Относно фабричната аларма

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 06 Апр 2009, 11:16

spower написа:
Radichev написа:Здравейте,

..........

Благодаря предварително!

колега проблема ти най вероятно ще се окаже релето за отключване аз имах този проблем и го реших със смяната му има тема за това описана е процедурата , но дано при теб се окаже само дистанционното, че си иска работа ;) успех!

Благодаря колега, намерих темата и май трябва да си играя на жичкаджия с релетата :mhihi:
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 06 Апр 2009, 14:52

Червена лампа под огледалото няма,а зад плафона има някаква джиджавка с решетки,както описвате обения датчик,но като оставя стъклата на половина и си вкарам ръката нищо не става,значи съм само с централно ще провам и другите начини пък да видим.Благодаря за инфото на всички отзовали се ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Апр 2009, 15:30

fen_na_bmw написа:Червена лампа под огледалото няма,а зад плафона има някаква джиджавка с решетки,както описвате обения датчик,но като оставя стъклата на половина и си вкарам ръката нищо не става,значи съм само с централно ще провам и другите начини пък да видим.Благодаря за инфото на всички отзовали се ;)

Първо - лампата не е задължително да е на огледалото - за да е там - огледалото трябва да е електрохроматично. Има още две места на които може да се монтира тази лампичка - до копчето за авариините и някъде около панела на климатроника.
Второ - това, което е по-близо до плафона е плоско, нали? Това е микрофона на хендс-фрий системата. Обемният датчик е горе-долу в центъра на тавана и е издаден, не плосък.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 06 Апр 2009, 18:16

Archangel написа:
fen_na_bmw написа:Червена лампа под огледалото няма,а зад плафона има някаква джиджавка с решетки,както описвате обения датчик,но като оставя стъклата на половина и си вкарам ръката нищо не става,значи съм само с централно ще провам и другите начини пък да видим.Благодаря за инфото на всички отзовали се ;)

Първо - лампата не е задължително да е на огледалото - за да е там - огледалото трябва да е електрохроматично. ...

Не е задължително огледалото да е електрохроматично! И на обикновенно огледало диода е там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 06 Апр 2009, 18:46

stilko написа:
Archangel написа:

Първо - лампата не е задължително да е на огледалото - за да е там - огледалото трябва да е електрохроматично. ...

Не е задължително огледалото да е електрохроматично! И на обикновенно огледало диода е там.

E не само де, може и със сензор за дъжд. Имам предвид, че...хм...на най-простото огледало как ще му се прокара жицата дотам, така че да не се вижда?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 06 Апр 2009, 18:49

За сензора ще се съглася ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 06 Апр 2009, 19:24

А аз за микрофона
Това е микрофона на хендс-фрий системата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 06 Апр 2009, 20:39

и стига е тая голяма лампа ако я сложиш до климатроника....направо ще умра... хахахахаха няма ли лампа на огледалото,няма аларма и това е...говорим за фабричната.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 06 Апр 2009, 21:35

ивайло81 написа:и стига е тая голяма лампа ако я сложиш до климатроника....направо ще умра... хахахахаха няма ли лампа на огледалото,няма аларма и това е...говорим за фабричната.....

Aко си я беше купувал допълнително като мен - щеше сам да прочетеш в менюъла, който си идва с нея. На нормално огледало няма къде да му се навре диода ;) Затова се слага до копчето на авариините.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 06 Апр 2009, 21:45

аха...че кой луд си купува допълнително?? :mhihi: щото и за каско ти трябва още една аларма,ако е до 2000г модел след това незнам какви са им оригинаните аларма на фейса....

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 06 Апр 2009, 22:02

Archangel написа:
ивайло81 написа:и стига е тая голяма лампа ако я сложиш до климатроника....направо ще умра... хахахахаха няма ли лампа на огледалото,няма аларма и това е...говорим за фабричната.....

Aко си я беше купувал допълнително като мен - щеше сам да прочетеш в менюъла, който си идва с нея. На нормално огледало няма къде да му се навре диода ;) Затова се слага до копчето на авариините.

Моя светодиод е над пепелника :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jujinio » 06 Апр 2009, 22:41

Понеже разсъждавате гледам над въпроса встрани от съществената тема.Как да разберете дали пищи алармата.Момчета стига ве. тва е най-лесното.Сваляш джама излизат от колата закл колата и през джама отваря6 колатаТрябва да пищи :)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 06 Апр 2009, 22:46

Jujinio написа:Понеже разсъждавате гледам над въпроса встрани от съществената тема.Как да разберете дали пищи алармата.Момчета стига ве. тва е най-лесното.Сваляш джама излизат от колата закл колата и през джама отваря6 колатаТрябва да пищи :)

Темата е дали оригиналната аларма има сетлинен и звуков ефект при заключване и отключване. А не дали ПИЩИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jujinio » 06 Апр 2009, 23:14

milennyc написа:
Jujinio написа:Понеже разсъждавате гледам над въпроса встрани от съществената тема.Как да разберете дали пищи алармата.Момчета стига ве. тва е най-лесното.Сваляш джама излизат от колата закл колата и през джама отваря6 колатаТрябва да пищи :)

Темата е дали оригиналната аларма има сетлинен и звуков ефект при заключване и отключване. А не дали ПИЩИ

Затова и съм написал че разсъждават хората в страни от темата.имаше мн писания на тема как да се провери дали пищи.а реалната тема е др :)
Поздрави

Потребител
Аватар

Мнение от mitko_vlay » 08 Апр 2009, 13:34

Понеже изчетох внимателно разискваната тема искам и аз да попитам нещо.Имам проблем с фабричната аларма.Колата работи, а алармата пищи и не може да се дезактивира.Чувал съм, че се обучавал ключа, вярно ли е и ако е как става?Освен това имам червена лампичка под огледалото но тя никога не е светела, нито при отключване нито при заключване.

ПредишнаСледваща

Назад към E46