Ужасен инцидент БМВ помете чакащи на спирка в столицата

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: За културата

Мнение от deqnak__ » 16 Мар 2005, 14:19

smoKing написа:тея лепенки не променят нищо, сигурен съм че няма шофьор, който шофира 1 месец и да не е нарушил всички знаци, които е срещнал за това време поне по веднъж.

deqnak__ написа:...Или защо се взима десен завой от лява лента....

за да се влезе с вратите напред в завоя, ходи некой който има кола със задно да ти обесни

Е за това говоря ама няма да разберете преди да се опарите самите вие. БЕЗ КОМЕНТАР.

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 16 Мар 2005, 14:40

deqnak__ написа:Е за това говоря ама няма да разберете преди да се опарите самите вие. БЕЗ КОМЕНТАР.

А полека колега не мой с рого напред, това че БМВ е участвало в този пътен инцидент не прави всички участници във този форум убийци!
Във връзка със стажа зад волана моето момче тъй кат те слушам ще ти трябват жълтите знаци с удивителната :P
Айде да не превръщаме темата в нападки против БМВ :!:
May the BMW force be with you!

Потребител
Аватар

Мнение от deqnak__ » 16 Мар 2005, 14:47

Vasilen написа:
deqnak__ написа:Е за това говоря ама няма да разберете преди да се опарите самите вие. БЕЗ КОМЕНТАР.

А полека колега не мой с рого напред, това че БМВ е участвало в този пътен инцидент не прави всички участници във този форум убийци!
Във връзка със стажа зад волана моето момче тъй кат те слушам ще ти трябват жълтите знаци с удивителната :P
Айде да не превръщаме темата в нападки против БМВ :!:

Когато са ми трябвали съм ги ползвал. За съжаление и те изчезнаха. Сега дори и без книжка много се мислят че са много добри шофьори. А за мойте жълти триъгълници не се притеснявай. махнал съм го доста отдавна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 16 Мар 2005, 15:22

не трябва да се делят шофиорите на стари и млади а на разумни и неразумни
ТДС - Турбо Див Селянин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 16 Мар 2005, 15:37

Верно е - не всички караме като убийци или самоубийци... Но е верно също и това, което един колега тук от форума беше казал веднъж: "БМВ е кола като всяка друга. Само дето се кара от собствениците си по-агресивно...". Цитирам по памет, но ми звучи правилно.
Марката дълги години беше недостъпна за повечето шофьори и сега някой като се качи на петнадесет-двадесет годишна каруца /каквато е и моята/, макар и с табела БМВ, се мисли за велик, и че на него не може да му се случи нещастие...
Тая сутрин слушам една журналистка по радиото да разказва за случая снощи... 100 пъти каза БМВ... Така се насажда още по-отрицателно мнение за марката.
Имало е случаи да дам предимство на кръстовище на някоя жигулка - хората ме гледат сякаш съм паднал от Марс...
Ние трябва да бъдем много по-културни и дисциплинирани водачи от останалите!!! Така и за нас е по-добре, и за останалите участници в движението, и в крайна сметка така ще подобрим мнението на другите за себе си като собственици на тази марка...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2005, 16:05

bawarka написа:е де така е трябва да има изява , но тя трябва да е скандализираща
не просто надписи по колата :)
трябва да има показно поведение , когато част от хората станат съвестни шофЕри(немога да намеря ермалкото:)) един по един и
останалите ще заприличат на такива.Една птичка пролет не прави
но внася надежда ;)
Тук даже мога да кажа че става вапрос изобщо за поведение не само на пътя...
deqnak__ написа:Защото такова има само във възрастните шофьори с над 20 г. зад волана. Не съм го видял при младите.

молим???? искаш да кажеш че възрастните карат много разумно?
Стига глупости :!: Моля те, ако според теб добро поведение е да сечеш път,да правиш десен завой от лявата лента или от дясната в най лявата , или да изпреварваш от дясно или или...поведения на старши шофьори.Вече май не опира до опита , а до акъла.

