странно тропане по неравности

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

странно тропане по неравности

Мнение от obi_fix » 08 Апр 2009, 10:43

здравейте пичове като мина по павета или някаде дето пътя е по зле и гумата има по често и ход нагоре надолу и се чува шум се едни си хванал вилица и лажица и ги удряш една в друга? един приятел ми кара колата лекичко аз ходих до гумата да чуя чува се само от зад предимно от дясно от ляво е съвсем слабо ако въобще го има а не чувам това от дясно гледах да не е предпазителя на диска да се удря в нещо защото той е тъничак и би издавал такъв звук но май не е ? от какво би могло да е не ми пречи на карането но като знам че ми дрънка откачам ? :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Апр 2009, 10:58

до колкото разбрах става дума за задните колелета ? единия вариянт е да ти потропват наклдките, дугия е да има някакъв проблем с ръчната спирачка като свалиш спирачния апарат/2болта/ и развиеш диска/вътрешен шестограм/ изваждаш диска да се увериш, че всичко е наред и няма скъсани пружинки ;) и пиши какво си открил 8)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 08 Апр 2009, 11:05

не е от накладките сменях ги преди 2 дни а тропането е откакто я взех :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 08 Апр 2009, 11:30

obi_fix написа:не е от накладките сменях ги преди 2 дни а тропането е откакто я взех :evil:

ако е такъв стържещо-скърцащ звук - може да е от пружините или от амортесьорите (тампони) - пробвай на место с натискане от всяка страна да чуеш дали се чува нещо...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 08 Апр 2009, 12:17

ммм стържещ не е ... представете си че секи път когато гумата мине през неравност се чува все едни си зел две тънки ламаринки и ги удряш една в друга кратак и слаб звък е но по павета става постоянен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 08 Апр 2009, 13:07

биалтеките ви виж
те са едни много малки отзад
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Апр 2009, 13:44

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Апр 2009, 13:48

© написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=142817 :shock:

абе дано не е това , че мн работа ще му се отвори на човека :(
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 08 Апр 2009, 13:50

ако е това няма да е слаб звука както е писал колегагта, не че пречи да провери де
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kitenov » 08 Апр 2009, 14:09

незнам но се опитвате да взимате хляба на някои ясновидци и гадатели тази работа приятелю несе решава тук във форума а на канала с внимателно приглеждане на предницата и задницата на автомобила може да са хиляди вариантите от които да идва този звук неси губи времето тук ами марш на канала и внимателно проверете всеки един детаил по окачването и тнк

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Апр 2009, 14:59

kitenov написа:незнам но се опитвате да взимате хляба на някои ясновидци и гадатели тази работа приятелю несе решава тук във форума а на канала с внимателно приглеждане на предницата и задницата на автомобила може да са хиляди вариантите от които да идва този звук неси губи времето тук ами марш на канала и внимателно проверете всеки един детаил по окачването и тнк

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 08 Апр 2009, 23:50

абсолютно е така но реших че няма да кой знае какъв прпблем за обществото все пак да попитам може някой да го е преживял или да чуя полезно мнение за което не съм се сетил сам.. иначе че има 10000 варианта си е така ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 09 Апр 2009, 6:15

май тука във форума няма да има 10000 колеги с проблемни коли че да улучиш на някой да ти помогне. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 09 Апр 2009, 15:22

Не може да е от това - аз го имах този проблем и въобще не вадеше нищо подобно като звук - така че споко :)
Най-добре е да си провериш при вещи лица, но на мен ми звучи като накладки - няма значение, че си ги сменял! Проблема е в конзолките, които държат накладките - просто се износват ли (знам ли...) и самите накладки почват да подскачат вътре в апарата от най-малкото нещо. Имам го тоя проблем на голфа ми и си перкам и хич ми не пука :) Просто или трябва да си купя нов спирачен апарат, или да си карам с него - не е проблем.
...ама тва е само вариант де.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 09 Апр 2009, 21:02

Здравей,за тропането колегата Sharo ти го каза няй точно.Качваш я на канал,гумите не трябва да са във въздуха и проверяваш биалетките.Ако не знаеш как вземи някой компетентен или най лесно на майстор.
Успех.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Назад към E46