Шум от мотора - М52Б20

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Шум от мотора - М52Б20

Мнение от hemicharger » 15 Апр 2009, 12:35

Пускам тема, защото не намерих нещо подобно в търсачката!

Значи проблема е следния, появи се един шум от мотора наподобяващ цъкане на повдигач, само че си цъка постоянно, а не само при студен старт. Смених маслото на колата но шума си остана.
За пояснение ще кажа че в момента не харчи нито масло нито антифриз и не усещам колата да се е спънала или да работи на по-малко цилиндри.
Някой има ли идея какво може да е?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 15 Апр 2009, 12:47

И моята е така,някой повдигач си заминава не е опасно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 15 Апр 2009, 12:56

Makarov 2 написа:И моята е така,някой повдигач си заминава не е опасно

Добре де, обикновенно повдигач цъка само ако колата е студена и като загрее спира, съмнява ме да е това
Някакви други идеи?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 15 Апр 2009, 13:28

Е нали ти казах разтегнала ти се е веригата или е прескочила зъб, ходи да ти презацепят валовете.
И си признай как го постигна тва с цъкането, да не гадаят колегите :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от /////M » 15 Апр 2009, 13:30

Колега, виж си свещите! Аз така брах ядове 2 месеца докато го открия какво е. Електродите се бяха изяли с времето и искрата цикаше директно на главата. Даже и 2 повдигача си купих обаче се оказаха свещи. провери ги! Успех :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 15 Апр 2009, 13:45

nParMaTuK написа:Е нали ти казах разтегнала ти се е веригата или е прескочила зъб, ходи да ти презацепят валовете.
И си признай как го постигна тва с цъкането, да не гадаят колегите :mhihi: :mhihi:

Брат сигурен ли си, щото ходих при един майстор и той ми каза че тва не може да е от веригата, де да знам, кажи къде да отида

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 15 Апр 2009, 13:50

Дай тел :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Апр 2009, 16:25

Веригата като трака е по-скоро някво жужене, а не цъкане. Все пак се движи доста бързо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 15 Апр 2009, 16:34

ае как ще прескочи 1 зъб глупости са това ..повдигач е най вероятно , дюзите също издават цъкане някои по силно други по слабо може да се чуват когато работи мотора

Потребител
Аватар
Кара: Е36 Купе
Мечтае да кара: Същото с индекс ///М

Мнение от StefotoBMW » 15 Апр 2009, 17:17

Колега и аз мисля че е от повдигачите,защото така както го обясняваш и аз съм същия :( когато си я взех не тропаше нищо,обаче като смених маслото и почна да чука...няма топла,няма студена все си тропа,и я закарах в дарукар да я погледнат и от там ми казаха че е повдигач,явно е сипвана няква добавка и затова не е тропала ама още со тропкам макар и с хубаво масло(оригинално на БМВ).Но са ми казвали че не е проблем да се кара така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Апр 2009, 21:02

hemicharger написа:
Makarov 2 написа:И моята е така,някой повдигач си заминава не е опасно

Добре де, обикновенно повдигач цъка само ако колата е студена и като загрее спира, съмнява ме да е това
Някакви други идеи?

Колега , не е вярно , че повдигач цъка само докато колата загрее.... ако са заминали повдигачи или кобилици и ако разпределителния вал е започнал да се износва , повдигачите започват да чукат и постоянно и най- често се усеща в интервала м/у 1500 - 2000 оборота (не че и по на горе в оборотите не се чуват , но понеже оборотите се качват и честотата на тракане се повишава и не е толкова ясно отчетливо...)

Назад към E36