Къде и колко струва монтаж Ангелски очи в Плевен ?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава е36

Къде и колко струва монтаж Ангелски очи в Плевен ?!

Мнение от mr.co0p3r » 03 Апр 2009, 20:42

Пичове,решил съм да си купя ангелски очички и съм от плевен,но сам няма да се справя,и търся информация къде и колко струва монтаж в Плевен ??? Мерси предварително :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 03 Апр 2009, 20:47

цели фарове с ангелски очи или само ринговете (CCFL) ?
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr.co0p3r » 03 Апр 2009, 21:09

само ринговете колега... ? :confused: :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 03 Апр 2009, 21:12

помоли някои колега от форума дето е от Плевен, става за 30 минути надявам се да не ти откажат
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Апр 2009, 21:12

Вземаш един комплект от civic и си отделяш цял ден да ги монтираш, при условие че си нямаш идея какво правиш. Не е толкова сложно, не е и много лесно де, но след като монтирах мойте чисто сам смея да твърдя, че всеки може сам да си ги монтира.
Имаше някаде тема със снимки дори как става точно.
Ако този варянт не те устройва можеш(надявам се) да очакваш помощ от колега от Плевен, срещу почерпка. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr.co0p3r » 03 Апр 2009, 21:45

хаха,почерпката е проблем нулев....ма стига да намеря,един фр е голям майстор и мотора си го тунингова сам самичак и ми предложи ама ми казаха,че било мн специфично и да си отида на майстор...кажете кво да прая и да дам ли на тоя фр да ги направи(майсторче си е ) :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 03 Апр 2009, 21:48

Отдели си 5 часа щом ще го правиш за първи път аз първия път си играх 4 часа след това на един приятел ги монтирахме за няма и 1 час :D
Beautiful Mechanical Wonder

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 03 Апр 2009, 21:54

колеги може ли една идея и за мен по тази тема да не пускам нова. направих си ринговете от плътна пласмасова пръчка , направих и нарезите и стана супер. Монтирал съм диоди и всичко е ОК. Доста ярко светят и се получи. Сега обаче се чудя къде е по добре да ги сложа? Дали между цялото стъкло и двете полукръгли стъкла, както видях че са монтирани на едно БМВ ? Или зад вътрешните стъкла пред рефлектора? Как мислите че е по добре? А ако махна вътрешните стъкла дали ще е проблем за фаровете?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 03 Апр 2009, 22:06

ринговете се слагат пред кръглите стъкла :!:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 04 Апр 2009, 0:51

Е незнам на вас колко ви е отнело да си монтирате тука, но миите рингове си ги правих сам и стана мн ефектно можеби няма друго БМВ с такива Ангелски очи. В галерията ми може да погледнете част от ринговете преди да бъдат завършени. Цялата пеоцедура ми отне около три дена като имате на впредвид, че от 9 - 18h съм на работа. А за огледалата неми се говори сега там в някой друга тема ще споделя за тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 04 Апр 2009, 0:53

Не махай стъклата, че да не вадиш очите на тези пред теб. Да пред кръглите стъкла се слагат. Има място точно за ринга и той си се заклещва перфекто, не е нужно да се слагат допълнителни щипки да се лепи и т.н.

Темата за монтаж със снимки::
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=101948

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 04 Апр 2009, 1:33

колега евала. темата е супер и е доста ясна. Аз обаче имам фарове на които проклетите вътрешни стъкла са лепени със силикон, явно са си така.. по добре да отлепя външното и да си го залепя после пак и готово..

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 04 Апр 2009, 1:57

ares2 написа:колега евала. темата е супер и е доста ясна. Аз обаче имам фарове на които проклетите вътрешни стъкла са лепени със силикон, явно са си така.. по добре да отлепя външното и да си го залепя после пак и готово..

и моите имаха силикон :D силикона го режеш и вадиш лещата слагаш ринга и обратно лещата след това няма нужда пак от силикон освен ако не счупиш щипката която държи лещата
Beautiful Mechanical Wonder

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 04 Апр 2009, 2:05

моят модел е на бош. вероятно от първите, има един плътен слои силикон някакъв сив. лошото е че не се виждат щипки :) дано да се появят отдолу. иначе рингове ги правих сам ,но се получиха много добре. от бриколаж купих едни пръчки за пердета. много време ми отне да ги търся ,но се оказа че не са били на щанда за щори...
огънаха се много добре, вътре са плътни провеждат светлината много качествено. нарязах ги леко напречно през 2 - 3 мм и само с два диода в основите греят супер. сега се опитвам да намеря само онези диоди които са като на оригиналните системи. искам да светят топло жълто , че сега е с бяло и не ме кефи. докато монтирам ще снимам и аз поне да имаме още един менюал тук за клуба

п.с. все ми се струва че без лещите ще стане много яко.. но явнo ще изкиoравя насрещното движение :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Мнение от DaDurty » 04 Апр 2009, 10:36

Ето колко е лесно... прочети разгледай и дано да установиш колко е лесно:
1.Отваряш капака и си развиваш четирети болта които държат фара(2 от горе, и по един от двете му страни)
2.Слагаш фара на земята оглеждаш го, сигурен съм че ще установиш каде са щипките(две или три на брой от горната и от долната страна на фара), които отделят предната част на фара(предно стъкло заедно с вътрешните) от корпуса на фара кадето се намира рефлектора
3.Разгледай вътрешните стъкла и ще установиш, че те се държат на щипки които ти откопчей за да ги махнеш(щом си с Бош те са от пласмаса)
4.Когато ги махнеш постави ринговете в дупките прекарай кабелчетата от горната страна и защипи отново вътрешните стъкла. Тряба ринговете да останат в кухината м/у външното и вътрешните стъкла
5.След това огледай от каде кабелите на ринговете могат да се проврат м/у рефлекторите за да стигнат до задната част на фара, прекарай го от там и защипи двете части на фара
6.Постави фара обратно на колата
7.От трафа на ринговете излизат 4 кабела, 2-ва от тях са с букси които закачи към кабелите на ринговете и е хубаво да ги изолизаш, а другите 2-ва ги закачи към оригиналната букса за захранване на габарита(като му отстрании крушката предварително)
8.Прецени каде можеш да си поставиш, трафовете, но според мен най дбре е да ги залепиш(с двойно тиксо или силикон) от външната страна на капачето на фара, което стои зад дългите светлини и габарита.
Ето ти и схема на това което написах, но не съм я гледал когато съм описвал точките за това не съвпадат :)
Изображение

Сигурен съм че ще се справиш и въпреки че не си го правил, няма да ти отнеме повече от 30-40 мин на фар :) Дано да съм бил полезен
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

Следваща

Назад към E36