ти ще успееш (за сведение сега като видя някой окото си да търка пак ми става гадно - смятай).
Поувлякох се май - ако имаш въпроси / нужда от още пояснения - давай лично.
Иначе съветът ми е - пробвай с лещи първо и ако след месец - два - три не си свикнал - тогава се замисляй за операция.
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Голяма мъка е късогледството и астигматизма, и тези операции стават все по-евтини и достъпни. Няма ли повече хора които са минали през това, да се чуят повече отзиви, това май е най-добрият ориентир 

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Имам и висок диоптър и астигматизъм.
Ходя в една клиника,която е само свързана с очни проблеми-та там един професор ми разясни нещата-при такава операция окото след известно време/което е различно за различните хора/ се стреми да си възвърне предишното състояние.
Относно лещите-/аз съм с лещи/- той е твърдо против тези, които не се свалят нощем,защото колкото и да са с високо водно съдържание окото съхне и въобще не е добре!
Оптималния вариант е лещи с високо съдържание на вода, със ув защита, ползването на качествен разтвор за съхранение и поставянето на едни капки- изкуствени сълзи/за да се овлажнява окото/
Има си начин за лесното поставяне и махане на лещите/преди да се науча и аз се мъчех/
Сега 5-та година съм супер доволен и нямам проблем ,а и спря да ми се качва диоптъра
Ходя в една клиника,която е само свързана с очни проблеми-та там един професор ми разясни нещата-при такава операция окото след известно време/което е различно за различните хора/ се стреми да си възвърне предишното състояние.
Относно лещите-/аз съм с лещи/- той е твърдо против тези, които не се свалят нощем,защото колкото и да са с високо водно съдържание окото съхне и въобще не е добре!
Оптималния вариант е лещи с високо съдържание на вода, със ув защита, ползването на качествен разтвор за съхранение и поставянето на едни капки- изкуствени сълзи/за да се овлажнява окото/
Има си начин за лесното поставяне и махане на лещите/преди да се науча и аз се мъчех/
Сега 5-та година съм супер доволен и нямам проблем ,а и спря да ми се качва диоптъра

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
И аз съм с лещи, но сериозно се замислям за операция. Лещите са си неудобство. Въпреки, че съм свикнал вече (10г), са си чуждо тяло и трябва да се грижиш за тях, постоянно да носиш разтвори, да си бъркаш в очите и т.н., което си е малко неудобно ако си на палатка примерно или нещо подобно.
Преди години даже толкова бях свикнал с лещите, че една вечер забравих да ги махна, което доведе до остър конюнктивит и нещо като язва на окото (ако не се лъжа).
Така че и лещите, както очилата не са оптимален вариант, а голям компромис.
Колкото до операцията - досега честно казано не съм чул човек, на който са му правили такава да се оплаче, а напротив.. Наистина, МОЖЕ БИ има вероятност да възникне някакъв проблем с леко връщане на диоптъра, но аз поне не съм чувал за такъв случай лично от човек, а само съмнения от сорта на "един ми каза, че негов приятел... ".
Всеки си решава за себе си.. Факт е, че аз все още не съм се решил също..
Преди години даже толкова бях свикнал с лещите, че една вечер забравих да ги махна, което доведе до остър конюнктивит и нещо като язва на окото (ако не се лъжа).
Така че и лещите, както очилата не са оптимален вариант, а голям компромис.
Колкото до операцията - досега честно казано не съм чул човек, на който са му правили такава да се оплаче, а напротив.. Наистина, МОЖЕ БИ има вероятност да възникне някакъв проблем с леко връщане на диоптъра, но аз поне не съм чувал за такъв случай лично от човек, а само съмнения от сорта на "един ми каза, че негов приятел... ".
Всеки си решава за себе си.. Факт е, че аз все още не съм се решил също..
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Един приятел с много голям диоптер си направи и е много доволен, сега не носи очила! Май каза, че е 800 еврака на око!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
абе и аз прерових целия нет за тези лазерни корекции и не видях някаде да
пише нещо негативно за тях
пише нещо негативно за тях
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Лятото като бях в несебър Hahо ми разказа за него и за брат му, и двамата са си правили такава операция в света петка във варна.
Единия преди 7 години , другия преди 5.
И двамата са супер доволни, даже калоян го описа все едно се раждаш наново
Аз сериозно съм се навил да се оперирам, не за друго , но през година две макс три новите очила тават слаби и си е кофти.
Писнало ми е да се взирам и веднага щом има финанси бих се подложил.
В крайна сметка медицината се равива, защо пък да не се възползваме?
Единия преди 7 години , другия преди 5.
И двамата са супер доволни, даже калоян го описа все едно се раждаш наново

Аз сериозно съм се навил да се оперирам, не за друго , но през година две макс три новите очила тават слаби и си е кофти.
Писнало ми е да се взирам и веднага щом има финанси бих се подложил.
В крайна сметка медицината се равива, защо пък да не се възползваме?

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
vld написа: даже калоян го описа все едно се раждаш наново![]()
кво няма, а з макар и с 1 диптер и като сваля очилата и ми е много криво
всичко се вижда размазано за шьофиране особено нощем немога да си помисля пък представям си някои с по голям диоптер как е

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
stambo_81dg написа:vld написа: даже калоян го описа все едно се раждаш наново![]()
кво няма, а з макар и с 1 диптер и като сваля очилата и ми е много криво
всичко се вижда размазано за шьофиране особено нощем немога да си помисля пък представям си някои с по голям диоптер как е
Като цяло дьоптъра 1-2 не е много и ако е само той можеш да си пердашиш без проблем.
Астигматизма обаче ебава мамата на схемата и мойте са 1.5 на едното и 1.25 на другото + 70гр. на едното и - 90 гр. на другото.
Доста кофти е без цайки

Имал съм случай да си затрия някъде белите цайси и да си карам нощем със слънчевите, нема да ти казвам каква физеономия прави куката в 2 през нощата като ме види с черни като катран очила

Най големия недостаък за мен си остава че трудно изпреварвам.
Много е гадно, че немога реално да преценя колко далече е точно отсрещно идващи автомобил и затова винаги изпреварвам само ако много далече и ....
Дори жена ми ги изпреварва по агресивно от мен

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Лекарите казват на техния си жаргон, че окото е "мозък извън черепа"...
Не ти трябва да те режат само защото не ти се носят очила. Глезотии!

"... _ _ _ ..."
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
stozashto написа:Лекарите казват на техния си жаргон, че окото е "мозък извън черепа"...![]()
всички ако имаха твоето мислене до къде щяхме да я докараме.
някъде да съм споменал че искам да ме режат има голяма разлика от рязане и точно тази лазерна КОРЕКЦИЯ

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
stambo_81dg написа:stozashto написа:Лекарите казват на техния си жаргон, че окото е "мозък извън черепа"...![]()
всички ако имаха твоето мислене до къде щяхме да я докараме.
някъде да съм споменал че искам да ме режат има голяма разлика от рязане и точно тази лазерна КОРЕКЦИЯ

Да, изразът ми е пресилен, но такъв беше смисълът - да се стреснеш и да размислиш още веднъж дали целта оправдава средствата.

Това все пак са очи! Един-единствен чифт за цял живот!
П.П. А пък ние с моя астигматизъм ползваме очилца от мнооого години и сме си добре, като изключим началото, когато трябваше и двамата да се нагодим един към друг и към очилцата...

"... _ _ _ ..."
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
65 мнения