Скъсана пробка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Скъсана пробка

Мнение от Mileitiii » 01 Апр 2009, 23:22

Здравеите, днес си сменям маслото както винаги обаче като завивах пробката тя се скъса. От вътре е куха и заврях една пила и да е още по-хубаво и тя се скъса :( . Абе страшна работа :mhihi: . Та пиша ви ако някой има идей да сподели ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 01 Апр 2009, 23:36

и аз го гаправих този номер.понеже не ми се сваляше магарето заради картера купих нормален болт със същата разба скъсих го и го завих.нямам теч сега и ходя да ми издърпват маслото.в магазините се продават меджици за скъсани волтове,ако искаш пробваи с тях но внимаваи със резбата. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от jibo » 01 Апр 2009, 23:38

са и аз колега ве4е цяла година карам с болт като ми го сменяха ми го с4упиха и сам с някав болт няма те4 не се плаши

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 01 Апр 2009, 23:54

Да бе, ама на мен част от пробката ми е в картера а в отвора в нея има забито парче пила и ако сипа масло ще изтече и не мога така да се возя без масло. Проблема ми е да го товия и извадя парчето, ако може без да се сваля картера. А иначе в дару има за 5лв нова пробка.

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

са

Мнение от krasi_bmw » 02 Апр 2009, 0:02

аз бих пробал да наваря с телоподаващо и като се покаже заварката навън може да се залепи друг болт и броба за отвиване

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 02 Апр 2009, 0:05

И аз се сетих за този вариант ама нямам нищо аз заваряване. Някакви проблеми при наваряването някакви бонуси да имаше?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 02 Апр 2009, 0:29

Аз нямам такав проблем но ако ми се случи някои ден, бих зи раиберовал отвораи ще набия някаква втулка и на нея ще нарежа нова резба и готово имаш си нова пробка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 02 Апр 2009, 0:34

Да и така става ама трябва за целта да се свали картера. Като го гледам не се сваля лесно и за това искам да мина ако може без да се сваля

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 02 Апр 2009, 0:40

Втулката може да си я направиш предварително на струг и да си я набиеш на място без да смъкваш картера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 02 Апр 2009, 1:36

Ами падналите стружли в картера от пробиването? това е проблема които ме притеснява .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Апр 2009, 13:11

Колега , докато пишеше тука да си намерил решение .... по някога се изненадвам как за неща дето решение може да се намери само на място , се търси отговор тук!!! Моя съвет е също да пробваш със заварка , както един колега в по-преден коментар те е посъветвал. Ако нямаш "сгода" , демек нямаш инструменти , викни некой приятел или майстор на място (то е ясно , че не може колата да се движи без масло). Другия вариянт е със клещи - щпицове (това са клещи с много тънки и дълги човки и са много здрави, ще са подходящи да се пъхнат вътре , там където си забил пилата. Стискаш с тях пилата и се опитваш да въртиш директно пробката както е със забитата пила и вкараните човки на клещите. Те като влязат клещите в пробката допълнително ще уплътнят празното пространство и ще може да се отвърти мисля .....)
Успех.... !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 03 Апр 2009, 19:36

:D , отвих я. Пробвах с център, отверка и нож от струк по диаметъра да го завартя парчето но ццццццццццц само един оборот се отви. След като вече конусната дупка стана на лунен пеизаж начуках торск и се отви малко, но пак превърташе. Накая му набих бит права отверка и с нея стана. Ако знаех, че сплавта на болта е толкова мека още веднага щях да го отвия. Нищо де така е по интересно. След като го отвих доиде най-голямото учудване. Звънкам в камор, пича ми казва 15 кинти за болчето а в дару е 5. Щях да си взема такси и да отида до дару за да не им набивам кинти на тия гашници, но се сетих, че има колело и от младост 4 до дару отиване и връщане за по-малко от час го взех с колелото. Ми това е, не е интересно ама да споделим.
Поздрави

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Апр 2009, 20:02

И другия път да внимаваш със стягането ;)
Изображение

Назад към E36