Проблем след слагане на ново окачване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Проблем след слагане на ново окачване
Сложих си чисто ново спортно окачване - пружини и амортисьори.
Сложих нови подложки под и над пружината, нови тампони, нови шайби, гайки, нови подсилващи пластини...общо взето всичко е чисто ново, монтирах всичко както трябва, но колата ми отпред в ляво е с 10мм по високо отколкото в дясно.
Луфта между веждата и гумата в ляво е с 10мм по-голям отколкото в дясно.
Мерих и до долния ръб на джантата пак 10мм разлика.
Днеска свалях пак амортисьорите прегледах всичко - правилно съм сложил пружината, горния и долния и край са в една линия, съвпадат със сгъвките на горната и долната пластина, уплътненията са добре легнали под пружината.
Всичко изглежда супер. Но има разлика във височината.
Днес като освалях амортисьорите после ги монтирах и затегнах докато колата беше вдигната. Пуснах я на земята и имаше разлика от 15-16мм между лявата и дясната страна. Направих един кръг из квартала и пак замерих разликата беше 10мм и толкова си и остана. В описанието на монтажа пишеше, задните амортисьори да се монтират на колата докато в работно положение...т.е. долу на земята...така ги и монтирах...днеска пак ги откачих и пак ги закачих и нищо. Ходих на реглаж...единствено ми казаха, че дясното колело е с 1 градус по-наклонено от лявото...но това си го знам..така е от както си купих колата.
Просто не знам къде бъркам...
Сложих нови подложки под и над пружината, нови тампони, нови шайби, гайки, нови подсилващи пластини...общо взето всичко е чисто ново, монтирах всичко както трябва, но колата ми отпред в ляво е с 10мм по високо отколкото в дясно.
Луфта между веждата и гумата в ляво е с 10мм по-голям отколкото в дясно.
Мерих и до долния ръб на джантата пак 10мм разлика.
Днеска свалях пак амортисьорите прегледах всичко - правилно съм сложил пружината, горния и долния и край са в една линия, съвпадат със сгъвките на горната и долната пластина, уплътненията са добре легнали под пружината.
Всичко изглежда супер. Но има разлика във височината.
Днес като освалях амортисьорите после ги монтирах и затегнах докато колата беше вдигната. Пуснах я на земята и имаше разлика от 15-16мм между лявата и дясната страна. Направих един кръг из квартала и пак замерих разликата беше 10мм и толкова си и остана. В описанието на монтажа пишеше, задните амортисьори да се монтират на колата докато в работно положение...т.е. долу на земята...така ги и монтирах...днеска пак ги откачих и пак ги закачих и нищо. Ходих на реглаж...единствено ми казаха, че дясното колело е с 1 градус по-наклонено от лявото...но това си го знам..така е от както си купих колата.
Просто не знам къде бъркам...

Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
да не ти е крив носача ве мой 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Явор написа:да не ти е крив носача ве мой
Няма видими белези от удар, днеска го оглеждах много подробно на канал и не ми се вижда да е крив.
То само те не са сменяни отпред, но ще ги сменя до края на лятото.
Проблема лъсна след като се снижи малко колата...преди не съм забелязал да е имало разлика.
Може и самото окачване нещо да е дефектно...ама е Koni все си мисля, че трябва всичко да е ок.
дс
колега погледни си ботуша ,точно над тампона , с трите шпилки дето се хваща ,дали нее изгърбен в сравнение с другия ,там е слабо място, при удар в дупка подава и се получава разлика ,това от личен опит го знам .
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
И при мен го има този момент-след цялостна смяна на окачването- от ляво колата е с 20 мм по-висока./още от миналото лято съм така/
На реглажа казаха че съм скочил в някоя и друга дупка и може нещо ботуша да е мръднал
На реглажа казаха че съм скочил в някоя и друга дупка и може нещо ботуша да е мръднал

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Ами тя е имала удар в дясно и затова колелото е наклонено, в крайна сметка май ще се окаже, че просто колата си е крива...
Ама при теб колега 20мм е адски много...
Ама при теб колега 20мм е адски много...
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Ами затова тая ще ми стане донор за другата-двигателя на едната в купето на другата 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Между другото забравих да спомена нещо може би важно...
Окачването смъква 40/25мм. Странното е, че колата се смъкна само с около 2.5см в дясно и около 1-1.5см в ляво. А отзад изобщо не се снижи.
По принцип в Камор ми казаха, че отпред е прекалено вдигната колата, но я сравнявах със други купета и си беше съвсем в нормите за стандартно окачване.
Задните пружини ми бяха със син маркер и бяха съвсем малко по-високи от новите, докато предните бяха със зелен маркер и бяха много по-високи от новите.
Но като цяло колата изобщо не се снижи толкова колкото на мен ми се искаше. Мой приятел има същото купе с Кони 40/20 и неговата е доста по-ниска от моята...но го има и момента, че неговото окачване е на няколко години, а моето на 2 седмици...
Окачването смъква 40/25мм. Странното е, че колата се смъкна само с около 2.5см в дясно и около 1-1.5см в ляво. А отзад изобщо не се снижи.
По принцип в Камор ми казаха, че отпред е прекалено вдигната колата, но я сравнявах със други купета и си беше съвсем в нормите за стандартно окачване.
Задните пружини ми бяха със син маркер и бяха съвсем малко по-високи от новите, докато предните бяха със зелен маркер и бяха много по-високи от новите.
Но като цяло колата изобщо не се снижи толкова колкото на мен ми се искаше. Мой приятел има същото купе с Кони 40/20 и неговата е доста по-ниска от моята...но го има и момента, че неговото окачване е на няколко години, а моето на 2 седмици...
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на една страна
- Мечтае да кара: е36 328i
колега може би заради удара ти е проблема...мойта е само с червени пружини и е на 3 пруста от земята и гумите са ми в калниците

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Има го момента,че след време окачването сляга и колата става по-ниска.Не гледай колко едната пружина е по-ниска или висока от другата.
Просто характеристиките са им различни и това няма как да ти служи за ориентир.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
bmwdriver написа:Има го момента,че след време окачването сляга и колата става по-ниска.Не гледай колко едната пружина е по-ниска или висока от другата.
Разбира се, така е...всъщност точно този факт ме крепи, че като се "поокърши" новото окачване с времето нещата ще се нормализират...но пък веднага се сещам за колегата дето е така от миналото лято.
В общи линий половин разочарование...исках кола с добро окачване и смъкната с търсената от мен визия...а получих крива кола, с никаква визия и да го ева мнооого добро окачване

11 мнения
• Страница 1 от 1