ЯСНО МИ Е, ЧЕ ТАЯ ТЕМА НЯМА ДА ПРОМЕНИ НИЩО, НИТО ДА ДОВЕДЕ ДО НЯКАКВА ИНИЦИАТИВА, ТВА С ПОКАЗНОТО ПОВЕДЕНИЕ ГО ПРИКАЗВАЙ НА БАБА МИ... НЯКОЙ КОЙТО КАРА С 200 ПО МАГИСТРАЛАТА НАМАЛЯВА ЛИ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ НИКОЙ ДРУГ НЕ КАРА ТАКА И ЕДИН ВИД ВСИЧКИ ОСВЕН НЕГО ИМАТ ПОКАЗНО ПОВЕДЕНИЕ КАК СЕ КАРА ПО МАГИСТРАЛА??????? ПРИКАЗВАШ ГЛУПОСТИ! И ЛЕПЕНКИТЕ НЯМА ДА ПОМОГНАТ МНОГО, НО ПОНЕ ЩЕ СЕ ВДИГНЕ ШУМ И ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КАКВО СЕ ПРАВИ И ЗАЩО СЕ ПРАВИ! И КЛУБА ИЛИ КЛУБОВЕТЕ ЩЕ ИМАТ ЯСНА ПОЗИЦИЯ И ИЗРАЗЕНО НАМЕРЕНИЕ ПО ВЪПРОСА. АМА, ЧЕ ЛЕПЕНКИ НЯМА ДА ИМА НИТО ПОЗИЦИЯ НА КЛУБА МИ Е ЯСНО, ЩОТО ОТ 4- 5 ПТИЧКИ ПРОЛЕТ НЯМА ДА СТАНЕ (А ТЕ СА ГОРЕ- ДОЛУ ТОЛКОВА СВЕСТНИТЕ ХОРА В ТОЯ ФОРУМ- ТЕЗИ, КОИТО СА ТУК САМО ОТ ЕНТУСИАЗЪМ И ЛЮБОВ КЪМ МАРКАТА И АВТОМОБИЛИТЕ ВЪОБЩЕ, А НЕ ВОДЕНИ ОТ ДР ЦЕЛИ ИЛИ ПРОСТО УБИВАЩИ ВРЕМЕТО)
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Мар 2005, 16:35

Колите не убиват!

младши ентусиаст
Аватар

Re: катастрофа

Мнение от Niky Georgiev » 16 Мар 2005, 17:28

Georgieff написа:Забележете каква висша наглост от страна на столична обшина:
А това че няма кръстовище в София с маркировка? Да не говорим че и по улиците трябва да има такава.
Ако тия дето сега се изказват компетентно си бяха свършили работата катастрофите щяха да са доста по-малко.
Аз съм ЗА да изразим позиция, че повече няма да търпим хаоса по улиците.

Напълно заставам зад такова мнение, не ви ли писна от безотговорността на държавата. По неофициална статистика - около 50 % от ПТП без съмнение са провокирани от лошите пътни условия и липсата на организация на движението по пътищата (в това влиза липса на маркировка и знаци - липсващи или поставени без особена мисъл. Ако чакаме по традиция нещата да се оправят от самосебе си (или някой друг) - няма да стане, просто защото няма опозиция, т.е. някой, който да следи и държи за изпълнението на ангажиментите на държавните структури.

Предлагам на ръководството на BMW клуба в България да обсъди и формира становище по горезасегнатите въпроси и да организира среща с ответните държавни органи (ако управлението на клуба смята, че може да поеме отговорност на инициатор за такова начинание).
Бих могъл да помогна за създаване на нужната комуникация с медиите, ако се наложи.

За стикерите, също смятам, че трябва да бъдат направени. Ако искате мога да проверя ориентировъчно колко ще излезе за печат върху прозрачно фолио на 1000 бр. Не ми се вярва да са повече от 20-50 стотинки/бр (зависи от големината).

