Могат ли ??

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Могат ли ??

Мнение от kalin » 23 Мар 2005, 12:01

Значи снощи си карам,минавам на залено през одно кръстовище(спор няма движех се бързо)поглеждам в огледалото Сини Светлинки,веднага спирам неми се занимава.излизат МВР служителите(не КАТаджий)представят се,искат докоменти,давам аз лич.карта книжка и талон на МПС,а те ми викат "Е АРЕ ДАЙ го този преглед,и гражданската дай" :shock: :shock: .Питам аз вие господин полицай май може да ми искате само лич.карта и талон на колата (защото така знам),а Катаджийте проверяват другите док....И оттам нататък МВР служителите нещо се промениха :kuku: ,еднака кука разправя ма моя човек "то така като бързате ще трябва гробарка другия път да викаме,а не колегите да пишат глоби"(аааа ясно парички искат тези)ама аз пари за нищо не давам господим полицай,е тогава МВР служителя видимо откачи,каза "Взимай си док" аз останах потресен защото при качването в патрулката единия педе...с каза "ДАНО СЕ ОТРЕПЕТЕ НЕКАДЕ" е нема такъв ИЗРОД НАЛИ?
Та въпроса ми е следния тези полицай кадето не са от КАТ могат ли да изкат прегледа и гражданската ???
а за изказването им ................................................

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 23 Мар 2005, 12:04

Те немогат нищо да направят, но за съжаление могат да викнат КАТ и те да ти напишат каквото си искат по показанията на полицая :confused:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e87 120d » 23 Мар 2005, 12:06

естествено че могат да ти искат ГО и ГТП нали трябва да установът да ли си изряден и ако не си да повикат КАТ да ти напишат актче или да ги почерпиш преди да викнат КАТ (ако не си знаеш правата в дадена ситуация по-добре не се заяждаи с тях) :roll:
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 23 Мар 2005, 13:28

Ако са от охранителна полиция и не са пратени да работят "по КАТ" не могат да ти направят нищо. Могат да ти проверят документите и до там. Ако са констатирали нарушение трябва да викнат катаджията от РПУто за да ти напише фиш или акт. Но тогава могат да те глобят само за минаване на червено (и това се оспорва в съда, но няма да ви кажа как :twisted: ) или за неспиране на знак СТОП или нещо такова. За алкохол не могат да ти направят проба, но могат при съмнение да те задържат НА МЯСТО до идването на катаджията. Така че, ако имате съмнение, че са излезнали на "ВЕЧЕРЯ" просто му се усмихнете и му кажете любезно: "Господин полицай, съгласен съм ще съм нарушил това дето казвате. И ви моля най-учтиво да ми напишете акт, който аз ще си платя в общината, защото съм ГРАЖДАНИН, който милее за благоденствието на Родината си." Гарантирам ви, че няма да ви напише акт. (това е само в случай, че катаджията на РПУто не ги е пратил през нощта да работят като КАТ, но тогава те ще имат актове, които са заведени под номер и няма да се циганят да искат кинти, а направо ще си пишат)
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 23 Мар 2005, 14:24

И аз така веднъж се направих на тарикат че си знам правата и после требваха телефони да спасяват точки,по-добре не се правете на много интересни,а си ги псувайте откровено!
П.С. Само жандармеристите на пряката пред Червило дето спират че влизаш в насрещното не могат да пишат щото пазат посолството,ама и заработват покрай това :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 23 Мар 2005, 15:27

Със сигурност никои други освен служители от кат не могат да ти напишат акт, защото ако го направят сами се прецакват ако си потърсиш правата. Но и те вече не са глупави, казват ти, че трябва да викнат кат, а те докато дойдат може да си отчакаш един два часа и като не ти се чака тия мизерници се надяват на "нещо успокоително". Не знам кое е по-добре, дали да си затраеш или да си търсиш правата. И в двата случая ще са ти опънали нервите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2005, 16:59

Cobra написа:И аз така веднъж се направих на тарикат че си знам правата и после требваха телефони да спасяват точки,по-добре не се правете на много интересни,а си ги псувайте откровено!
П.С. Само жандармеристите на пряката пред Червило дето спират че влизаш в насрещното не могат да пишат щото пазат посолството,ама и заработват покрай това :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Tия пък една нощ на кво ги напрайх, не е истина :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 23 Мар 2005, 17:21

ОК.
значи благоря ви !!!
изводи:ако на тениските на органите на реда пише ПОЛИЦИЯ!!могат да ми изискват всички документи освен док.за платен данък???(все пак аз това питам)

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Мар 2005, 22:35

могат да ти искат лична карта за шогьрската не съм сигорен но ГО не могат да ти искат а ако искат да викат КАТ и ти неси изряден ДАИ им 15,20 лева и да си оди6 че после кат доиде кат и стават много хора и трудно се подкупват а и трябва много пари да дадеш ;) ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Назад към Основен Форум