725тдс Ужасно скърцане тампони отзад!

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

725тдс Ужасно скърцане тампони отзад!

Мнение от Georgiev BMW » 02 Апр 2009, 22:42

Колеги тук от няколко дена се получи някакво ужасно скърцане от десния ми заден тампон, направо като минавам през неравности и хората чак се обръщат и се чудят кво става, направо ме е срам да карам колата така :uups: Неми е в парите проблем да го сменя тои не е скъп просто мн трудно се сменят, а ако я оставя някаде на маистор ще ме бавят поне 3 дена, те тука нашите "маистори" по габрово големи тутковци.Мн интересно, че като минава през локви и сякаш несе чува това скърцане.Пробвах да го праскам с масло, течен силикон, дори с грес :mhihi: , ама след 100метара като мина пак започва да се чува. Ако имате някакви идеи моля предложете щото чак не смея да си искарам колата :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 04 Апр 2009, 20:24

90% не е ти скърца тампона а шарнирната втулка или задния носач

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 04 Апр 2009, 20:37

На мен ми скърца отпред амортисьора миналата година май месец минах много яко през една огромна дупка с това колело и наскоро видях че даже ми блокира от време на време амортисьора.Сигурно някакво усукване се е получило.Виж провери и него че да не направиш като мен да смениш всичко по окачването и накрая се оказаха кофти гуми! :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 05 Апр 2009, 9:54

И аз го имам това скърцане утре ще хода да я прегледати да сменят каквото трябва а иначе при мен е като метално скърцане и е само на неравност
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 05 Апр 2009, 10:04

l-s написа:И аз го имам това скърцане утре ще хода да я прегледати да сменят каквото трябва а иначе при мен е като метално скърцане и е само на неравност

Амортисьор и а съм така като карам бавно и през неравности!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Мнение от Georgiev BMW » 06 Апр 2009, 1:11

Колеги незнам как стана това чудо ама като сложих 18ките с летните гуми и скърцането тотално исчезна :shock: :shock: .Някои има ли обяснение :mhihi: :mhihi: .иначе амортисиорите и двата са ми здрави, специално ги проверявах :)

Потребител
Аватар

Здравейте!

Мнение от k_ognyanov » 09 Апр 2009, 8:35

И аз да се включа в темата. Карам БМВ 725 ТДС. И при мен се чува скърцане в задната част на колата, когато преминавам по неравност. По този повод смених задните горни носачи. Сменени са и малките долни пак по задното окачване. Скърцането сякаш понамаля, но не съм сигурен. Важното е, че все още се чува и не знам къде е проблема за да го отстраня в сервиз. При един от вас скърцането е спряло със смяна на гумите. Какво е положението при останалите. Дайте идеи, къде да търся проблема, че е адски дразнещо това скърцане. Не й отива на колата. Проверил съм в сервиз иначе цялото окачване и нямам разбити шарнири и носачи за смяна. Около кормилните щанги нещата също са ок. Давайте съвети!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fnt » 09 Апр 2009, 12:09

При мен леко скърцаше. Беше от шарнира, но си беше здрав. Сложиха му грес и ново маншонче и спря :D
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 09 Апр 2009, 16:36

При мен със смяна на гумите не се оправи и мисля да смяна амортисиорите
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

Назад към Други модели