Безумците от пътната подръжка

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Безумците от пътната подръжка

Мнение от Vasilen » 27 Мар 2005, 10:30

Вчера се натъкнах на идиотска система за опазване на токущо оправена дупка
Връщайки се от софияленд по бул. Ситняково преди кръстовището с Оборище (сфетофара преди гара Подуене), булеварда прави завой ... след завоя имаше тест за бърза реакция "контейнер за боклук" точно в средата
Късмет извадих че не се движех в пакет с плътни колони отляво и от дясно както често се случва на този булевард, успях да избегна сблъсъка и в огледалото видях целта на препядствието, канализационна шахта която бяха замазали с цимент контейнера беше сложен така че да "пази" цимента!
Няма да казвам какво можеше да се случи, но искам съвсем ясно да направя нещо за да спрат идиотите от подръжката да се опитват да ме убият.
Дайте идеи!
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 27 Мар 2005, 11:58

Обади се на по-големите шефове на тия от поддръжката пък дано направят нещо...
Live it like you Love it

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 27 Мар 2005, 12:33

ОТ: Абе блясъчко, я 'земи се освести бе :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 27 Мар 2005, 13:16

и аз замалко вчера да я цуна тая кофа :evil:
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 27 Мар 2005, 14:09

Не бе машина...тия големите се заемат да оправят по нещо понакога...
а пък ако има скоро избори за кмет стефан софиянски е като слуга...
Live it like you Love it

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 27 Мар 2005, 14:17

Vasilen осъди ги бе пич. 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 27 Мар 2005, 18:33

и аз тва си мислех ама да му е станало нещо на колата или на него?
Live it like you Love it

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 27 Мар 2005, 23:14

Три пъти излизам от нас, три пъти ме учудва тази кофа. Просто не мога да разбера кой го е измислил това. (Аз живея малко преди кофата та само от там мога да излеза)
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Безумците от пътната подръжка

Мнение от bonbonev » 27 Мар 2005, 23:27

Vasilen написа:Вчера се натъкнах на идиотска система за опазване...
Няма да казвам какво можеше да се случи, но искам съвсем ясно да направя нещо за да спрат идиотите от подръжката да се опитват да ме убият.
Дайте идеи!

Добре е, че не си се "ушил"! (да се превежда като ударил)

Аз често съм се замислял за "опазването" по всякакви абсурдни и идиотски начини - най-често с подръчни средства (кофи, храсти, гуми и т.н.) - на извършени или извършващи се ремонтни дейности или опасни дупки...На запад хората си имат светлоотразителни табели, табели с "буркани" и други подобни средства за ориентиране на шофьора къде има ремонт и от къде може и неможе да се минава...Да не говорим, че около въпросните ремонти в цивилизованите държави "седят" работници със ярки жилетки, с флагчета и те насочват от къде да заобиколиш...

Би трябвало да се съди общината до дупка за такива изцепки, заплашващи не един човешки живот, НО нали сме в България и смисъла се губи изцяло - тромава законодателна система, множество инстанции прехвърлящи си топката една на друга и най-вече поглъщащи огромно количество средства със съмнително нисък процент на възвращаемост, на похарчени пари по съдилища...

Варианти много и все безрезултатни...Ще отидеш да ги съдиш че си щял да се удариш и да се убиеш, и следва примерен диалог: -

ти: "Как може да сложите кофа да пази зациментирана шахта по средата на пътя бе - идиоти такива!!??! Щях да се убия, едвам избегнах/спрях..."

те: "- Е нали не си се ударил и убил?"

ти: "- Е не съм - ама на косъм беше - кофа по средата на пътя - Виновни сте, че не сте обозначили ремонта както трябва - ще ви съдя!!"

те: "- Еми съди ни! (демек похарчи един тон пари, нерви - пък ако успееш честито..) Късметлия си момче...(следва небрежна усмивка и потупване по рамото..) Другия път не карай толкова бързо - нали знаеш - несъобразена скорост, КАТ, актове - едно, друго...("приятелски" съвет)

ти(примерно): "- Да ви е***а майките! :evil: "

те: "- Еми това е положението..."

И така извода: Ние рискуваме да се "разковем" някъде, псуваме и негодуваме ама понеже няма закони, (а и да има, докато се изпълнят ще остареем..:() сме принудени да си траем...

Обаждал съм се да предупреждавам за дупки, открити и необезопасени шахти - ама резултата в най-добрия случай е - "Благодаря ви, ще проверим." ...

М/у другото най-фрапиращият ми случай е бил на магистралата (за Сърбия мисля че беше), в бързата лента (тя е с двупосочна с по две ленти) - карам си със 120-140 кадета и гледам как упорито са ми се разсветкали колегите от насрещното...- викам си куки нещо - аз съм си на магистрала 120 е добре... , следва леко възвишение....И ИЗНЕНАДА :shock: - 100 тина - 150 метра отпред спокойно паркиран ЗИЛ и една банда юнаци пълнят дупки....- ама това обозначения за ремонт, знаци и други такива - за к'во да се хабят?!?? От там спирачки, клаксони, аварйиики, десен мигач , помпане на спирачките като луд :evil: - бяхме аз , един мерцедес и още 2-3 коли - за една бройка да си оплетем ламарините всички... ( а ония 'метат с лопатите по дупките - все едно са в нивата отсреща и играят карти под некое дърво - Никой от тях не съобрази, че са потенциални трупове - нищо че ги пази ГАЗ-ка...)

