Tресе на място (без газ) не са тампони!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
V-max написа:Face написа:Koлега,аз също имах този проблем.Отидох за смяна на тампони и ми сложиха някакви твърди на билщайн.Тресеше като трактор при оран.После ги смених с оригинални на БМВ,което сложи край на мъките...
и аз тва му пеем ама ...![]()
разбирам го колегата , и аз на 3тата смяна щеше да ми е през к.. дали тресе или не
Ебавай се ти, ебавай се...!
До кой мислиш, че ще опра, като тръгна да търся оригинални тампони.

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Абе колеги да Ви питам от къде мога да си намеря оригинални тампони(и на каква цена) на ДВГ-то,че преди три месеца смених моите с кортего и всичко беше ОК до момента, тресе че не се трае, включително и генерацията цялата се тресе на празен ход
става въпрос за 320д 136кс.

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
в русе aз мога да ти намеря оригинални тампони,ама дали ще е от тях несе знае,сменял ли си съединител и маховик?
- ivo752
- младши ентусиаст
-
VRPerformance написа:в русе,аз мога да ти намеря оригинални тампони,ама дали ще е от тях несе знае,сменял ли си съединител и маховик?
не съм сменял нито съединител нито маховик

- VRPerformance
- ентусиаст
-
възможно е от маховика да тресе,това с генерацията и при мен го има но само когато е студена,но аз още несъм сменял нито тампони,нито маховик,а знам че съединителя ми не е наред а като се сменя той,се сменя заедно с маховика
- ivo752
- младши ентусиаст
-
[quote="VRPerformance"]възможно е от маховика да тресе,това с генерацията и при мен го има но само когато е студена,но аз още несъм сменял нито тампони,нито маховик,а знам че съединителя ми не е наред а като се сменя той,се сменя заедно с маховика[/quote
А бе утре или в събота 6те ги махна тампоните да ги огледам 4е ме съмняват най-вече те,преди като ги смених бях си ги купил и двата (Кортего),но само единия беше скъсан ,но ги смених и двата и така и така ги бях купил
А бе утре или в събота 6те ги махна тампоните да ги огледам 4е ме съмняват най-вече те,преди като ги смених бях си ги купил и двата (Кортего),но само единия беше скъсан ,но ги смених и двата и така и така ги бях купил
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
VRPerformance написа:възможно е от маховика да тресе,това с генерацията и при мен го има но само когато е студена,но аз още несъм сменял нито тампони,нито маховик,а знам че съединителя ми не е наред а като се сменя той,се сменя заедно с маховика
А защо се сменя задължително маховика?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
ами доста писано по въпроса,разтърси се,появяват се въбраций в различни режими на работа,пример мога да дам при ТДИ на ВАГ при спиране на скорост се усещат неприятни вибраций 

- ivo752
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Аз продавам оригинални тампони.
Ако ти трябват още - кажи.
До ден- два 6те се разбере
- valery
- кандидат ентусиаст
-
Да ви кажа и мойта тресе, още от както я взех. Смених единия тампон, който беше скъсан, но положението си остана същото. Не ме дразни тресенето токова, колкото якото притрисъне при палене и гасене. И на диагностика е била, и маховика и съединителя са сменени, и пак си тресе, и не ми се занимава да оправям здрава кола.
Само искам да посъветвам колегите да внимават със съединителя и маховика, защото там цифрите са прилично големи, да не се набутват, ако може да изкара още километри по добре. При мен се оказа, че си е за смяна, но е можело да изкарам още доста време, без риск с единствения дискомфорт при тръгване да приритва малко.
Само искам да посъветвам колегите да внимават със съединителя и маховика, защото там цифрите са прилично големи, да не се набутват, ако може да изкара още километри по добре. При мен се оказа, че си е за смяна, но е можело да изкарам още доста време, без риск с единствения дискомфорт при тръгване да приритва малко.
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
Това притрисане маи наистина е неразгадан проблем
, и аз смених тампон, проверих демпферната шайба ,остана да е маховика ,но като слушам колегите явно и от него няма да е .

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Sergo написа:Това притрисане маи наистина е неразгадан проблем, и аз смених тампон, проверих демпферната шайба ,остана да е маховика ,но като слушам колегите явно и от него няма да е .
Какви тампони сложи?
Защото аз най-напред сложих Оптимал...много зле, после смених с Кортего (или нещо от сорта) - горе-доло стават, но с оригиналните май си е най-добре