Проблем с губене на мощност

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно

Проблем с губене на мощност

Мнение от rG_ArkaN » 31 Мар 2009, 14:33

Колеги проблема е следния... колата губи мощност по някаква причина и немога да локализирам проблема.Известно време след като съм потеглил започва да губи мощност за около 10 сек след което се оправя, уборотите падат на 500 и трябва да изключа от скорост и да форсирам за да се оправи.Четох из форума за колеги с подобни проблеми и се оказа, че това пусто Е36 страда досата от точно този проблем.Познат който разбира доста ми спомена, че може проблема да идва от : http://i626.photobucket.com/albums/tt34 ... /Shema.jpg . Питам се дали е възможно и дали някой се е справил с проблема, като барника точно по тези части. Не искам да ходя по диагностика, защото докато преглеждах старите теми колегите споменават, че на компютъра показва едно, а след смяната му проблема си остава. Който знае нещо моля да помогне =)

ПС: Трябва да добавя, че имам приятели, които имат Е36 на ГАЗ и имат този проблем само когато карат на бензин, а частите отбелязани на схемата не играят роля когато колата е на газ, следователо по метода на изключване стигнах до тях

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 31 Мар 2009, 15:46

Грешен подход според мен. Дебитомера и стъпковото играят роля и при газта ама не работят по същия начи, ами емулатора на газовото лъже електрониката че колата върви на бензин. Според мен най вероятната причина колата да не върви добре на бензин е нещо да са спекли дюзите, щото ако не се кара често на бензин дюзите не функционират щото емулатора ги спира.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Назад към E36