Относно фабричната аларма

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Относно фабричната аларма

Мнение от yellowsubmarine » 05 Апр 2009, 16:58

Здравейте, с фабричната аларма съм и когато се отключва/заключва колата с дистанционното на ключа, то тя не издава звуков сигнал. Кажете лесно ли става да се направи да писука и дали става във всеки сервиз за аларми?! :winky:

edit (03.11.2011): да, става с ДИС!
Последна промяна yellowsubmarine на 03 Ное 2011, 19:47, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 05 Апр 2009, 17:22

До колкото знам фабричните аларми не издават звукови сигнали при отключване/заключване, ако пък я има тая функция могат да ти я програмират само в BMW сервиз или някой който има сервизна програма за BMW.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 05 Апр 2009, 17:27

Нямат звуци при отключване и заключване. Само светлинна индикация.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 05 Апр 2009, 17:54

kiko™ написа:До колкото знам фабричните аларми не издават звукови сигнали при отключване/заключване, ако пък я има тая функция могат да ти я програмират само в BMW сервиз или някой който има сервизна програма за BMW.

Да така е. Става с ДИС а аз случайно го имам :)

Archangel написа:Нямат звуци при отключване и заключване. Само светлинна индикация.

Грешиш колега

А сега за колегата който е пуснал питането. Ако искаш мога да ти го направя. Ако се интересуваш пиши на ЛС

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 05 Апр 2009, 18:51

Е с ДИС става, само че пише Approved for US vehicles. Аз си мислех, че US имат различни аларми, затова.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 05 Апр 2009, 21:34

колеги и аз да питам нещо значи алармата или централното ми е вградена в ключа,като я заключа светват мигачите без звук,а при отклюване нищо не свети или мига само плафоните в купето светят,при заключено положение при удар където и да било не свири,като се заключа вътре пак нищо даже не мога да си отворя :shock: как да разбера дали имам сирена или само централно??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meteorman » 05 Апр 2009, 21:47

И аз съм с орегинална аларма,но нито светлинна, нито звукова сигнализация имам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 05 Апр 2009, 23:36

fen_na_bmw написа:колеги и аз да питам нещо значи алармата или централното ми е вградена в ключа,като я заключа светват мигачите без звук,а при отклюване нищо не свети или мига само плафоните в купето светят,при заключено положение при удар където и да било не свири,като се заключа вътре пак нищо даже не мога да си отворя :shock: как да разбера дали имам сирена или само централно??

Бях описал в една друга тема вече, вчера беше.
При удар няма как да свири, това не ти е на Бай Пешо китайската аларма, оригиналната няма такива "екстри".
Вътре като влезеш - ако има тежест на седалката - алармата няма да се включи, дори да я има. Заключва само централното, но самата аларма не се активира, вързана е с датчиците за еърбезите в седалките.
А че не можеш да си отвориш - нормално - при активирана аларма отвътре колата не може да се отвори с дръжките или с копчето.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 06 Апр 2009, 0:20

Как да разбереш: 1во. Имаш ли обемни датчици на тавана по средата
2ро. Както си седиш вътре и си заключил от централното на ключа, пусни мигачи или чистачки и трябва да писне
3то. Заключена кола и си отвън ... опитаи се да си отвориш предния капак (като преди да заключиш си дръпнал все пак от купе да отвориш капа) ... и други начини има ... но и тези ти стигат само за теста.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 06 Апр 2009, 0:27

е аз си седя вътре и алармата се включва,защото си има обемни датчици...нещо май си в грешка....а най-лесно виж дали има под огледалото една червена лампа,значи имаш,ако няма-нямаш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 06 Апр 2009, 3:02

fen_na_bmw написа:колеги и аз да питам нещо значи алармата или централното ми е вградена в ключа,като я заключа светват мигачите без звук,а при отклюване нищо не свети или мига само плафоните в купето светят,при заключено положение при удар където и да било не свири,като се заключа вътре пак нищо даже не мога да си отворя :shock: как да разбера дали имам сирена или само централно??

Значи заводската аларма не е шокова, т.е. не се задейства при удар на колата. За да се убедиш, че я имаш пробвай следните неща:
- заключи с копчето на дистанционното, отключи с ключа шофьорската врата без да отключваш централно с дистанционното;
- остави прозореца отворен и заключи с дистанционното, проври си ръката през прозореца (ако имаш обемен датчик на тавана)

трябва да ти се задейства алармата

а да, и по-горе колегата каза та се сетих - на огледалото трябва да имаш червена лампичка, която мига при заключване с дистанционното, респ. пускане на алармата ;)

А и не знам, ако имаш каско, то трябва да имаш и аларма, иначе нямаше да искат да ти маркират автомобила.

Успех :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 06 Апр 2009, 9:31

Здравейте,

при мен пък се получава един проблем, който къса нерви. Напоследък често не иска да се отключи с дистанционното. Като натисна копчето за отключване и само светват плафоните в купето, но колата не се отключва. Като натисна копчето за заключване светват мигачите и се чува някакъв звук от централното, но колата така или иначе си е заключена. Многократно се опитвам да отключа с копчето и обикновенно не става. Тогава влизам в колата, правя едно кръгче и чак тогава отключвам с копчето от централната конзола. Проблемът е, че няма някаква закономерност, а просто колата сама си решава кога да се отключи.

Благодаря предварително!
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 06 Апр 2009, 10:32

Radichev, смени си батерията на дистанционното, не знам дали е от нея, но поне я смени та да си 100% сигурен, че не е от нея.
Ако се окаже, че не е това, бягай по-добре в някое сервизче ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 06 Апр 2009, 10:56

yellowsubmarine написа:Radichev, смени си батерията на дистанционното, не знам дали е от нея, но поне я смени та да си 100% сигурен, че не е от нея.
Ако се окаже, че не е това, бягай по-добре в някое сервизче ;)

Не е нито от батерията, нито от копчетата на дистанционното, защото при натискане си приема сигнала колата и светват плафонитие, пък и не иска да се отключва и от копчето в купето, не само от дистанционното. А миналия път като са я водили на "майстор", той казал, че е ОК, но преди ми го правеше тоя номер веднъж на високосна и то след 3-4 натискания се отваряше. Сега направо си е смях да ме види човек по улицата :mhihi:
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 06 Апр 2009, 10:57

Radichev написа:Здравейте,

при мен пък се получава един проблем, който къса нерви. Напоследък често не иска да се отключи с дистанционното. Като натисна копчето за отключване и само светват плафоните в купето, но колата не се отключва. Като натисна копчето за заключване светват мигачите и се чува някакъв звук от централното, но колата така или иначе си е заключена. Многократно се опитвам да отключа с копчето и обикновенно не става. Тогава влизам в колата, правя едно кръгче и чак тогава отключвам с копчето от централната конзола. Проблемът е, че няма някаква закономерност, а просто колата сама си решава кога да се отключи.

Благодаря предварително!

колега проблема ти най вероятно ще се окаже релето за отключване аз имах този проблем и го реших със смяната му има тема за това описана е процедурата , но дано при теб се окаже само дистанционното, че си иска работа ;) успех!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Следваща

Назад към E46