Осветлението в купето ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Осветлението в купето ?

Мнение от BMW Addiction » 14 Апр 2009, 8:24

Здравейте,

малко глупав въпрос, но не ми се иска да експериментирам...

Става дума за осветлението вътре в купето (копчето горе на тавана) - изглежда има три степени:
- включено крайно ляво - загасено.
- включено крайно дясно - светнато през цялото време.
- междинно - доколкото виждам светва при отваряне на вратата и след около 30 сек. загасва.

Правилно ли съм схванал функцията на междинното или може да е нещо различно в моята кола (от окабеляване или нещо друго) ?
Притесняваме да не се окаже че средното положение да е пак постоянно светнато и респективно да изсмуче акумулатора ?

И в тази връзка - при оставено крайно дясно, колко време би издържал акумулатора... голям консуматор ли е това вътрешно осветление? Не че ще го оставя нарочно, но някой път не се усещам дали съм на междинката или крайно дясно, така че може като изляза и заключа с нагласата че скоро ще угасне, да се окаже че ще свети цяла нощ ?!? :shock:
Последна промяна BMW Addiction на 14 Апр 2009, 21:28, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i
Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3

...

Мнение от Василев » 14 Апр 2009, 8:39

правилно си разбрал но .. като излезнеш от колата то се вижда дали свети или не :)
не вярвам да я оставиш да свети цяла нощ :)
моята се гаси на 20 секунди някъде не съм засичал но след като излезна се изключва .

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Апр 2009, 9:35

Достатъчно приличен консуматор е, особено ако имаш и светлинен пакет и освен стандартните ти светят и ламби в краката.. като нищо ще ти увисне акумулатора, особено ако не е първа младост.

За по-сигурно си оглеждай колата като я оставяш, само че ако все още е светло ще трябва да си вържеш един конец да не вземеш да я забравиш така... иначе мойта чак 20 сек не държеше, по-скоро след около 10 сек светлината "fade"-ва... да не говорим, че като цъкна алармата и ламбите гаснат веднага.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Re: ...

Мнение от BH5482BH » 14 Апр 2009, 10:23

Колега на мен ми се беше износило палчето на лампичката то се намира на механизма на закл. на вратата и когато си искаше то светкаше, заключвам-гаси се и по някое време през ноща си светка и сутринта :help: :mhihi: по добре си я оставяй на загасено.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 14 Апр 2009, 10:38

аз на мойта бях забравил плафона дето е до огледалото една вечер,прибирам се отварям си една биричка и следмалко се звани на вратата-комшията, като си паркирал колата видял че мойта нещо свети и дошъл да ми се обади.добре че е пекан иначе щях да остана без акомулатор или нещо потежко-да се подпали,такаче най добре да се огасят тия плафони.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 14 Апр 2009, 12:22

аве колеги,мойта лятото като стоях в нея на отжорени врати и я забелязах,че след по дълго светене има няква защита от прегряване и сама си изключва и нешто писука ма едвам се чува
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 14 Апр 2009, 15:39

krasman написа:аве колеги,мойта лятото като стоях в нея на отжорени врати и я забелязах,че след по дълго светене има няква защита от прегряване и сама си изключва и нешто писука ма едвам се чува

Да ако вратата седи отворена повече от 10-15 минути отворена светлините гаснат с цел защита на акумулатора предполагам. аз винаги като ходя на мивка или сервиз си я загасям за всеки случай ;)
Изображение
Дизелите са мъртви души.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 14 Апр 2009, 21:36

хм, значи лапат тези вътрешни светлини...

ами ще взема да го пробвам да го пооставям на средна позиция, пък ще видим, дали няма да се наложи да ме тикат... :D

Трябва да видя и как наистина действа централното/алармата... ще е наистина добре ако гаси и светлините вътре...

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 14 Апр 2009, 21:52

Ако е на средна позиция няма да имаш проблем, ще си гаснат сами. Но за това даали ще изключат когато са пуснати за постоянно трябва да се пробва, но според мен си я остави на средна позиция, не си прави експеримент с акумулатора, за да не се окажеш в таксито на другия ден сутринта
Има много коли и ....BMW
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 14 Апр 2009, 22:38

dinkomg написа:Ако е на средна позиция няма да имаш проблем, ще си гаснат сами. Но за това даали ще изключат когато са пуснати за постоянно трябва да се пробва, но според мен си я остави на средна позиция, не си прави експеримент с акумулатора, за да не се окажеш в таксито на другия ден сутринта

Не мисля,че ще изгаснат сами,ако са включени да светят постоянно.Изгасват сами,ако си на средна позиция и оставиш отворена врата след около 15мин.Поправете ме,ако греша!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 14 Апр 2009, 23:32

ned_gm28 написа:
dinkomg написа:Ако е на средна позиция няма да имаш проблем, ще си гаснат сами. Но за това даали ще изключат когато са пуснати за постоянно трябва да се пробва, но според мен си я остави на средна позиция, не си прави експеримент с акумулатора, за да не се окажеш в таксито на другия ден сутринта

Не мисля,че ще изгаснат сами,ако са включени да светят постоянно.Изгасват сами,ако си на средна позиция и оставиш отворена врата след около 15мин.Поправете ме,ако греша!

Точно така е!
Изображение
Дизелите са мъртви души.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 15 Апр 2009, 11:24

На Опел гаснат след 30 минути.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Назад към E36