рязко подаване на газ отново + видео РЕШЕН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Апр 2009, 19:12

Мойта след като и изчистих стъпковото моторче почна да се изстрелва на секундата с докосването на газта. Вече почна даже да ми харесва как върви Shocked

Каде ходи да го чистиш?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw 318 is » 03 Апр 2009, 20:35

Бре те всички бмв-та са с тоз проблем !!Даже незнам дали е проблем или просто си е така :( Като настъпиш педала то докато поеме въздух и отиди тва време :D След това на високи обороти вече няма проблем,тя колата е наела и само превключваш докат препатка :D Тва заглъхване при рязко подаване на газта е от засмукания от двигателя въздух и се едно не му достига такъв и глъхне аз поне така си го обеснявам.Заслушаи се около филтърната кутия .Незнам с един спортен филтър дали ще има файда :mhihi:Като сменниш маслото по принцип е добре и да се сменят тези филтри.Успех и да споделиш ако има някаква промяна от към вървеж :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от powerpz » 03 Апр 2009, 22:25

При мен го имаше този проблем. Оказа се дебитомера. Трябва да се отоври и да се провери плъзгача на потенциометъра дали не е изтрил някоя от пистите. Може да се пробва с друг дебитомер. Всичко това обаче да се направи след компютърна диагностика.

Потребител
Аватар

Мнение от tattoos » 05 Апр 2009, 23:44

само диагностика, тия проблеми ги правят всички датчици по двигателя
наи вече дибитомер и ламсонда .А как е над 4000 оборота

Потребител
Аватар

Мнение от tattoos » 05 Апр 2009, 23:47

bmw 318 is написа:Бре те всички бмв-та са с тоз проблем !!Даже незнам дали е проблем или просто си е така :( Като настъпиш педала то докато поеме въздух и отиди тва време :D След това на високи обороти вече няма проблем,тя колата е наела и само превключваш докат препатка :D Тва заглъхване при рязко подаване на газта е от засмукания от двигателя въздух и се едно не му достига такъв и глъхне аз поне така си го обеснявам.Заслушаи се около филтърната кутия .Незнам с един спортен филтър дали ще има файда :mhihi:Като сменниш маслото по принцип е добре и да се сменят тези филтри.Успех и да споделиш ако има някаква промяна от към вървеж :yes:

това е вярно че всички бмв та имат закаснение при старт но това е фабрично това са мерки да запази мотора

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw 318 is » 07 Апр 2009, 19:39

може и така да е :roll: защото като натиснеш педала има малко ход ама мотора пак се форсира да речем до 3000 об ,и след този ход бързо се развърта при рязко натискане на педала.Явно за тва е цялата работа

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 07 Апр 2009, 19:55

bmw 318 is написа:Бре те всички бмв-та са с тоз проблем !!Даже незнам дали е проблем или просто си е така :( Като настъпиш педала то докато поеме въздух и отиди тва време :D След това на високи обороти вече няма проблем,тя колата е наела и само превключваш докат препатка :D Тва заглъхване при рязко подаване на газта е от засмукания от двигателя въздух и се едно не му достига такъв и глъхне аз поне така си го обеснявам.Заслушаи се около филтърната кутия .Незнам с един спортен филтър дали ще има файда :mhihi:Като сменниш маслото по принцип е добре и да се сменят тези филтри.Успех и да споделиш ако има някаква промяна от към вървеж :yes:
проблем е колега ,изобщо нетрябва да се зачудва като и подадеш рязко газ.Явно имам някакъв малък проблем(мръсен датчик на кол.вал,филтри както ти си писал,дърпа въздух,окислени букси,запушени гърнета и др.)при мен имаше една окислена букса и след като я почистих колата спря да се чуди като настъпя педала :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740

Мнение от 6apa » 28 Апр 2009, 15:22

Оказаха се свещи, сега докато чукна педала на газта и отлепя. Благодаря на отзовалите се.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6apa » 31 Май 2009, 13:42

Колеги отново се появи проблема, погледнах свещите идеални са, почвам да се чудя да не е някоя бобина да е сдала багажа.Има те ли някаква идея да ли може от бобина да забива муцуната при смачкване на педала на газта. :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 31 Май 2009, 13:51

M.J. написа:а можеби кабели

м50- няма кабели

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 31 Май 2009, 18:48

6apa написа:Колеги отново се появи проблема, погледнах свещите идеални са

Те и моите бяха добре като "ги погледнаха", ама с едни Бош и работата заспа ;) Не се доверявай така, може да имаш някоя дефектна /не знам дали ви се е случвало, но на мен 2 наведнъж на другата кола/. В момента докато загрее и като и давам газ се чуди малко странно и мисля пак да ги сменям /на 6000км са/.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 31 Май 2009, 23:21

tattoos написа:

това е вярно че всички бмв та имат закаснение при старт но това е фабрично това са мерки да запази мотора

Стига моля ви се бе хора :!: Направо ме хваща бяс,като слушам подобни теории от BMW ентусиасти!Това определено НЕ Е нормално :!: :nono:

Потребител
Аватар

Мнение от mace 320 » 01 Юни 2009, 12:14

Датчика на разпределителния вал е друг вариант , виж дали не се изпекъл . А други симптоми има ли колата висок разход , чуват ли се някакви детонации след смачкването на газта ???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: КАРУЦА
Мечтае да кара: ФАИТОН

Мнение от OTLICHNIKA-83 » 01 Юни 2009, 16:09

tsb_bg написа:Колега провери дали от някъде наистина не влиза въздух в повече (напр. гофрирания маркуч)
с какъв мотор е колата
ЖИВЕИ ТАКА ЧЕ КОГАТО УМРЕШ И ДЯВОЛА ДА ТИ ЗАПАЛИ СВЕЩ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6apa » 01 Юни 2009, 17:04

Мотора е с М50Б20 ванос при смачкването на педала се чува едно засмукване на въздух и понякога се чува нещо като почукване от смукателните колектори няма детонации поне не ми се е случвало. А дали може да гарнитурите на колекторите? огледал съм всички маркучи здрави са.

ПредишнаСледваща

Назад към E36