Къде да включа кабелите за мигачите на алармата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Къде да включа кабелите за мигачите на алармата

Мнение от slitter » 08 Апр 2009, 0:36

Колеги, имам от най-простите аларми, които не командват дори централното. Управлението е в самата сирена отпред под капака. Но искам да си вържа кабелите така, че да ми светят и мигачите с пускането и спирането, защото така и не са вързани, а не ги чувам сигналите през деня в центъра на шума. Намерих си схемата, знам кой е кабела +12V за мигачите идин жълт, но не знам къде и с кой кабел да го свържа към аварийките предполагам. Не ми се вярва да е към всеки мигач поотделно???? Виждал съм че влизат кабели от алармата към кутията с компютъра, но с кой кабел се съединява......... Става въпрос за М43Б19. Благодаря Ви предварително!

И още един въпрос, за да не пускам нова тема, а има и изписано по този въпрос. Като ръчках из кутията с компа с кабелите след махане и слагане на буксите си светнах бега. Послено може или не може да се угаси тая лампа посредством махане на акумулатора или не. Аз пробвах както бе описал един колега. Махаш клемите, съединяваш ги и даваш на контакт. Е да ама не стана. Не се угаси! Аз ли не правя нещо както трябва или просто тва е мит ?????

Потребител
Аватар

Мнение от dorian82 » 08 Апр 2009, 6:27

колега по първия ти въпрос иди при някои алармаджия и му даи десетина лева да ти вържи алармата като хората.
а по втория въпрос за аербега отиваш на диагностика да ти изчистят грешката и си готов.
и трето колега не бърникаи там където не ти е работа. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Апр 2009, 13:56

dorian82 Пуснато на: 08 Апр 2009, 6:27 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

колега по първия ти въпрос иди при някои алармаджия и му даи десетина лева да ти вържи алармата като хората.
а по втория въпрос за аербега отиваш на диагностика да ти изчистят грешката и си готов.
и трето колега не бърникаи там където не ти е работа.

Koлега, това е технически форум и ако имаш технически отговор го напиши! В противен случай само пълниш с оф топик темата. Аз не съм за десетте лева за алармаджия, а просто искам да го направя сам, щото ми е кеф. Не съм и за 20 лева за диагностика, щото имаше обсъждане по този въпрос преди време за бега. За да си спокоен, днес минах през един сервиз и ми угасиха лампата! Знаеш ли, аз от този форум съм научил толкова много. Толкова много неща съм си оправял сам и то само благодарение на информацията публикувана тук. Поправял съм и на други БМВ-та на приятели. Нищо не съм прецакал до сега. Това е един от най-добрите технически форуми. Иначе имам у нас "Жълти страници" там са посочени 1000 сервиза за аларми и за квото се сетиш. Живея срещу Камор Ауто, ама въпроса не опира до това. Не се заяждам с тебе, просто ти обяснявам за кво иде реч. Щото сега съм на работа и си включвам компа, за да вида дали някой нещо не ми е отговорил и чета некви упътвания къде да ида и кво да не пипам.

Както и да е... ще се радвам на всеки, който има технически отговор да го сподели. Колеги и аз се извинявам за офтопика. Благодаря Ви!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Апр 2009, 17:59

Никой ли не знае?

Потребител
Аватар

Мнение от dorian82 » 08 Апр 2009, 21:16

пич нещо много си се запенил, по спокоино :ranting:

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Апр 2009, 21:24

ако това ще ти помогне - хората на които бях я оставил преди две години за аларма (само заради застраховката) не можаха да се справят и си пуснаха нови кабели до всеки мигач :shock:
И на мен ще ми е интересно да разбера къде биха могли да се вържат. Не че има някакво значение вече, но все пак ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Апр 2009, 21:45

пич нещо много си се запенил, по спокоино

Aз съм си много спокоен, ти кво си мислиш, че ме ангажираш ли нещо? Дреме ми на мене! 8)

Повече квото и да напишеш няма да ти отговарям......

Назад към E46