По разните държави... 116 мили във 55 мили ограничение
Модератори: mitaka7, Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
По разните държави... 116 мили във 55 мили ограничение
от бимърфорумс...
кратък общ превод: пича го хванали със 116 във 55
отишъл за 6ти път на съд, обвинителя бил там и предложил сделка- да се откаже от обвиненията за състезание по пътищата (които са накуземи със затвор) и да му даде глоба за превишена скорост и неправилно смяна на лентата или... да даде ход на делото и да се решат нещата със съдия.
нашия се консултирал със адвоката си и приел офертата.
резултата бил:
10 месеца наблюдение (демек, всяко провинение=затовр)
ходене на курс за "майки против карането пиян"
45 часа обществено полезен труд (чистиш боклуците по магистралите)
глоба за неправилна смяна на лента - $154
глоба за превишена скорост - $1153
7 дена затвор (излежава се през уикендите във затвор-къща)
и съдийката му е казала: "не искам никога повече да те виждам във съдилището"...
да не говориме че след това гражданската му застраховка ще е най-вероятно около $2500 на година.. и то ако някои го вземе...
та така.... просто ми се стори интересно.
"Went to Court today...verdict is in.
--------------------------------------------------------------------------------
Today was the 6th time I went to court since I got arrested and thought I was going in for another continuance. I even thought about dressing casualy but chose to dress "to the nines" just incase something did happen. Well, something happened.
The prosecuter was there and i had the chance of taking what he gave me (which dropped racing) or going to trial and not knowing if racing would be dropped or not. Racing is an automatic suspension of your liscense so it was the one I was worrying about the most. I've had enough of going to court every other thursday which requires me to wake up at 6:30, pay for parking, and lengthens an already long day. My lawyer was talked to me outside and told me that I should just take the offer so I could keep my liscense so I did. He said that they would drop racing and charge me with going 116 in a 55, reckless and imporper lane usage. There was jailtime as well as community service that was in the judges hand which made me nervous because she is one of the harshest judges in Atlanta.
As I stood at the podium the judge accepted the dropped racing and merged the reckless and speeding into one ticket. I was found guilty for that as well as the improper lane usage. I had done a defensive driving course so she didnt make me take another one but here is what I have to deal with now:
-Probation for 10 months
-Attendance of MADD class
-45 hours of community service
-Improper Lane Usage Fine- $154
-Speeding Fine- $1153
-7 days in jail
Thats right, $1307 in fines ($170 a month for 10 months because of the probation fee so really it is $1700) 45 hours of service AND 7 days in jail. The judge allowed me to serve it over 4 weekends because of school and work. So starting next weekend I'll be getting off of work at 7pm, going to the jailhouse by 8pm and let out sunday at 8pm. Also, the Judge said "I dont EVER want to see you in my court house again." My days of spirted driving is over."
Just some food for thought of what could happen if you get busted.
And thats not even taking into account how much it is going to cost to get insurance afterwards
кратък общ превод: пича го хванали със 116 във 55
отишъл за 6ти път на съд, обвинителя бил там и предложил сделка- да се откаже от обвиненията за състезание по пътищата (които са накуземи със затвор) и да му даде глоба за превишена скорост и неправилно смяна на лентата или... да даде ход на делото и да се решат нещата със съдия.
нашия се консултирал със адвоката си и приел офертата.
резултата бил:
10 месеца наблюдение (демек, всяко провинение=затовр)
ходене на курс за "майки против карането пиян"
45 часа обществено полезен труд (чистиш боклуците по магистралите)
глоба за неправилна смяна на лента - $154
глоба за превишена скорост - $1153
7 дена затвор (излежава се през уикендите във затвор-къща)
и съдийката му е казала: "не искам никога повече да те виждам във съдилището"...
да не говориме че след това гражданската му застраховка ще е най-вероятно около $2500 на година.. и то ако някои го вземе...
та така.... просто ми се стори интересно.
"Went to Court today...verdict is in.
--------------------------------------------------------------------------------
Today was the 6th time I went to court since I got arrested and thought I was going in for another continuance. I even thought about dressing casualy but chose to dress "to the nines" just incase something did happen. Well, something happened.
The prosecuter was there and i had the chance of taking what he gave me (which dropped racing) or going to trial and not knowing if racing would be dropped or not. Racing is an automatic suspension of your liscense so it was the one I was worrying about the most. I've had enough of going to court every other thursday which requires me to wake up at 6:30, pay for parking, and lengthens an already long day. My lawyer was talked to me outside and told me that I should just take the offer so I could keep my liscense so I did. He said that they would drop racing and charge me with going 116 in a 55, reckless and imporper lane usage. There was jailtime as well as community service that was in the judges hand which made me nervous because she is one of the harshest judges in Atlanta.
As I stood at the podium the judge accepted the dropped racing and merged the reckless and speeding into one ticket. I was found guilty for that as well as the improper lane usage. I had done a defensive driving course so she didnt make me take another one but here is what I have to deal with now:
-Probation for 10 months
-Attendance of MADD class
-45 hours of community service
-Improper Lane Usage Fine- $154
-Speeding Fine- $1153
-7 days in jail
Thats right, $1307 in fines ($170 a month for 10 months because of the probation fee so really it is $1700) 45 hours of service AND 7 days in jail. The judge allowed me to serve it over 4 weekends because of school and work. So starting next weekend I'll be getting off of work at 7pm, going to the jailhouse by 8pm and let out sunday at 8pm. Also, the Judge said "I dont EVER want to see you in my court house again." My days of spirted driving is over."
Just some food for thought of what could happen if you get busted.
And thats not even taking into account how much it is going to cost to get insurance afterwards
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Въпреки че най-вероятно повечето от нас сме в неговата категория на пътя,мисля че така трябва да е и у нас за да спрем да се избиваме
:
19 годишен уби жена на спирка

19 годишен уби жена на спирка

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
то ако и тука е така опасявам се 4е няма да е нужно да се сабирама на еко и на бояна а ще се виждаме по магистралите да сабираме боклуци и жсяка събота и неделя форума ще ее в каща затвор

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
dizelboy написа:то ако и тука е така опасявам се 4е няма да е нужно да се сабирама на еко и на бояна а ще се виждаме по магистралите да сабираме боклуци и жсяка събота и неделя форума ще ее в каща затвор![]()
Изкърти мивката

Има много верно в тези приказки!
ПС Само строги мерки(меко казано) ще ни набият акъл в главата!
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Само строги мерки(меко казано) ще ни набият акъл в главата!
Или някой зид...
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ....
в САЩ тези закони не са от вчера, а виждате че има и такива които не ги спазват. Там също стават доста изцепки.
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
там обаче закона е за ВСИЧКИ ,а тука това скоро няма да стане .. още съм афектиран от някъв лек който без малко да ме отнесе с новата си А6ца на светофара на който пресичах на зелено пеша преди малко.. и това пред очите на куките .. същите куки които 2 часа преди това ме глобиха за неправилно паркиране ,само мене от 20 спрели неправилно 

netsurfer_bg написа:в САЩ тези закони не са от вчера, а виждате че има и такива които не ги спазват. Там също стават доста изцепки.
Чак доста, съмнявам се. Просто там идиотите са в повече, това е!
Т ако знаеш какво ще те сполети най-вероятно ще размислиш, а те въпреки това го правят, ей тъй, за шоуто!
11 мнения
• Страница 1 от 1