Как се маха тапицерията от корите на вратите ;]

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316и
Мечтае да кара: М5/М3

Как се маха тапицерията от корите на вратите ;]

Мнение от niki7o0o » 01 Апр 2009, 0:16

Някой може ли да ми каже как да махна тая тапицерия на кората,защото искам да я сменя или да я поуправя че мн набрана и мн грозно....
http://picbg.net/img.php?file=60f1b3748dbb9d75.jpg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 01 Апр 2009, 0:24

Трябва първо да свалиш цялата кора на вратата.И отзад ще видиш как е захванато, бяха нещо като нитове ако не се лъжа, или поне на такова ми заприличаха.Махаш ги тях и си готов.

Сложи някоя снимка като го направиш, отдавна се каня и аз да я сменя, ама все не остава време :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki7o0o » 01 Апр 2009, 0:28

Cobb написа:Трябва първо да свалиш цялата кора на вратата.И отзад ще видиш как е захванато, бяха нещо като нитове ако не се лъжа, или поне на такова ми заприличаха.Махаш ги тях и си готов.

Сложи някоя снимка като го направиш, отдавна се каня и аз да я сменя, ама все не остава време :)

аз вчера извадих кората видях тея нитове но като гледам нищо не държат,защото тапицерията е отлепена и се вижда че не държат нитовете....незнам

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 01 Апр 2009, 0:31

моите бяха лепени само,дърпаи па то ще си покаже :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki7o0o » 01 Апр 2009, 0:34

petio_bmw 318is написа:моите бяха лепени само,дърпаи па то ще си покаже :winky:

Май така ще стане най-добре :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 01 Апр 2009, 5:26

niki7o0o написа:аз вчера извадих кората видях тея нитове но като гледам нищо не държат,защото тапицерията е отлепена и се вижда че не държат нитовете....незнам
Нитовете Не държат тапицерията, тя е залепена и просто се е отлепила не бъркай нещата :!: Процедурата е следната-- махаш нитовете и кората се разделя на две, след което си претапицираш и събираш по обратен ред ;) Важно е да си провериш водачите на ел. стъклото и щипките на кората дали са зрави(сега е момента за смяна) за да не правиш нещата по два пъти :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki7o0o » 01 Апр 2009, 8:29

St.Dilov написа:
niki7o0o написа:аз вчера извадих кората видях тея нитове но като гледам нищо не държат,защото тапицерията е отлепена и се вижда че не държат нитовете....незнам
Нитовете Не държат тапицерията, тя е залепена и просто се е отлепила не бъркай нещата :!: Процедурата е следната-- махаш нитовете и кората се разделя на две, след което си претапицираш и събираш по обратен ред ;) Важно е да си провериш водачите на ел. стъклото и щипките на кората дали са зрави(сега е момента за смяна) за да не правиш нещата по два пъти :idea:

след като нитовете не държт тапицерията защо да ги махам ?? неставали отлепям тая старата и слагам нова ??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 01 Апр 2009, 8:38

Като гледаш така. Може ли да смениш тапицерията без да махнеш нитовете и махнеш малката кора :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki7o0o » 01 Апр 2009, 8:50

sobiss написа:Като гледаш така. Може ли да смениш тапицерията без да махнеш нитовете и махнеш малката кора :?:

незнам...за това питам ;]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 01 Апр 2009, 9:54

Сваляш кората,изрязваш тези пластмасовите,които изглеждат като нитове,вадиш папела,претапицираш го,след това там където си изрязъл захващаш с малки самонарезни видии и си 6,аз така правех едно време.И до ден днешен един панел не е паднал---Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki7o0o » 01 Апр 2009, 10:11

Makarov 2 написа:Сваляш кората,изрязваш тези пластмасовите,които изглеждат като нитове,вадиш папела,претапицираш го,след това там където си изрязъл захващаш с малки самонарезни видии и си 6,аз така правех едно време.И до ден днешен един панел не е паднал---Успех

Мерси колега ;) а със какво лепило трябва да се лепи тапицерията ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 01 Апр 2009, 14:41

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на една страна
Мечтае да кара: е36 328i

Мнение от BIMMER_ON_THE_ROUTE_ » 01 Апр 2009, 16:21

колега моита тапицерия на вратите я смених сложих кожа при един тапицер много добър....свалих корите махнах нитовете и после залепих тази част на кората с силикон стана здраво и не друнка ако искаш по късно ще ти пратя снимки да видиш какво стана

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki7o0o » 01 Апр 2009, 19:47

BIMMER_ON_THE_ROUTE_ написа:колега моита тапицерия на вратите я смених сложих кожа при един тапицер много добър....свалих корите махнах нитовете и после залепих тази част на кората с силикон стана здраво и не друнка ако искаш по късно ще ти пратя снимки да видиш какво стана

Ок :) прати да видим как е станало :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: самолет с педали
Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43

Мнение от aisikterix » 06 Апр 2009, 0:42

имам точно описание със снинки как се сваля кората как се маха плата и тн.Но е качено в дата.бг ама за сега са усрали нещо дънлоуда и не се сваля.ше вида ако не съм го зартрил от компа ше ти го прата .Плата се свала с пистолет за гореш въздух
ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E36