Ето това тропа гадно от зад

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Ето това тропа гадно от зад

Мнение от bscsystem » 05 Апр 2009, 14:47

Това май е проблема с цъкането/тропането и какво ли още не от зад.

Сега ще ходя да видя дали със заваряване ще се оправи лесно или ще има гооолеми проблеми. Тия бмвта много калпави се оказаха на тия места и амортесиорите се откъсват горе понякога при багажника...

За съжаление сега го видях, като сменявах гумите и нз от кога е така и дали се е отваряло с времето повече или изведнъж е потънало.

Изображение

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: C вратите

Мнение от BmwE46 » 05 Апр 2009, 15:07

При менбеше 1 към 1 !!!!! завариха ми го и се оправи, но при мен скърцаше като давам газ. а тупкането е от тампоните !!! които струват стотинки самоче се сваля целия заден мост .... ;x явно редовно си му хващал спирачката :D поне при мене от тва се получи :roll: до колкото виждам от снимките тампона до ст. щанга тие заминал както и при мене о това се получава тропането а скърцането е от тфа дето ти е скъсаното ! и както казах тампона е стотинки и сиг 300 лв да ти го сменят.! и тфа го оправи задължително, че ще се пребиеш някъде!! после го пръсни с нещо да не раздяса с Body най-добре. :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 05 Апр 2009, 16:19

Това ли е прословутото "скъсване на задния мост" при Е46. :roll:
ПП: на купе ли са снимките :?:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BmwE46 » 05 Апр 2009, 16:52

Моито купе беше същото както казах от горе нз дали е от купе, но при мене беше същото ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 06 Апр 2009, 2:53

Не е купе колата, седан е. Какво да се прави, ще ходя тия дни да сваляме там, каквото трябва и да го заваряват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BmwE46 » 06 Апр 2009, 3:07

Аз лично вдигнах колата и от 2те страни свалих долните болтове на амортесырите след което моста увисна отвих малко и от другата страна дето не е скъсано за да увисне още малко завариха ми го за 1 час някъде пръснахме го с боди след което завихме всичко и нямам вече проблеми :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 06 Апр 2009, 14:58

И аз имах същият проблем. Майсторът ми каза, че това е много често срещан проблем при Е36, но се среща по-рядко на Е46. Проблема е, че планката е с точкова заварка и дава дефекти. На фейслифта вече се прави цялостна обшивка.
Ама няма проблем иначе - заварява се и жми градо... кофти е само, че е на много неприятно място и трябва да се разкачва задницата...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 06 Апр 2009, 15:44

Това да се чува.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 06 Апр 2009, 16:32

Кофти проблем,но не и нерешим!Доста по-добър вариант от много други ;)

п.с. аз днес установих,че и при мен е тръгнало :roll:
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 07 Апр 2009, 10:11

Ами в крайна сметка не е нищо особено - на мен ремонта ми излезе към 150 лева....не знам дали са много или малко, но ми го направи човек, на когото имам абсолютно доверие. Така че аз лично съм доволен.
Що е отнася за дефекта - при Е36 самата планка е по-малка като размери и това е поправено в Е46 с по-голяма планка....но уви пак се случва :))))
Преди да го оправя, когато колата стоеше на едно място и почна леко да я бутам напред - скърцаше точно отзад при диференциала. Първоначално ми бяха казали, че е тампон при диференциала, но се оказа другото :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 07 Апр 2009, 12:03

Много пари са ти вземи, на мен ми искаха 15лв :shock:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Апр 2009, 23:04

Ами на мен ми бяха разкачили задния мост, после бяха махнати мокетите.... абе не знам...важното е да е добре направено. Ако си минал с 15 значи си супер :)- стига да е добре направено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 08 Апр 2009, 9:24

и на мене беше така,свалиха моста изрязаха нова планка на мястото на скасаното на нея и направиха дупка с резба и там се зави моста и нее чуло но на мене за по стабилно и през багажника от горе се завари пак,така че да няма утре ходене пак и стана убиец и не си личи нищо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 09 Апр 2009, 17:08

Цената която казах е пълна щуротия, на бартери сме за това е такава. Да не се подведе някой. Иначе, да разкача се задницата и се заварява. Нестава както казва колегата със отвинтване на амортесиорите и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BmwE46 » 10 Апр 2009, 0:29

bscsystem написа:Цената която казах е пълна щуротия, на бартери сме за това е такава. Да не се подведе някой. Иначе, да разкача се задницата и се заварява. Нестава както казва колегата със отвинтване на амортесиорите и т.н.

Колега става и още как откачаш амортесиорите ама преди това вдигаш колата и от 2те страни на крик ;) отвиваш от малко и болта от другата страна на моста дето е здравата част и си деистваш.
Изображение

Следваща

Назад към E46