Боядисване на автомобил - съветвайте и помагайте!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Боядисване на автомобил - съветвайте и помагайте!

Мнение от antonpenev » 01 Фев 2005, 22:13

Здравейте,
Много мои приятели искат да боядисват своите автомобили - кой частично,кой изцяло,кой принудително...
Открих теми в които и други пишещи в този форум учястници задават въпроси относно бои,лакове,кит и други,но моята молба е следната:
Нека в темата,която отворих всеки който има полезна информация относно марки и видове бои,китове,лакове да напише и посъветва - смятам ще е от полза на доста хора.Освен това ако някой е запознат във всеки град в България кой как работи и колко взима също да сподели.
Още един въпрос който ме вълнува е въпросът удачно ли е свалянето на боя посредством пясъкоструйка,къде в България има пясъкоструйки и колко струва
Предварително благодаря и моля в темата да няма караници и обиди.
"Вярно, акулите не са най-бързите риби, но те никога не спят"
Ати

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 02 Фев 2005, 0:29

Отговори по твоята тема ще намериш в RS tuning жк Люлин 8 зад Билла :mhihi:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 02 Фев 2005, 11:01

уфф тая тема е толкова мътна че...
по твоите въпроси ако ти отговорят
10 човека, то ще има около 15 мнения!
Само ще ти кажа, че в София има не
повече 3-4 човека, които настина знаят
какво правят с пистолета!!!
така че...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 02 Фев 2005, 17:20

Аз бояджии не хваля, нямам им доверие ама грам, един път са добри, следващия път не питай
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 02 Фев 2005, 17:44

Що секвате човека бе :mhihi: :mhihi: темата на мен ми харева Аз имам такива идей защото мисля мойта да я боядисвам .
Конкретни оферти немогат да се дадат защото от много неща зависят , ако някой е останал доволен обаче да казва къде ходи да се пудри :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 02 Фев 2005, 17:46

Според мен в темата не трябва да обменяме мнения за бои, лакове и китове, а за впечатления от сервизи за боядисване. Да давам мнение за този или онзи компонент означава, че аз САМ си боядисвам колата - за моята Е36 бордо, перла металик и в най - развинтената си фантазия не мога да си представя, че го правя. Два пъти досега ми се е налагало да се ползвам от услугите на бояджия и съм много доволен - и двата пъти не си личеше къде е боядисваното. Обаче процедурата е следната - отивам при него и той набира на компютъра - Е36, 93 година, номер на боята еди кой си, еди колко си грама примерно. Към компютъра е свързан електронен кантар, а отсреща има стелаж с 300-400 кутии. Компютъра му казва от кутия номер 25 толкова, от кутия еди коя си и т.н. Със едно приспособление се сипва точно колкото трябва от всеки един компонент на боята. После специални камери за изпичане на боите и т.н.

Как да имам смелост след това сам да боядисвам ? Ако има колеги които сами си боядисват колите, нека обменят мнения, но съм сигурен, че без професионално оборудване, което не е достъпно за повечето от нас, не е възможно да постигнеш качествено боядисване.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 02 Фев 2005, 18:12

Бат' Данчо, ще споделиш ли и колко пари ти струваше 2та пъти и за каква работа (частично/пълно боядисване)?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 03 Фев 2005, 1:59

Ок, Двете брони прагове и огледала 300гр боя 3 компонентна Син металик + 3 перла за 45лв ,това е боята , процедурата за избора е същата каквато сподели колегата по нагоре, Боите са Сикенс и някаква друга не я помня,но пак в този клас. Намира се на Сливница втората пряка след лъвов мост посока Люлин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 03 Фев 2005, 9:06

b2 написа:Бат' Данчо, ще споделиш ли и колко пари ти струваше 2та пъти и за каква работа (частично/пълно боядисване)?

Първия път 100 грама боя + лепене на счупен спойлер - 80 лв
Втория път частично два калника, частично маската отпред - 200 грама боя + смяна на фар - 270 лв. / цената на фара е вътре в тези 270 лв./

боите мисля че бяха STANDOX, но отскоро работи с други бои, защото били по-добри, така ми кза
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 13 Мар 2005, 16:00

Пзнавам много добър майстор, но е не постоянен:веднъж работи перфектно, друг път пък "компресорътт" бил виновен, и т.н.Ина4е е много добър, взима между 50 и 60 лв. на детайл. Но при него е хубаво че ако не ти харесва, ти го праи на ново без да ти зима нови кинти, но ако маистина не е добре. а не да се е лепнала една прашинка и аре на ново.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 13 Мар 2005, 16:43

BAYRON написа:Ок, Двете брони прагове и огледала 300гр боя 3 компонентна Син металик + 3 перла за 45лв ,това е боята , процедурата за избора е същата каквато сподели колегата по нагоре, Боите са Сикенс и някаква друга не я помня,но пак в този клас. Намира се на Сливница втората пряка след лъвов мост посока Люлин

45 лв само боята ли е?
за работа колко вземат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Мар 2005, 19:59

някой може ли да измисли цена за калник с металик боя?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 16 Мар 2005, 16:06

Според мен никой не може да ти каже цена на ''сляпо'', без да е видял за какво става въпрос. Зависи от много неща: степента на удара и състоянието на калника, ЦВЕТА на боята, марката на боята, и разбира се и от самия майстор. В някой случай излиза по евтино да си земеш калник втора ръка, отколкото да се изпъва и напасва, казвам ''в някой случай'', не ме разбирай погрешно

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 16 Мар 2005, 18:47

В тоя ред на мисли прага води ли се детайл? защото е доста по-малък по размер пък да дам 120 лева да го пръснат и леко мацнат с кит, някак си не върви особенно :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 16 Мар 2005, 19:24

Гоце бате някои майстори смятат двата прага за 1 детайл ма си зависи от бояджията ;) И кви са тия 120лв на детайл бахти прехвалините майсторчета :shock:

Назад към Основен Форум