Помагайте, че ще го запаля с клечка и бензин. !!!!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i E36 M43 '95
Мечтае да кара: Ново ...

Мнение от kyna » 16 Апр 2009, 0:21

И аз имах подобен проблем като теб - беше ми писнало да гледам как тече от там дето казваш и ти! И аз правих като теб и нямаше ефект. Оказа се друго - тече от преливника - в ляво от капачката - и от там се стича м/у казанчето и радиатора и си мислех, че долу от уплатнението изтърва. Оказа се че е от капачката - преливащата течност минава през капачката, а капачката ми се беше прецакала и не пропускаше през нея и така правеше налягане и избиваше през уплътението на преливника! Погледни да не е от там - аз го разбрах като махнах черната платсмаса с двата шестограмни болта, сложих си капачката и заплих двигателя - се видя че от там подлизва. А и аз бях сменял радиатор и казанче, но не бях сменил капачката!
Пиши какво е станало.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 16 Апр 2009, 2:22

аз смених на моята радиятора защото беше лепен и пробит но цената му беше 200 лв и марката беше като оригиналния маи БЕР беше а колегата дето жика 380 за италянски :shock:
NO BRAIN NO PAIN

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 16 Апр 2009, 8:28

ах тези радиатори и аз до вчера мислех че ми тече от о-пръстена ама сега се оказа че явно проблема е от радиаторчето на парното в таблото-ха дано не са и двете

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Мнение от guns3 » 16 Апр 2009, 9:36

kilima написа:ах тези радиатори и аз до вчера мислех че ми тече от о-пръстена ама сега се оказа че явно проблема е от радиаторчето на парното в таблото-ха дано не са и двете

И аз от вчера съм със същият Проблем с радиаторчето на парното!!!!

А и това със Капачката което споделя колегата също е един от вариантите да ти тече!!!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Апр 2009, 9:44

Следващият път тема с "такова" заглавие ще остане без развитие :cop: Правилата на форума не са написани само да плашим гаргите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от jibo » 16 Апр 2009, 11:12

колега не от радиатора ти някои марку4 се е скасал не може нов радиатор както викаш за 380 лв да те4е ,то ако е таи ще отида ако сам аз там и ще им подпаля сервиза :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 16 Апр 2009, 12:30

jibo написа:колега не от радиатора ти някои марку4 се е скасал не може нов радиатор както викаш за 380 лв да те4е ,то ако е таи ще отида ако сам аз там и ще им подпаля сервиза :)

Може,Може и то на BEHR-Три пъти му натягахме казанчето от горе за да уплътни от долу от към големият О пръстен!!!! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от jorryy » 16 Апр 2009, 13:56

Имах претеснение от старата ми капачка да не би от там, взех друга от бмв на един приятел дето си го кара и няма проблем и пак тече. Ще пробам да го натегна когато е загрят. Но ще опитам и да сваля капачката от горе и да вида и там.
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 16 Апр 2009, 14:20

jorryy написа:Имах претеснение от старата ми капачка да не би от там, взех друга от бмв на един приятел дето си го кара и няма проблем и пак тече. Ще пробам да го натегна когато е загрят. Но ще опитам и да сваля капачката от горе и да вида и там.

Колега чакай да ти обясня по подробно за смяната на радиатора на моя приятел!! Каква Аномалия имаше!!
Значи радиатора го взе Чисто Нов БЕР но се оказа че той върви БЕЗ Капачка и като свалихме капачката от старият му радиатор пак на Бер (Заводския) които си беше на колата- И се оказа че капачката не става на Новият и така отидохме до моргата и взехме друга капачка която стана горе долу но не както трябва защото изпускаше по малко-И с нея си кара около месец и половина!! И тук е интересния случай че след толкова време Над месец-Решихме на бъзик да сложим пак Неговата му стара капачка от старият радиатор и този път стана и се зави Перфектно все едно винаги си е била от там-При условие че докато радиатора беше чисто нов изобщо неможеше да се сложи!!! Нямам обяснение как и Защо?!! :)
Така че имаи впредвид и Капачката!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от jorryy » 16 Апр 2009, 22:51

Аз одеве забелязах че покрай капачкате е леко мокро и като започнах да гледам по опстойно и забелязах една тънка линийка от вътрешната страна към двигателя. Както ти казваше за капачката новия не се продава с капачка и си сложих мойта ама не помна какво беше точно и за тва взех друга. Тя със зор се завиваше и мн трудно се отвиваше, но след време се оправи и беше екстра, но одеве сложих мойта си старата да я пробам и забелязах 4е няма да мокри покрай нея а и няма да тече следователно. Утре ще вида количеството на антифриза и ако си е там ще дигна един банкетец. Ама да не слагаме тигана преди рибата да е хваната. Да не чуе дявол. Утре ще пиша
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 16 Апр 2009, 23:03

Значи може да се окаже че проблема ти е от Капачката!! Но все пак като ти позагрее се опитаи да понатегнеш казанчето отгоре!! Дано намериш Проблема!!! :)
А Явно си купил друга Капачка защото твойта старата не е ставала като при мене!!!

Предишна

Назад към E36