Питане за размера на джанти?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Питане за размера на джанти?
Питането е следното,отзат съм с джанти 9j et15 и съм харесал едни само че са 10j et20.По мой сметки 10 инчовата е по широка с един инч или около 25мм като се раздели на 2 се пада по 12.5 ще е по широка от към веждата и 12.5 по широка от към подкалника .Като се извадят 5мм от офсета остават остават 7.5мм горе долу да е по широка от към веждата.Така ли е или се бъркам

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- MOGY
- Obergruppenführer
-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Много добре си го представяшMOGY написа:така си го представям аз но не знам дали не се бъркам нещо

- MOGY
- Obergruppenführer
-
Да тех. е 2.54 а линеиния 2.48 значи горе долу ме устройва.Зависи и от джантата може да се вземе малко на струг от вътрешния фланещ ако има мегдан и да се увеличи леко офсета

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Виждам, че сте наясно с размера на джантите и затова реших да се допитам за мнение. Имам оригинални Мкови джанти от Е46 17 цола и съм ги поставил на Е36 купе, но ми опират. Та питането ми е какво да направя, за да се избегне това нещо? Опират ми задните като първоначално бях с 225/45/17,а сега съм с 215/45/17 гуми.
Мерси предварително
Мерси предварително
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
Dominik написа:Виждам, че сте наясно с размера на джантите и затова реших да се допитам за мнение. Имам оригинални Мкови джанти от Е46 17 цола и съм ги поставил на Е36 купе, но ми опират. Та питането ми е какво да направя, за да се избегне това нещо? Опират ми задните като първоначално бях с 225/45/17,а сега съм с 215/45/17 гуми.
Мерси предварително
Колега ако са Оригинален М то по всяка вероятност ЕТ то им е поне 41 и със гуми 225/45/17 според мен няма начин да ти опира??! Защото аз съм със такива гуми и със 17ки с ЕТ35 8J и ниски пружини 30/15 и не ми опира-или поне само малко от дясно(отзад) но там веждата ми е за правене защото предишният маистор не я е направил както трябва и е навътре близо 1 сантиметър!!

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- guns3
- младши ентусиаст
-
Колега тук ще ги видиш параметрите:Обаче нещо на двете места се разминават?? Във felgenkatalog на 8,5J ЕТ то го дават 50 ??? Така че най обре виж на твойте какво ЕТ пише и тогава ще стане ясно от къде е проблема!!
http://felgenkatalog.auto-treff.com/
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/M3-S54/LHD/N/2001/may/browse/wheels/bmw_alloy_wheel_m_double_spoke_68/
http://felgenkatalog.auto-treff.com/
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/M3-S54/LHD/N/2001/may/browse/wheels/bmw_alloy_wheel_m_double_spoke_68/
Мисля, че единствения вариант и като се разширят малко задните вежди, но не съм сигурен дали ми опира само от вън или и отвътре някъде!? Дали е възможно да опира и от вътре? Другия проблем, който ме тревожи е "увирането" на волана по неравности. Четох посредством търсачката и мисля, че е нормално заради размера на гумите...?
ПП: мерси за отговорите
ПП: мерси за отговорите

- guns3
- младши ентусиаст
-
Колега и аз като сложих 17ките със 225 усетих разликата във волана от сравнение със зимните Бирени капачки със 195/65/15-има разлика от размера!! Виж ако искаш утре ЕТ то и пиши пак и ще се изясни от къде ти идва проблема!!! Тоест не прибързваи към варианта със рязане на веждите!!!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
Само дето това не са джанти от М3,ма няма значение.Тези от снимката не
трябва да опират при никакви положения.Освен ако не са ментаци и са с малко ЕТ.
трябва да опират при никакви положения.Освен ако не са ментаци и са с малко ЕТ.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2