Как да сваля кората на ел. шибедах на Е36 седан ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Как да сваля кората на ел. шибедах на Е36 седан ?
Не намерих нищо конкретно с търсачката, затова пускам нова тема.
Преди няколко месеца ми се разлепи тапицерията на кората на шибедаха в предната част и я залепих с Ц200 без да я свалям. За съжаление не успях да я опъна хубаво и се набираше леко и сега се разлепи и отзад. Затова този път искам да я сваля, за да я залепя нацяло и да я опъна хубаво. Знам че свалянето и е деликатна работа, затова търся подробно описание кое как се прави, за да не счупя нещо.
Ще съм много благодарен за точна и изчерпателна информация!
Благодаря предварително!
Преди няколко месеца ми се разлепи тапицерията на кората на шибедаха в предната част и я залепих с Ц200 без да я свалям. За съжаление не успях да я опъна хубаво и се набираше леко и сега се разлепи и отзад. Затова този път искам да я сваля, за да я залепя нацяло и да я опъна хубаво. Знам че свалянето и е деликатна работа, затова търся подробно описание кое как се прави, за да не счупя нещо.
Ще съм много благодарен за точна и изчерпателна информация!
Благодаря предварително!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Аз съм свалял целия механизъм барабар с всичко което е на тавана.
1. Махаш колонките които са крепящите от вътре на купето тия пластмаси на предните 2 колонки /внимавай с щипките дърпай те излизат/ след това на средните колонки обаче е желателно да си разглобиш ония врътки на коланите които не му позволяват да се нагъва/ и задните.Може само да ги наклониш тия пластмасарии и леко придърпваш целия тавана.Внимавай и с него че кофти се чупи и после може да изглежда грозно.При мен излезе от пасажерската страна целия тавана.
2. Ще ти е по лесно да откачиш целия шибидахов механизъм за да залепиш новата тапицеря.За свалянето той има 6 или 8 болта ще те излъжа но май са 6.Или еврейска звезда или са нормални кръстати ..... Трябва също за да свалиш всичко от самия шибидах ще видиш едни гумени тръбички то направо са си маркучи.Те са с едни скоби откачаш ги тях и някой да ти придържа шибидаха, че си е тежичик.Маркучите са 6 броя или 4 гледай средните колонки задните и предните ще ги видиш.Да не забравиш да откачиш акумулатора и кабелите да не стане някаде белята.
След това вече ще видиш кое на каде кога се движи аз тоя долния капак не съм го свалял но съм свалял целия шибидах да го видя що не работи.Та извини ме за това, че за някой неща не съм сигурен, но това упражнение го правих преди малко по малко от година и ми е мътно.Ако си от Русе мога да ти помогна даже за по 1 бира ще го смъкна целия
1. Махаш колонките които са крепящите от вътре на купето тия пластмаси на предните 2 колонки /внимавай с щипките дърпай те излизат/ след това на средните колонки обаче е желателно да си разглобиш ония врътки на коланите които не му позволяват да се нагъва/ и задните.Може само да ги наклониш тия пластмасарии и леко придърпваш целия тавана.Внимавай и с него че кофти се чупи и после може да изглежда грозно.При мен излезе от пасажерската страна целия тавана.
2. Ще ти е по лесно да откачиш целия шибидахов механизъм за да залепиш новата тапицеря.За свалянето той има 6 или 8 болта ще те излъжа но май са 6.Или еврейска звезда или са нормални кръстати ..... Трябва също за да свалиш всичко от самия шибидах ще видиш едни гумени тръбички то направо са си маркучи.Те са с едни скоби откачаш ги тях и някой да ти придържа шибидаха, че си е тежичик.Маркучите са 6 броя или 4 гледай средните колонки задните и предните ще ги видиш.Да не забравиш да откачиш акумулатора и кабелите да не стане някаде белята.
След това вече ще видиш кое на каде кога се движи аз тоя долния капак не съм го свалял но съм свалял целия шибидах да го видя що не работи.Та извини ме за това, че за някой неща не съм сигурен, но това упражнение го правих преди малко по малко от година и ми е мътно.Ако си от Русе мога да ти помогна даже за по 1 бира ще го смъкна целия

