Тампони по окачването на компакт.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Тампони по окачването на компакт.
Здравейте колеги...
почва да ме хваща срам, че постоянно ви питам разни неща, но какво да се прави
. От около месец ми се появи едно скърцане отзад в дясно... отначало си мислех че скърца нещо по интериора някоя кора или нещо но след като се убедих, че не това е проблема мисля, че е нещо по окачването. Когато минавам през дребни неравности се чува едно скърцане - буквално си скърца и все едно идва от зад от багажника мойта теория е, че тоя тампон дето е горе в багажника се е сцепил и затова така скърца мисля че е номер 7 на схемата дето съм показал... другото което се замислям е сега като гледам че може да скърца и от пружината защото като че ли и на нея има някакви гумени. Лошото е че като погледнеш всичко изглежда както трябва и скърцането се чува само кога минаваш по неравности, а няма как да се движа и да се гледа отдолу. при разклащания, прилагане на натиски и тем подобни не скърца а само през дребни неравности и при потегляне. Ако е този тампон дето е в багажника дали ще го сменя без някакви специални инструменти. Благодаря предварително:) и се извинявам ако подразня някой с темата ми. Поздрави! 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега и аз го имам този проблем само че на седан. Приготвил съм тампони да сменям ,че гадая от месеци. Като спра колата и натискам отзад всичко си е ок. Като тръгна обаче при неравности почва проклетото скърцане и ме побърква. И аз се бях загледал в интериора, кори и тн.. но всичко е на мястото си
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Номер 7 ли са тампоните ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=33_0459&hg=33&fg=45
че съм решил да си купя оригинални?
трябва ми каталожния номер за да мога да си ги взема
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=33_0459&hg=33&fg=45
че съм решил да си купя оригинални?
трябва ми каталожния номер за да мога да си ги взема

Последна промяна SvetlyoSvetlyo на 03 Апр 2009, 13:49, променена общо 1 път
- xenolith
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 (M43B19)
Аз смених 4 амортисьора и пак тракаше по дупки, а у, но не скърцаше. Слизам от колата, натискам тоз багажник, та не натискахме двама, ама няма братче, мълчи. Качвам се и даже на завой си тракаше от време на време. Един тампон си купих за 14-15 лева и 50 лв смяна
Ама това 7 на схемата не ми прилича на тампона, който сменях аз. Беше една кръгла гумичка, отвън с алуминиев кожух. 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
и аз колеги бях така ама скарцането се беше появило от задната седалка просто излязла от 4оповете и скарцаше адски дразнещо
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Възможно е и тампоните на задните носачи да ти скърцат (след като чуваш скърцането само при потегляне или при минаване по неравности. Ако бяха тампоните на задните бомбета , горе на амортисьора щеше да се чува скърцане и на място. Все пак погледни си ги и тях ,а и да са здрави за сега , не е лошо ако ги смениш , не е философия- махаш кората в багажника и гледаш внимателно и ще се ориентираш).
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги
имах малко време и свалих мокета отзад в багажника да огледам горе долу как стоят нещата
и като свалих гумето отгоре на тампона десния зех ВД40-то и му пръснах малко след което като покарах го няма скърцането
утре ще ги сменям въпросните тампони:) да се надявам че ще се справя... Поздрави 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
ре
И вземи нащракай малко снимки на всичко
Успех и дано повече нищо не ти скърца!

Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!
13 мнения
• Страница 1 от 1