Е46 318 M43B19 не ускорява

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е46 318 M43B19 не ускорява

Мнение от 3DL » 02 Апр 2009, 12:56

Здравейте колеги,

Първо исакам да се извиня ако това не е правилното място за темата и да благодаря предварително отзовалите се :)

От близо месец съм собственик на Е46 318и 99 година. Много съм доволен от колата, но малко ме притеснява начина по който върви или по-скоро ускорява. Направих си няколко опита да я засека до 100, но не упях да я сваля под 13+ секунди. Двигателя е M43B19 и по-книжка 0-100 е 10,4 сек. Знам, че е 10 годишна кола, но 3 сек ми се струват доста. По принцип мотора работи много добре. Няма игране на обороти, давене или т.н..

Моля дайте съвет как да върна формата на колата.

Кажете ми някакви свестни майстори които наистина могат да ми сваршат работа. Това ми е първото БМВ и за съжаление нямам досег с такива майстори.

Благодаря Предварително :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 02 Апр 2009, 13:47

За мен това е абсолютно нормално - няма как с часовник или хронометър да не отчетеш със секунда грешка... та ако колата няма някакви видими проблеми, които да усещаш - не се занимавай с глупости и си я карай със здраве... ;) Ако искаш да стане малко по-пъргава - сложи и едно чипче - ще усетиш приятна разлика в ниските обороти... ;)

Потребител
Аватар

Мнение от jorkata » 02 Апр 2009, 14:17

Също като колегата преди мен - карам същата като твоята кола и е нормално това което описваш. Аз съм даже със 18" джанти и можеш да си представиш "ускорението" което постигам :D от този двигател неможеш да очакваш чудеса, но пък аз съм безкрайно доволен и до сега не съм имал сериозни проблеми! да ти е честита новата кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 02 Апр 2009, 16:46

честито колега и не се занимавай с глупости карай си я нормално и се кефи на придобивката си ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 02 Апр 2009, 19:28

Брат, нашият дизелтак 318Д с чип, неможе да свали под 11,5.. пък е 2005та година и е в изрядно състояние.. Просто всички производители на МПС-та лъжат в ускорението, разхода на гориво и етс. Чисто новата ни Антара В6 3.2кубика я дават 8,7сек до 100, дава около 10,5 реални.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 03 Апр 2009, 16:40

Нещо не са ви верни часовниците колеги. Може дори да се свялят няколко стотни от фабричните стойности на ускорението. Отидете и се замерете с някой истински уред, защото дори G-tech-а лъже, да не говорим за разни хронометри и т.н.

А между другото има една доста добра програма за iPhone (dynolicious се казва), която ползва акселерометъра на устройството и отчита доста вярно според разните му там издания.

Аз лично съм доволен от нея.

ето линк: http://www.youtube.com/watch?v=0-DFbJQbeSY

П.П. ако се разтърсите може да я намерите безплатно.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 3DL » 07 Апр 2009, 9:45

Това с IPhone-а е интересно. Ще го пробвам със сигурност. А иначе можете ли да ме насочите към някой читав майстор в София, който може да я върже и на компютър. Не ми се ходи в Камор и Дару тъйкато ми се струва, че ще ми кажат същото което ми казаха и в Бова в Бургас. Карах я там на диагностика преди да я купя и ми казаха, че всичко е в норми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: C вратите

Мнение от BmwE46 » 07 Апр 2009, 12:32

Колега карай си я така този мотор е мн здав и икономичен и въпреки 118 си коня пак върви прилично, ако очакваш нещо повече от него сложи 1 чип слагаи хубав бензин сменяваи редовно масло и ще си много доволен. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 07 Апр 2009, 18:54

Аз вчера смених маслото (беше около 10000 от последната смяна) - много съм доволен. Определено пак се върна звука когато в началото е купих и смених маслото.
Относно бензина - 100 октановия на OMV много се усеща. Аз чак се стреснах когато сложих за пръв път.

Иначе колега имай в предвид, че БМВ (особено като нашия мотор) не се хвалят с добър старт ... виж в движение аз доста се заигравам и съм много доволен :)

Biankonero написа:За мен това е абсолютно нормално - няма как с часовник или хронометър да не отчетеш със секунда грешка... та ако колата няма някакви видими проблеми, които да усещаш - не се занимавай с глупости и си я карай със здраве... ;) Ако искаш да стане малко по-пъргава - сложи и едно чипче - ще усетиш приятна разлика в ниските обороти... ;)

Колега това от опит ли го казваш? Аз от 2-3 седмици се чудя дали да сложа. Като цяло знам какво да очаквам (почти нищо), но пък съм много любопитен да пробвам.
Ако обаче подобри ниските ще е супер, защото там се усеща нуждата от тяга.
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 08 Апр 2009, 9:01

dminchev написа:....
Колега това от опит ли го казваш? Аз от 2-3 седмици се чудя дали да сложа. Като цяло знам какво да очаквам (почти нищо), но пък съм много любопитен да пробвам.

Трябвало е да си купиш 316ка, на нея въртящия момент и е на 2500об/мин. ;)

Ако смениш разпределителния вал ще ти се получи :)

Поздрави!
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 08 Апр 2009, 12:57

трябва и да свикнеш с колата,като покараш малко ще смъкнеш някоя друга секунда :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 08 Апр 2009, 13:56

потърси из старите теми имаше един колега дето беше слагал шрик вал и генерацията май и беше сменял заедно с чипа...
другия вариянт е една НОС система и си ти незнам с турбо как би седял въпроса за М43Б19, а относно чип тунинга е хубаво да се сложи устройство, с което от вътре да може да си сменяш режима на двг-то в зависимост от стила на каране, че като недостатък при чипа е изискването да се кара винаги с високооктанов бензин и незнам изобщо дали си заслужават тия неща по скоро преди да я купиш е трябвало да я покараш да видиш дали това е твоята кола ;) или е трябвало 320 М52 ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от tiger6999 » 08 Апр 2009, 16:17

Някой слагал ли е чип на такъв двигател, или познава ли някой, който е слагал на колата си такъв и има опит. Защото преди време пуснах тема и бяха едни съвети за слабия мотор и т.н., а аз исках да разбера дали въобще някой е сложил и отзиви от първа ръка, а не препоръки.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 08 Апр 2009, 16:23

spower написа:потърси из старите теми имаше един колега дето беше слагал шрик вал и генерацията май и беше сменял заедно с чипа...

да потърси тези теми до колкото си спомням аватара на момчето беше с една жълта е46ца

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 08 Апр 2009, 18:09

Radichev написа:
dminchev написа:....

Трябвало е да си купиш 316ка, на нея въртящия момент и е на 2500об/мин. ;)

Ако смениш разпределителния вал ще ти се получи :)

Поздрави!

Абе тя 316та съвсем няма да върви ... идеята е да се подобри това което има сега, а не да сменям колата (а и ако я сменя с 316 и то за вървене сигурно ще съм 1вия в историята ;) )
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

Следваща

Назад към E46