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колегата е изчерпал темата. много хубаво обяснение. искам само да акцентирам на няколко момента: като махаш пластмасите от колонките особено задните бъди много внимателен. може да ползваш някаква дълга отверка и да помогнеш леко отвътре след като свалиш гумата на вратата,но в никакъв случаи не ги криви със сила. стреми се да излязат по посока на самите крачета ...счупят ли се крачетата.. ще си проклиняш возенето после, а да не говорим за грозната картина която се разкрива през задното стъкло. всичко дрънчи ...и така. относно тези маркучета за водата те са с едни скоби вероятно. увери се че като го монтираш ще са добре хванати , че от вибрациите може да се освободи някое и ще намокриш новия таван
отнсно тапицирането има едно лепило на henkel моменто се води , и му дават доста добри показатели. еластично е и много здраво. издържа на доста голяма темературна разлика и е ок
болтовете са проклетите евреиски звезди така че.. се въоражи с инструменти

отнсно тапицирането има едно лепило на henkel моменто се води , и му дават доста добри показатели. еластично е и много здраво. издържа на доста голяма темературна разлика и е ок
болтовете са проклетите евреиски звезди така че.. се въоражи с инструменти

- insane_v
- младши ентусиаст
-
Много благодаря! Май ще трябва да отделя цял ден за демонтаж, лепене и монтаж. Хич не ми се искаше да го свалям целия, но щом се налага
няма как. Дано да не счупя нещо докато го слагам, че там май всичко е чупливо 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
помислили някои варянт да не сваляш всичко... все пак много ли е отлепеното?
нали има един кант около отвора на кората на тавана.. като го махнеш нямаш ли достъп до тапицерията на самия капак? облепи ако трябва там нещо за да не омажеш с лепило и опитаи така. знам ли ... много игра е наистина да свалиш всичко...
нали има един кант около отвора на кората на тавана.. като го махнеш нямаш ли достъп до тапицерията на самия капак? облепи ако трябва там нещо за да не омажеш с лепило и опитаи така. знам ли ... много игра е наистина да свалиш всичко...
- insane_v
- младши ентусиаст
-
Доста е отлепено. Аз го защипах под канта да не се набива на очи и да не е грозно, но не мога да отварям шибито, защото веднага се набира и засяда. А идва лято и ще трябва да го оправя. Ще пробвам дали няма да мога да го залепя само като махна канта. Така залепих предния край, но ми се струва че дори да успея, няма да мога да го опъна хубаво и пак ще се набира и ще се отлепи.
Надявах се да има някакъв начин да откача кората и да я изкарам без да свалям целия таван, но щом няма такъв начин ще трябва да го направя по трудния
Надявах се да има някакъв начин да откача кората и да я изкарам без да свалям целия таван, но щом няма такъв начин ще трябва да го направя по трудния

- crashr00t
- Потребител
-
- Кара: m43b18 & m52b20
- Мечтае да кара: s62b50 ///M5
И на мен ми се наложи да сваля тавана за да си изкарам кората,която беше заседнала навътре. При сваляне на колонките трябва много да се внимава , защото се чупят държачите които са на едно изляти с колонката (не са отделни тапи). Аз съм верен фен на тема "Направи Си Сам" и ще ти дам някои полезни линкове:
http://forums.bimmerforums.com/forum/fo ... .php?f=236 ,
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=341021 ,
http://www.bimmerdiy.com/dir/e36 , .... като за първия се иска регистрация (много лека) . Секцията DIY има много снимки. Втория линк е специално за шибедаха. Надявам се да съм бил полезен
http://forums.bimmerforums.com/forum/fo ... .php?f=236 ,
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=341021 ,
http://www.bimmerdiy.com/dir/e36 , .... като за първия се иска регистрация (много лека) . Секцията DIY има много снимки. Втория линк е специално за шибедаха. Надявам се да съм бил полезен

7 мнения
• Страница 1 от 1