С малко гориво не пали тдс

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 38 TDS
Мечтае да кара: X 5

С малко гориво не пали тдс

Мнение от grami3-5-7 » 14 Апр 2009, 20:41

Здравейте колеги имам странен проблем от скоро
Когато горивото в резервоара падне около 20 литра колата спира да пали Някои да е имал подобен проблем?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Апр 2009, 22:09

помпата в резервоара се е прецакала.
сменяй я. Възможно е помпата да е здрава но да се ебава кабела до нея или бушона и.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 15 Апр 2009, 0:52

Аз имам същия проблем от 2 години и гледам да не пада горивото , че не ми се занимава , ама трябва да се оправя :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 15 Апр 2009, 1:50

_65536_kb_sec_ написа:помпата в резервоара се е прецакала.
сменяй я. Възможно е помпата да е здрава но да се ебава кабела до нея или бушона и.

:yes:

Потребител
Аватар

Re: С малко гориво не пали тдс

Мнение от STAYKOV » 15 Апр 2009, 7:50

grami3-5-7 написа:Здравейте колеги имам странен проблем от скоро
Когато горивото в резервоара падне около 20 литра колата спира да пали Някои да е имал подобен проблем?

аз имах са6тия проблем и бе6е ми се прецакало нчкакво маркуче м/у двата резервоара и взима6е ваздух от там като падне под 20литра.ло6ото е 4е не се продава отделно и се наложи да купувам цял резервоар :confused: а ако е помпа пи6и имам една изли6на 4е парвич "маистор" ми каза 4е било от помпата и дадох 300лв за нова ии така си стоии в кутията о6те :)

Потребител
Аватар

Мнение от grami3-5-7 » 15 Апр 2009, 13:13

помпата работи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 15 Апр 2009, 14:39

а бушона на помпата здрав ли е?
окабеляването до нея читаво ли е?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от grami3-5-7 » 15 Апр 2009, 19:37

колега до сега си играх да разглобявам и ми се струва че може да си прав за помпата възможно ли е само да бръмчи но да не създава налягане

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 15 Апр 2009, 20:23

grami3-5-7 написа:колега до сега си играх да разглобявам и ми се струва че може да си прав за помпата възможно ли е само да бръмчи но да не създава налягане

по принцип всичко е възможно, но ме съмнява защото помпата е капсулованата и или работи или не работи.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от grami3-5-7 » 15 Апр 2009, 20:56

благодаря ви много колеги
ще продължавам да търся причината и ако открия нещо ще пиша

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 15 Апр 2009, 21:53

Моята помпа беше така работеше си но не правеше налягане в сервиза ми казаха че вътре се натрошавали перките и не можела да засмуче!Смениха ми я с нова и всичко се оправи!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 15 Апр 2009, 22:42

grami3-5-7 написа:колега до сега си играх да разглобявам и ми се струва че може да си прав за помпата възможно ли е само да бръмчи но да не създава налягане

Колега , може да е запушена или развалена , а това , че бръмчи е нормално , защото все пак нали работи , ако въобще не работи и колата въобще няма да пали.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 16 Апр 2009, 21:24

///sasho написа:

Колега , може да е запушена или развалена , а това , че бръмчи е нормално , защото все пак нали работи , ако въобще не работи и колата въобще няма да пали.

Не е така колега тази помпичка подава гориво към ГНП-то но освен това самото ГНП засмуква гориво,проблема е че освен това да качва гориво помпичката в резервоара служи и за изравняване на горивото в двете страни на резервоара и съответно като падне нивото и няма прехвърляне в другата половина колата гасне

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 17 Апр 2009, 1:11

Колега , помпата на TDS-а , който се продава в подписа ми също е една от сменяните технически части по него и знам горе долу какви са реакциите на колата , когато е за смяна тази помпа. Според мен , ако колата ти гасне като остане малко гориво проблема най вероятно е точно в тази горивоподкачаща помпа в резервоара , като проблема може да е в бушона и. Колата гасне защото има недостиг на гориво до двигателя и когато в резервоара има по малко гориво , ако погледнеш маркуча след горивния филтър най вероятно ще видиш , че има големи мехури с въздух , между нафтата. От там идва и целия проблем в паленето и ако вдигнеш по висока скорост може да се усети придърпване на колата.
Все пак може да провериш дали няма запушване по маркучите или в горивния филтър.

Назад към Други модели