И така, да се благодарим, че сме живи и здрави - АЗ лично, ще почакам да ни се оправят законите и ще ги съдя до дупка и за всяка дупка, защото за съжаление сега с тези закони смисъл да се трошат пари и нерви не виждам!!!

П.С. Малко се отплеснах :uups: (ще ме прощавате), ама написах темата в знак на съпричастие и на възмущението си, което явно мога да споделя само тук...
:confused:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 28 Мар 2005, 8:42

дааа и аз замалко да я
кача таз кофа... на два пъти :uups: :mhihi:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 28 Мар 2005, 11:05

И аз да използвам темата на Евгени, макар че в моя случай става въпрос за идиотите от Чистота.
Снощи към 22 ч с едни приятели с две коли се прибираме към квартала да изпием по някоя бира. На светофара на НДК си правим ляв завой и нагоре към Витошка. Както знаете пътя прави лек десен завой там, където се разклонява бул. "България". Леко валеше, така че в първия момент огромните локви от дясната страна на пътя не ни изненадаха много.
Не бързахме за никъде, така че се движехме с около 60 км/ч вече, а аз пазех дистанция от около 7-8 метра от колата на един приятел, която се движеше отпред.
Минахме в лявата лента, за да не газим в дълбоките локви и вече започнахме да се изкачваме към лекия десен завой. Тогава, изведнъж, Голфа на приятеля ми нагази в някаква локва и буквално ми заля цялата кола с кална вода. Абсолютно нищо не виждах за момент. В следващия пуснах един мах на чистачките и какво да видя?!?
В лявата лента точно в мъртвата точка на завоя, към която нямаш видимост като се изкачваш нагоре, в лявата лента спрели един зад друг три камиона на Чистота с муцунте към насрещното движение и яко перат с маркучите. Голфа едвам спря, а аз за да не се натреса в задницата му минах под моста. Какво се оказа?
Пичовете решили да мият улицата и блокирали и двете платна, но освен че са спрели така че да не можеш да ги видиш, преди да е станало късно, бяха забравили явно да сложат някакви опознавателни знаци!
На всичкото отгоре валеше ДЪЖД! А тия си мият наште в 22 ч. Е подобен абсурд не бях виждал. Заедно със споменатата от Евгени кофа вече направо нямам думи?!? Малко мисъл да влагат бе мътните ги взели, малко само...

Моята идея е само една... снощи не можах да ги снимам, но тази сутрин пратих фоторепортер на булеварда с кофата, за която говорите. Дано още да е там, защото мисля и нея, и миячите да ги изтипосам във вестника със злокобен коментар!
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 28 Мар 2005, 11:45

Днес сутринта яа бяха махнали.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Re: Безумците от пътната подръжка

Мнение от DEFLEPPARD » 28 Мар 2005, 19:18

Vasilen написа:... но искам съвсем ясно да направя нещо за да спрат идиотите от подръжката да се опитват да ме убият.
Дайте идеи!

убий ги ти първи :mhihi: :twisted:

за жалост няма кво да направиш - а и ние не сме съвсем невинни...
щото ако сложат знак има голяма вероятност 5 минути след като си отидат някои да го открадне...
а като им крадат знаците - те пък се отказватъ да купуват все нови и нови
ако сложат колчета вятъра може да ги духне или пак някои да си ги прибере... също едва ли вече си правят труда да купуват и подаряват...
ако не сложат нищо пък някой ще им развали труда... както и колата си...

все пак не може да не си признаеш че да живееш в България си е тръпка :P :)

П.С. до моя блок има едно частично регулирано кръстовище само с един знак "СТОП" с по 2 платна но и доста паркирани коли (демек по 1 платно) откъдето я минат 5 коли за 1 час я не... та преди 2-3 години някои открадна знака и за 1 ден станаха 2 катастрофи

а като настана модата да се крадат капаците от каналите по булевардите веднъж едни стърчащи от канал клонки ме спасиха да не вляза с 80кмч в канала

по-голямата част от тия "тестове за бързи реакции" ги дължим на "братята роми" :bang:

Потребител
Аватар

Мнение от AstreoGene » 18 Апр 2005, 18:09

Ами да се оплача и аз в тая връзка.
Преди няколко дни си карам чисто новата кола по бул "Янко Сакъзов" и спирам в колоната пред светофар. В това време отдясно група римляни размахват кирки като бесни и къртят асфалта. Големи парчета асфалт почнаха да се удрят в колата.. Беше 9 часа сутринта, мамка им!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 18 Апр 2005, 23:37

AstreoGene написа:по бул "Янко Сакъзов"!

Любимия ми булевард! :twisted: Там правила няма :)
Те пак, че са започнали някакъв частичен ремонт, че булевард в центъра с толкова дупки надали има. Лошото е, че не се съобразява никой от фирмите поддържащи улиците да сложат предупреждение или знак поне. И без това по Янко Сакъзов няма правила ... там всеки се спасява поединично :mhihi: а и в тарапаната и ремонт правят, просто не знам, как няма жертви още... В същност, въпросния участък е изкопан, но не е засипан с нов асфалт, така са го зарязали вече няколко дни.

За Оборище да не говорим, те го кърпят на парче, всеки месец по един участък от 100-на метра и настъпва всеобща паника в района. :confused:
Да караш Peugeot е страст!

Следваща

Назад към Страхотни истории