въпрос относно хидравлика 318is

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 комби

въпрос относно хидравлика 318is

Мнение от samsurnik » 15 Апр 2009, 16:01

здравейте от известно време волана започна да се върти едн идея по-трудно от нормалното не че е затгенат и все едно се върти на място при угасен автомобил ми малко по-трудно и сподаването на малко газ се върти нормално беше паднало малко нивото на хидравличното масло налях и стана нормално но продължава да е така волана и от време на време самия волан при движение започва съвсем леко да дъра на ляво може ли да ми кажете предположения какво трябва да сменям така или иначе ще я карам в сервиза но сега имам мн работа и поне мога да пиша тук първоначално ако може да ми дадете някакв напътствия

благодаря ви предварително
жена с малки гърди е като село без начално училище - няма от къде да започнеш

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 15 Апр 2009, 16:05

тва може и от гумите да ти дърпа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Re: въпрос относно хидравлика 318is

Мнение от PNR » 15 Апр 2009, 16:29

samsurnik написа:здравейте от известно време волана започна да се върти едн идея по-трудно от нормалното не че е затгенат и все едно се върти на място при угасен автомобил ми малко по-трудно и сподаването на малко газ се върти нормално беше паднало малко нивото на хидравличното масло налях и стана нормално но продължава да е така волана и от време на време самия волан при движение започва съвсем леко да дъра на ляво може ли да ми кажете предположения какво трябва да сменям така или иначе ще я карам в сервиза но сега имам мн работа и поне мога да пиша тук първоначално ако може да ми дадете някакв напътствия

При мен също се получава така на место за дърпане леко го има в движение но то може да не е само от хидравликата ами от накрайници на рейката гуми джанти мног неща може да са ...
нои при мен е така на место като подам малко газчица улеква като си заспи на 800 оборот леко на моменти се тормози някой ако има идея нека сподели
PNR@abv.bg
София
0888779546

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от samsurnik » 15 Апр 2009, 16:38

PNR написа:
samsurnik написа:здравейте от известно време волана започна да се върти едн идея по-трудно от нормалното не че е затгенат и все едно се върти на място при угасен автомобил ми малко по-трудно и сподаването на малко газ се върти нормално беше паднало малко нивото на хидравличното масло налях и стана нормално но продължава да е така волана и от време на време самия волан при движение започва съвсем леко да дъра на ляво може ли да ми кажете предположения какво трябва да сменям така или иначе ще я карам в сервиза но сега имам мн работа и поне мога да пиша тук първоначално ако може да ми дадете някакв напътствия

При мен също се получава така на место за дърпане леко го има в движение но то може да не е само от хидравликата ами от накрайници на рейката гуми джанти мног неща може да са ...
нои при мен е така на место като подам малко газчица улеква като си заспи на 800 оборот леко на моменти се тормози някой ако има идея нека сподели

именно затормозява пома ли ще да е?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: като тъпанар ... Е61 530D
Детайли за колата: Параход

Мнение от Nikkie » 15 Апр 2009, 17:21

Ако си сменял гумите , и са стари погледни дали са изядени отвътре , аз така смених зимни - летни и колата ми зе да дърпа на дясно обърнах ги пак дърпа ама по малко , виж да не са ти обърнали задните отреде защото бмв яде задните отвътре ... , и ако си сложил по дебели гуми нормално по трудно да се върти аз от 195/15-ски минах на 225/45/17 и нормално ми стана по тежък волана ако тва ти е грижата ти е от дебелината на гумата нормално по голяма гума по трудно да върти , и да се върна по въпроса със дърпането , купих 2 гуми 2ра ръка за по 60лв. едната ама перфектни със пъпките още и да ти кажа ... тва дърпане брат изчезна сега си държа много по леко волана а не преди със напрежение наляво ( щото дърпаше на дясно ) секи ми викаше ходи си прави реглаж на предница , ама за кво като със зимните нямах проблем ако и ти си бил така със зимните си нямал проблеми .. сменяй предните гуми и всичко ще се оправи :) айде поздрави и пиши кво е станало , надявам се да съм ти бил полезен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от samsurnik » 15 Апр 2009, 17:31

Nikkie написа:Ако си сменял гумите , и са стари погледни дали са изядени отвътре , аз така смених зимни - летни и колата ми зе да дърпа на дясно обърнах ги пак дърпа ама по малко , виж да не са ти обърнали задните отреде защото бмв яде задните отвътре ... , и ако си сложил по дебели гуми нормално по трудно да се върти аз от 195/15-ски минах на 225/45/17 и нормално ми стана по тежък волана ако тва ти е грижата ти е от дебелината на гумата нормално по голяма гума по трудно да върти , и да се върна по въпроса със дърпането , купих 2 гуми 2ра ръка за по 60лв. едната ама перфектни със пъпките още и да ти кажа ... тва дърпане брат изчезна сега си държа много по леко волана а не преди със напрежение наляво ( щото дърпаше на дясно ) секи ми викаше ходи си прави реглаж на предница , ама за кво като със зимните нямах проблем ако и ти си бил така със зимните си нямал проблеми .. сменяй предните гуми и всичко ще се оправи :) айде поздрави и пиши кво е станало , надявам се да съм ти бил полезен

мерси колега ще пробвам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 IS/VOLVO V40
Мечтае да кара: E30 M3

хидравлика

Мнение от denis.mustafov » 15 Апр 2009, 17:56

същия проблем-при мен е от хидравликата,при повече обороти се оправя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 15 Апр 2009, 19:19

Виждам че на никой не му хрумва, да си направи една промивка на хидравликата :idea: и съответно смяна на хидравличното масло :!: Хайде помислете маслото не е вечно ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 15 Апр 2009, 20:51

samsurnik написа:здравейте от известно време волана започна да се върти едн идея по-трудно от нормалното .....

и при мене беше така, ама щото минах от гуми 205/60/15 на 225/50/16....... и сега съм пак със 15-ските,........ не е толкова стабилна в завоите, колкото с "валяците", ама пък върви доста по леко!!!

Назад към E36