Проблем с водния радиатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Проблем с водния радиатор
Здравейте на всички!Един приятел има 316-ка М42 и гледаме текло антифриз отдоло под радиатора и проблема излезе там кадето влиза маркуча до капачката кръглия пръстен беше счупен и сега се даржи на малка част от него дали може да се кара така или да се залепи към него нещо

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Може но да хвърля по едно око от време на време,на един приятел му беше така и няма проблеми
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Re: Проблем с водния радиатор
D_I_V_A_K_A написа:Здравейте на всички!Един приятел има 316-ка М42 и гледаме текло антифриз отдоло под радиатора и проблема излезе там кадето влиза маркуча до капачката кръглия пръстен беше счупен и сега се даржи на малка част от него дали може да се кара така или да се залепи към него нещо![]()
![]()
като изключим това 316ка с М42 мотор
та сега по темата
значи няама много голям проблем но може да си го поправи продават се едни трабички които се навиват ватре в радиатора с много финна резба и се облива яко сас високо температурно устойчиви смули и се хваща вече на металната трабичка и заспива но може да намериш и радиатор вотра рака на добра цена има из форума аз имам един мога да ти го подаря но и моя е сас сащия проблем и го смених засега седи като резерва но ...
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Ох да му се невиди и аз имам сходен проблем...
От долната страна на казанчето за водата ми сълзи антифриз!Бих искал да ви попитам,дали трябва да мина със смяна на гарнитурка или трябва да си търся радиатор?!
От долната страна на казанчето за водата ми сълзи антифриз!Бих искал да ви попитам,дали трябва да мина със смяна на гарнитурка или трябва да си търся радиатор?!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Масово явление е това, поради простата причина че пластмасата старее и се чупи. Следва проблем от естество на протекъл радиатор и разни добавки за спиране на теча и впоследствие закупуване на нов радиатор - а какви цени имат
, лошо ще ви стане. Не сте първите, няма и да сте последните. Успех с лепенето.

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Искам също така да попитам,от кои мотори радиаторите са съвместими с М44(клима)?!
Междудругото сега като слезнах до колата видях,че сълзи под маркуча,който влиза в казанчето.
Междудругото сега като слезнах до колата видях,че сълзи под маркуча,който влиза в казанчето.
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен сложили сме ПВЦ тръба с лепило (някво извади моя човек) и за сега не тече! успех...и това с пласмасата на разширителя е вярно..моя така беше си заминал спукана пласмаса м/у радиатора и казанчето.Разделих ги и пласмасата към казанчето я чупех с пръсти(опечена яко) и накрая нов 220лв. Косер 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колеги и на мен ми салзи казанчето отдолу
,хем радиатора е чисто нов на 6 месеца е
,чудя се какво да правя 

- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Здравейте колеги. Преди по малко от 1 година си закупих чисто нов радиатор за 300 и малко беше най-ефтиния и има няма месец прокапа между жълтата платмаса и черната в долния край на казанчето. Залепих ме го с някакъв силикон ама пак си покапва и все трябва да си доливам. Та ако го намажа от вън точно между двете пластмаси със тая смола за високи температури да ли ще се оправи. Или пък някакъв силикон по ЯК. (И дали изобщо има такава смола.)
- metodi80
- старши ентусиаст
-
jorryy написа:Здравейте колеги. Преди по малко от 1 година си закупих чисто нов радиатор за 300 и малко беше най-ефтиния и има няма месец прокапа между жълтата платмаса и черната в долния край на казанчето. Залепих ме го с някакъв силикон ама пак си покапва и все трябва да си доливам. Та ако го намажа от вън точно между двете пластмаси със тая смола за високи температури да ли ще се оправи. Или пък някакъв силикон по ЯК. (И дали изобщо има такава смола.)
Колега, иди на майстор , има хора дето ги лепят уж професионално ,но имай предвид , че веднъж прокапал оправия на 100% няма.
- Gungrave
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i E36
- Мечтае да кара: BMW M3 GTR
- Детайли за колата: Бързо Мощно Возило
Re:
jorryy написа:Здравейте колеги. Преди по малко от 1 година си закупих чисто нов радиатор за 300 и малко беше най-ефтиния и има няма месец прокапа между жълтата платмаса и черната в долния край на казанчето. Залепих ме го с някакъв силикон ама пак си покапва и все трябва да си доливам. Та ако го намажа от вън точно между двете пластмаси със тая смола за високи температури да ли ще се оправи. Или пък някакъв силикон по ЯК. (И дали изобщо има такава смола.)
И аз имам сащия проблем и мисля да разглобя разширителното казанче и да му сменя долния О-пръстен

12 мнения
• Страница 1 от 1