Мисля че ние трябва да служим за образец в движението. Също така трябва да помогнем напълно да бъде разбита някогашната представа, че BMW собствениците са съмнителни фигури от подземния свят, за мен това все повече става по-скоро изключение - форума е доказателство за това - място за комуникация м/у интелигентни хора.
Niky Georgiev

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: катастрофа

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2005, 17:40

Niky Georgiev написа:...

много точно казано! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 16 Мар 2005, 17:52

Ако след като прочете <a href="http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=704058">това</a>, някой все още мисли, че в тая държава има правосъдие, моля да ми се обади!!!

"Съжалявам за случилото си, искам само да си отида у дома и да се лекувам", каза младежът.... и го пуснаха срещу 1 000лв гаранция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 16 Мар 2005, 18:13

Хората, които ме познават от този форум знаят къде работя, така че ако решите да организирате някаква обществена проява ми кажете и аз лично ще се погрижа тя да бъде отразена в медията, в която аз работя.
Изказванията на повечето от вас са много на място и аз съм съгласен с всяка думичка от тях. Особено с Ники Георгиев, Бум-Бум...
Факт е, че в последно време подобни инциденти с прегазени на спирка хора зачестиха и определено вече е време нещо да се направи, за да спре това лавинообразно увеличаване на черната база данни на КАТ. Трябва да се въведат строги превантивни мерки, защото, както е видно, ако превенцията не върши работа идва ред на дисекцията...
И ако тези, които трябва да си напънат мозъците и да го измислят не могат да се организират, то тогава отговорността пада върху нас - обикновените хора. Защото ние също сме част от това общество и от нас също зависят много неща. Трябва да ни пука. Трябва да изразяваме обществената си позиция публично. Трябва да се държим като общество.
П.С. Извинявам се на тези, които са отделили време да прочетат дългия ми пост и не са сметнали нищо от казаното от мен за смислено.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 16 Мар 2005, 18:25

оф бум бум шака лака.Ей от такива като тебе няма да се спаси България
ше си останем се така в калта, щото се водим се по някой друг
и се гледаме другите кво били правили!
Карал бил с 200 ами ай тогава залепи си стикера "карам бавно"
и си продалжавай с вандалщината! Едва ли ще се почустваш по-добре.
И душевна ч*кия неможеш да си напрайш!

bum_bum :" ТВА С ПОКАЗНОТО ПОВЕДЕНИЕ ГО ПРИКАЗВАЙ НА БАБА МИ... "
N.georgiev: "Мисля че ние трябва да служим за образец в движението. "
bum_bum : много точно казано!
е май не си наясно със себе си?!?!?!!? a??
Последна промяна bawarka на 16 Мар 2005, 18:32, променена общо 1 път

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 16 Мар 2005, 18:26

Айде пак да ме попсувате.....
Искате ли да знаете, кога е най - сигурно да засечете малоумно каращи и изпреварващи от всички страни коли , точно в този участък . Бъдете там с камери точно всеки четвъртък около 22:00 - 23:00. Представителите на Клуб БМВ с абсолютно безразсъдство се отправят към Бояна. Аз съм бил част от шествието и дори съм подкрепял това малоумие. Къде ли ми е бил ъкъла? Само за последните 3 месеца имаме над 4 катастрофи сред редиците ни.
Та прекрасно е да се организираме , но да почнем с тези 100 ина човека в клуба. Тогава ще се разпростираме ....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 16 Мар 2005, 20:03

Твърдо съм за идеята със стикерите, но ако на този стикер пише "АЗ СПАЗВАМ ЗДП!", а прелитам със над 100 км/ч в града какъв подяволите е смисъла?
Всичко идва от самоконтрола, с тези стикери може единствено да се покаже позицията ти, но трябва тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде подкрепена с действията!!
Иначе за чий .... е всичко???
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bgtroll » 16 Мар 2005, 20:19

BMW_POWER написа:Колите не убиват!

Прав си!!! Неразумните шофьори, които се мислят за безсмъртни - те са убийците!!!! Ейй онова асфалтираното навън не вие някоя игричка на компютъра , осъзнайте се бре!!!
Изображение
"...An eye for an eye and after while
the whole world will be blind..."

(M. Ghandi)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум