фарове с жълти лупи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ghetto vet
- Потребител
-
фарове с жълти лупи
някой можели да ми каже какво е по специалното на фаровете с жълти лупи.защо са произвеждани от БОШ,защо са вграждани в Е36,за какво служат и защо са по скъпи от тези с нормални лупи.
- ghetto vet
- Потребител
-
имаш предвид че са правени за некви райони и страни дет има много често мъгла.не съм сигорен в това щото с тия фарове нищо не се вижда в тъмното пък да не говорим когато има мъгла.доколкото знам колатами е била произведена за Франция,а там не съм чувал да е тълкова мъгливо.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Франция до преди 10-15 години е било закон колите да са с жълти фарове и т.н. за да разпознават "вражеските" коли..това скиса го разказа в една тема,та може би оттам иде цялата работа
Вчера видях едно е30 с жълти фарове

Вчера видях едно е30 с жълти фарове
- ghetto vet
- Потребител
-
бах тея французи!значи като си с жълти фарове си от техните,бах тая луда работа.аз доста рядко виждам БМВ с такива фарове,даже втора ръка да ги продават не съм виждал никъде,а това от една страна еготино щото ти прави колата да изглежда различна и малко по уникална.добреде а само за Франция ли са ги правили с жълти лупи?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
да страшна я прави, като жигула бате...
те затва хората се опитват що има жълто-оранжево по колата да го махнат веднага
те затва хората се опитват що има жълто-оранжево по колата да го махнат веднага

- ghetto vet
- Потребител
-
абе може да е като жигула ама поне не е с баналните ангелски очи,щото имам чуството че всяко второ е с такива.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Може ли някой който е карал с такива фарове да изкаже мнение как светят и как е видимостта с тези жълти лупи, сравнени с обикновените.Страшно много ми харесва как изглежда, но един приятел от известно време ме убеждава, че осветяват мноооого по-зле от обикновените и много натоварват очите.Като за халогени е ясно, ама това е друго.Не бих искал да си пожертвам видимостта за единия кеф, ч фаровете ми светят жълто 

Cobb написа:Може ли някой който е карал с такива фарове да изкаже мнение как светят и как е видимостта с тези жълти лупи, сравнени с обикновените. ...
Фаровете с жълти стъкла (крушки) са подходящи САМО за мъгла.
Дължината на вълната на излъчване на жълтата светлина е в областта на видимата светлина, която по-малко се абсорбира (разсейва) от фините водни капчици на мъглата и макар и малко има по-голяма "пробивност" (вижда се на по-голямо разтояние) и намалява ефекта на млечна пелена около светлината на фаровете.
За това пък при нормални условия тези фарове са в пъти по-зле от конвенциалните (нормалните) фарове с бяла светлина, така че ефекта е по-скоро дефект ...
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
Re: фарове с жълти лупи
някой ако има бих ги купил!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2