Осветлението в купето ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Осветлението в купето ?
Здравейте,
малко глупав въпрос, но не ми се иска да експериментирам...
Става дума за осветлението вътре в купето (копчето горе на тавана) - изглежда има три степени:
- включено крайно ляво - загасено.
- включено крайно дясно - светнато през цялото време.
- междинно - доколкото виждам светва при отваряне на вратата и след около 30 сек. загасва.
Правилно ли съм схванал функцията на междинното или може да е нещо различно в моята кола (от окабеляване или нещо друго) ?
Притесняваме да не се окаже че средното положение да е пак постоянно светнато и респективно да изсмуче акумулатора ?
И в тази връзка - при оставено крайно дясно, колко време би издържал акумулатора... голям консуматор ли е това вътрешно осветление? Не че ще го оставя нарочно, но някой път не се усещам дали съм на междинката или крайно дясно, така че може като изляза и заключа с нагласата че скоро ще угасне, да се окаже че ще свети цяла нощ ?!?
малко глупав въпрос, но не ми се иска да експериментирам...
Става дума за осветлението вътре в купето (копчето горе на тавана) - изглежда има три степени:
- включено крайно ляво - загасено.
- включено крайно дясно - светнато през цялото време.
- междинно - доколкото виждам светва при отваряне на вратата и след около 30 сек. загасва.
Правилно ли съм схванал функцията на междинното или може да е нещо различно в моята кола (от окабеляване или нещо друго) ?
Притесняваме да не се окаже че средното положение да е пак постоянно светнато и респективно да изсмуче акумулатора ?
И в тази връзка - при оставено крайно дясно, колко време би издържал акумулатора... голям консуматор ли е това вътрешно осветление? Не че ще го оставя нарочно, но някой път не се усещам дали съм на междинката или крайно дясно, така че може като изляза и заключа с нагласата че скоро ще угасне, да се окаже че ще свети цяла нощ ?!?

Последна промяна BMW Addiction на 14 Апр 2009, 21:28, променена общо 1 път
- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
...
правилно си разбрал но .. като излезнеш от колата то се вижда дали свети или не
не вярвам да я оставиш да свети цяла нощ
моята се гаси на 20 секунди някъде не съм засичал но след като излезна се изключва .

не вярвам да я оставиш да свети цяла нощ

моята се гаси на 20 секунди някъде не съм засичал но след като излезна се изключва .
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Достатъчно приличен консуматор е, особено ако имаш и светлинен пакет и освен стандартните ти светят и ламби в краката.. като нищо ще ти увисне акумулатора, особено ако не е първа младост.
За по-сигурно си оглеждай колата като я оставяш, само че ако все още е светло ще трябва да си вържеш един конец да не вземеш да я забравиш така... иначе мойта чак 20 сек не държеше, по-скоро след около 10 сек светлината "fade"-ва... да не говорим, че като цъкна алармата и ламбите гаснат веднага.
За по-сигурно си оглеждай колата като я оставяш, само че ако все още е светло ще трябва да си вържеш един конец да не вземеш да я забравиш така... иначе мойта чак 20 сек не държеше, по-скоро след около 10 сек светлината "fade"-ва... да не говорим, че като цъкна алармата и ламбите гаснат веднага.
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Re: ...
Колега на мен ми се беше износило палчето на лампичката то се намира на механизма на закл. на вратата и когато си искаше то светкаше, заключвам-гаси се и по някое време през ноща си светка и сутринта
по добре си я оставяй на загасено.

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
аз на мойта бях забравил плафона дето е до огледалото една вечер,прибирам се отварям си една биричка и следмалко се звани на вратата-комшията, като си паркирал колата видял че мойта нещо свети и дошъл да ми се обади.добре че е пекан иначе щях да остана без акомулатор или нещо потежко-да се подпали,такаче най добре да се огасят тия плафони.
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
krasman написа:аве колеги,мойта лятото като стоях в нея на отжорени врати и я забелязах,че след по дълго светене има няква защита от прегряване и сама си изключва и нешто писука ма едвам се чува
Да ако вратата седи отворена повече от 10-15 минути отворена светлините гаснат с цел защита на акумулатора предполагам. аз винаги като ходя на мивка или сервиз си я загасям за всеки случай

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
хм, значи лапат тези вътрешни светлини...
ами ще взема да го пробвам да го пооставям на средна позиция, пък ще видим, дали няма да се наложи да ме тикат...
Трябва да видя и как наистина действа централното/алармата... ще е наистина добре ако гаси и светлините вътре...
ами ще взема да го пробвам да го пооставям на средна позиция, пък ще видим, дали няма да се наложи да ме тикат...

Трябва да видя и как наистина действа централното/алармата... ще е наистина добре ако гаси и светлините вътре...
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Ако е на средна позиция няма да имаш проблем, ще си гаснат сами. Но за това даали ще изключат когато са пуснати за постоянно трябва да се пробва, но според мен си я остави на средна позиция, не си прави експеримент с акумулатора, за да не се окажеш в таксито на другия ден сутринта
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
dinkomg написа:Ако е на средна позиция няма да имаш проблем, ще си гаснат сами. Но за това даали ще изключат когато са пуснати за постоянно трябва да се пробва, но според мен си я остави на средна позиция, не си прави експеримент с акумулатора, за да не се окажеш в таксито на другия ден сутринта
Не мисля,че ще изгаснат сами,ако са включени да светят постоянно.Изгасват сами,ако си на средна позиция и оставиш отворена врата след около 15мин.Поправете ме,ако греша!
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
ned_gm28 написа:dinkomg написа:Ако е на средна позиция няма да имаш проблем, ще си гаснат сами. Но за това даали ще изключат когато са пуснати за постоянно трябва да се пробва, но според мен си я остави на средна позиция, не си прави експеримент с акумулатора, за да не се окажеш в таксито на другия ден сутринта
Не мисля,че ще изгаснат сами,ако са включени да светят постоянно.Изгасват сами,ако си на средна позиция и оставиш отворена врата след около 15мин.Поправете ме,ако греша!
Точно така е!
12 мнения
• Страница 1 от 1